Kolared

Kolared

31 aug. 2011

LEKTÄLT!

Idag har jag gjort ett riktigt fynd, fick nämligen köpa skylt exet av ett lektält (för 50:-) till Elsa med nyckelpigor på. Ibland ska man ha tur. Elsa blev super glad, så vi har vart och lekt i hennes rum ända till sängdags. MYS!

Fick idag veta att på fredag ska jag ha en tjej med mig när jag jobbar för att visa henne arbetet, inte illa då jag själv bara jobbat sen i måndags.

Nu ska jag läsa markbladet, sen ska morgondagens matlodor fyllas med lasagne och kläder ska läggas fram.

GODKVÄLL!






Johanna.



30 aug. 2011

ROS!

Idag har jag vart i Bollebygd och jobbat.

Här ikväll när jag hade lagt Elsa ringde min telefon och det var från kontoret från jobbet, hon började med att säga att jag har nått jag vill säga till dig ang butiken du besökte idag.. blev först lite nervös, och trodde jag gjort nått fel. Men tvärt om. Hon sa att butiksägaren hade ringt upp för att tala om hur nöjd hon var med mig. Och det var som min "chef" sa att det ska mycket till att nån ringer och säger nått sånt positvit utan några andra ärrenden. BLEV SÅ GLAD ÖVER DETTA, gör mig lite extra taggad för att gå till jobbet imorrn, då blir det knalleland.

Johanna.

29 aug. 2011

Dagen har bara sprungit iväg..

8.30 idag var det telefonkonferans, sen kom äntligen info om vart jag skulle idag. Har vart på Åhléns i stan.. och jag fattar inte vad tiden tog vägen. Men fort gick det. Mycket att tänka på.. men det var riktigt roligt idag på mitt nya jobb. Och peronalen i kosmetiken på Åhléns är så gulliga!

Sen fick jag mer eller mindre sprinag till bilen för att hinna och åka och hämta Elsa, VÄRLDENS BÄSTA ELSA!, Hade riktigt mysigt när vi kom hem. Hon slängde sig runt halsen på mig och vi pussades och kramades.. och inte minst skrattade ända till det var sängdags. UNDERBART!

Imorrn bär det av till Bollebygd och en sväng till knallerian, onsdag och torsdag håller jag också till i knallerian sen blir det i stan igen på fredag.

Snart blir det sängen, men först ska jag gosa med 12ert som precis hoppade upp i mitt knä.


Johanna.

Dagens gratis: En tidning & ett paket tuggumi.

28 aug. 2011

Sista dagen på veckan..

Idag har vi på förmiddagen vart ute och lekt och fixat med vägskylten som skulle sättas upp. Tur att Elsa har en pappa som fixar det mesta. Så nu är den på plats, blev super bra! Kolla själva!


Efter lite mat i magen, åkte vi ner till kinna och handlade lite mat och fikade hos farmor. Blev även en liten prommenad, Elsa ville inte åka vagn, utan ville köra vagnen, så hon gick nästan hela vägen också.

Kort och gott, en bra dag snart till sin ända.

Nu blir det snart lite mat, korv, stekt potatis och majskolvar.

Johanna.


27 aug. 2011

Malmö-trippen och dagens aktiviteter.

Igår gick jag upp väldigt tidigt, närmare bestämmt kl 04.30 för att jag skulle hinna göra mig iodning och allt för min Malmö-tripp. Lämnade Elsa hos mormor och morfar. Lämnade bilen vid stationen och hoppade på tåget väldigt förväntasfull.

Väl framme i Malmö.. var tåget ca 10-15min försenat jag som redan skulle bli lite försenad till kursen pga av tåget gjorde inte detta saken bättre. Men som om detta var allt.. hade fått information om att jag skulle åka buss 35, så jag hittade hållplatsen och gick och ställde mig men 10.31 bussen kom inte.. och det var fler än jag som väntade på den. Men men.. bara att vänta på nästa tänkte jag, jag passade även på att springa in och fråga Skånetrafik och försäkra mig om att denna buss skulle gå till BARKGATAN, helt korekt. När väl bussen kom och jag hade hoppat på bad jag busschaffören att säga till mig när vid var just vid BARKGATAN som han också sa att den gick till, men efter vi åkte ca 4-5minuter tittar han på mig och sa, sa du verkligen BARKGATAN? Ja.. Han svarade och sa att han inte kunde hitta den gatan i tabellen och sa att han jobbade extra. Konstigt att han först påstod att den gick dit, men hur som helt var det en annan i bussen som hörde vår diskution och sa att jag hoppat på buss 35 fast den som går åt andra hållet.

ÅH.. vad gör jag nu liksom? Frågade hur lång tid det skulle ta om jag skulle åka med han när han vänder, ca 40minuter. Den tiden fanns inte. Då sa han till mig att hoppa av och springa till bussen som stod på andra sidan som var påväg.. där skulle jag spara tid. Jag tog min väska och sprang över vägen med livet som insats. Där står jag utanför bussen och det tar säkert 1minut innan han öppnar dörrarna och säger att bussen har gått sönder .. i det ögonblicket var jag nästan tvungen att nypa mig själv.. trodde att det var en mardröm. Men dessvärre inte. Jag bad han om att få taxinr.. vilket var sista utvägen. Första nummret svarade ej, och då fick jag ett annat nummer att ringa. Men nu till ännu ett problem. VART ÄR JAG? Springer en bit fram ser en skylt som är halv sönder som jag inte kan utläsa och taxi fattar inget, då spinger jag över vägen ingen och ser vad vägen heter.. men bad om nr? Men det visset jag ju inte bara vad gatan heter.. svaret var att vi kan inte komma om vi inte har en adress. Där står jag ute i ingenstans, industiområde, stressad, varm, förtvivlad tittar jag upp och ser en stor skylt där det står E-ON.. okej.. då vet vi var du är. Efter 10min var jag sedan på plats, bara 1 timma och 20 minuter sen. VILKEN DAG!

Men det gick bra ändå, träffade trevliga kollogor, men hade jag behövt åka till Malmö för denna information? Ja, ja.. blev en okej dag trots allt. Har fortfarande inte fått mitt körschema, ska komma imorrn. Men på måndag börjar jag..

Idag har vi vart på hoffnäs sportvagnsträff, vilken väg, mycket bilar, regnade hela vägen dit. Men väl framme så var det sol hela tiden och vi hade ganska mysigt.

Väl hemma blev det en prommenad ner till sjön, Elsa gick i princip hela vägen. Men det bästa av allt var nog att hon fick hoppa i vattenpölen påvägen hem.

Nu blir det en kall dusch och sen taco!

GODKVÄLL!

Multimedia message

Idag var jag och hämtade ut paketet med denna vägskylt som ska sättas ut här ute vid vägen, toppen. Ännu bättre var att den var Gratis!

Multimedia message

Påväg hem från Hoffnäs sportvagnsträff. 

26 aug. 2011

Multimedia message

Lyckades få tag på en Dagispåse i Malmö idag med lite smått och gott! 

22 aug. 2011

Då var det måndag igen..

och klockan ringde 05.30. Tror inte jag gått upp så tidigt nån dag även att jag borde. Brukar komma upp runt 05.45. Måndagar på jobbet är det alltid lite mer att göra och varannan måndag är vi två vilket vi var idag. Jag har väl gått lite på halvfart tack vare min förkylning, men det har gått bra.

Jag och Elsa var bara hemma i 1½ timma innan vi åkte ner till Kinna igen. Elsa fick leka med farmor medans jag åkte och handlade, tänkte även klippt mig. För det är drop in måndagar och tisdagar.. men det var fullt. Så jag bokade en tid på torsdag eftermiddag. Ska bli så gott..

Elsa var super trött när vi kom hem så det var bara att byta om och borsta tänderna innan hon hoppade i säng, jag plockade in varorna, åt mat och har gjort en paj vi kan ha till lunch imorrn.

Nu blir det att varva ner i soffan innan jag ska förbereda för morgondagen, då väntar det lekträff  i marieberg efter jobbet. Ska bli mysigt!

Nerräkningen har börjat.. 3 arbetsdagar kvar i Istorp.


Johanna.

21 aug. 2011

DJURSJÖN!

Jag skrev ju tidigare idag att jag ville hitta på nått här på eftermiddagen, och det blev en prommenad till Djursjön, vi tog med oss fika och hade det riktigt mysigt! Kändes som att man var jätte långt hemifrån men bara en 20 minuters promenad. Dit kommer vi gå igen, förstår inte varför inte Martin har visat mig dit innan.



Nu ska jag släppa datorn, krypa upp gott i soffan, ta en kopp te och kolla på film. För att ladda och orka jobba imorrn, för jag har fått en jävla hosta och känner mig lite seg. Förkyld helt enkelt.

Johanna.







Multimedia message

Elsas vinter outfit! 

21/8-11

Hade en mycket trevlig kväll igår, och efter några öl blev jag allt lite rund under fötterna så det blev att hoppa i säng ganska snabbt efter våra gäster åkt.

Här på förmiddagen har vi haft det mysigt och busat och fikat (ätit upp sista tårtan).
Men Elsa somnade för en stund sen, helt slut.

Jag ska ta hand om disken.. för vi har ett BERG med disk. Men sitter också och funderar över vad man kan hitta på i eftermiddag. Vill åka ut eller göra nått.. men vad?

Får se vad eftermiddagen har att erbjuda, men dax för mig att göra lite nytta.

Johanna.

Vecakns gratis: En tidning, en påse nötter & så har jag lite mobilkuponger att hämta ut, 3 frysta pizzor, en glass och en dricka.





20 aug. 2011

KALAS!

Idag har vi haft kalas för både Elsa och 12ert, 12ert fyller idag 1år! GRATTIS till välrldens bästa kompis, familjemedlem, katt och gosare! Elsa fyllde ju 1½år för 10 dagar sen så henne firade vi också. Både Elsa och 12ert har fått fina paket. Elsa fick pengar, Pippi docka och duplo. 12ert fick korv, snacks och leksak.

Här kommer lite bilder från eftermiddagen/kvällen.

Strömmen gick, men vad gör väl det när man har Elverk, för vad är tårta utan kaffe?!



Johanna.





Multimedia message

Vart en sväng på visko. Elsa fick träffa en clown som gjorde en ballonghund till henne. Och detta skrivset fick hon i fiskedammen. 

Multimedia message

Köpt mig en boll-x och satt här ute idag! 

18 aug. 2011

Mysig eftermiddag!

Efter jag hämtat Elsa så åkte vi direkt hem. Blev mellanmål innan vi kunde leka och ha roligt tillsammans. Vi har prommenerat, lekt och vart ute ända till det var sängdags. Innan Elsa somnade idag läste vi nog samma bok 7 gånger. Hon älskar att titta i böcker, vilket jag tycker är roligt.

När vi åker till dagis på morronen brukar vi öva på vad fröknarna heter på dagis, och idag när Martin kom hem frågade jag, -vad heter Elsas fröken? PIA, sa hon som direkt. Dom andra namnen hör man vad hon menar men inte tydligt. Sofia blir fia osv.. GODING!

Nu har vinterovrallen och vinterkängorna kommit. Så fint, provade didriksson ovrallen idag på henne, hon ville springa ut. Tur vi bor på landet där ingen ser oss.. för vad hade grannarna sagt att se henne i vinterovrall när det är 20 grader varmt ute? Men man måste ju prova.

Längtar så till imorrn när jag ska hämta Elsa, för då har vi hela helgen framför oss.

Nu blir det sängen.

GODNATT!

Johanna

(Jag vet att det är tråkigt med inlägg utan bild, men jag orkade inte)

17 aug. 2011

JOBB!

Förra veckan hade jag en telefonintervju med en kvinna om ett jobb jag sökt. Hon sa då att jag skulle få besked senast fredag men jag hörde inget. Men idag ringde hon och erbjöd mig jobbet. Blev super glad givetvis, jobbet som är garanterat är bara 3 veckor, men kan bli mer.

Detta jobbet är ett riktigt Johanna jobb som precis som min kära vän Camilla skrev tidigare på facebook. Jag kan titulera mig merchandiser för loréal och maybeline. Ska åka runt i affärer som säljer deras produkter och "göra om" i hyllorna och ändra osv.. får väl mer info här i dagarna. Sen nästa fredag blir det utbildning i Malmö.

Nu ska jag snart stänga ner datorn och gå och lägga mig, är helt slut!

Godnatt.

16 aug. 2011

Multimedia message

Köpt denna söta svamp lampa till Elsa idag, blir perfekt som nattlampa i hennes rum. 

15 aug. 2011

Trött..

Idag har dagen gått i ett..

* Jobba
*Hämta Elsa
*Fika med Jessica och Björk
* Lämna Elsa hos farmor
*Åka och handla och uträtta ärrenden
*Hem och lägga Elsa
*Laga mat
*Sätta på diskmaskin
*Sätta på tvättmaskin.. osv..

Men nu ska jag ta en break och bara "slappa" i soffan.

Johanna.

14 aug. 2011

Bilder från gårdagen!

Här kommer lite bilder från gårdagen. Då vi började dagen med att gå på en prommenad till Alex Art, en butik några kilometer här ifrån som hade loppis igår, vi passade på att ta en korv där och fika lite.

Elsa fick en klubba, som hon fick smaka lite på. Mest för artighetens skull för jag är livrädd att pinnen ska gå av + att hon inte ska äta socker.. men kolla in bilden nedan så glad man blir av att slicka på en klubba!
Väl hemma, så blev det mest att vara ute och busa och leka!

Kvällen avsluades med god mat (grill) och dryck tillsammans med Janne.

En toppendag helt enkelt!


Johanna.




13 aug. 2011

TRADERA, shopping och eftermiddagens planer!

Har precis lagt ut lite mer av Elsas gamla kläder på tradera, för jag fick lite mersmak efter att jag fick sålt Elsas vinterovrall från förra året för 410:-, och hade betalt 549:- för den. Det tycker jag är bra!

Denna gången var det mest polarn o pyret klänningar som las ut. Bara att vänta och se nu.. lite spännande är det allt också.

På tal om kläder så var jag som sagt på meandi party igår och det blev en tunika till Elsa.Tack Linda för en mysig kväll med god mat och dryck! Hon kommer bli så söt min lilla goding! Perfekt till fotograferingen på dagis. Passade även på att boka ett eget party, så den 12 september är ni välkomna till mig och handla fina barnkläder.. kommer med mer info om detta senare. Men ni som vill och kan boka gärna in detta datum i er almenacka.

Elsa har somnat en stund, Martin klipper gräset och här sitter jag, vid lunch blir det en prommenad till en affär som ligger bara ett par kilometer härifrån där det är loppis idag. Blir en liten utflykt, inte för att jag gillar loppisar men för att ha ett mål att gå till.

Och ikväll får vi besök av Elsas fadder, Janne som ska hit och grilla lite. Kommer bli en toppendag helt enkelt.


Johanna.

GRATTIS!

Stort grattis säger jag till Claudia Hogan & Malin Stjernberg som vunnit var sin motivnapp från namnnappen.se, har nu mailat er!

GRATTIS!

Johanna.

10 aug. 2011

Multimedia message

Elsa leker med duplot hon fått av mamma och pappa i 1 1/2års present, för idag fyller hon just detta. Grattis Älskling! 

Multimedia message

Kolla in regnbågen jag hade framför mig påväg till jobbet! 

8 aug. 2011

HÖST?

Känns som höst i luften idag, inne tofflorna är på och det känns lite ruggit.

Har haft en jätte mysig eftermiddag med Elsa. Först en prommenad, sen busade vi här inne. Elsa kastar en filt på mig och så tar jag bort den och säger "Titt Tut" eller låter som en björn.. hon skrattar så gott när vi busar. Sen har hon ridit på min rygg när jag låg på golvet, pussats och gosat. UNDERBART!

Men dagis tar musten ur henne.. hon är helt slut på kvällarna. Så den sista timman innan läggdags är inte alltid så lätt att orka.. men vi läste böcker och plaskade i duschen så gick det bra idag.

Igår gjorde jag ju riktiga fynd med vinterovrall  från didriksson och kavat vinterkängor till Elsa. Förra veckan la jag ut Elsas vinterorall från förra året på tradera, det var också en didriksson. Den går ut här om en timma. Och ledande budet i skrivande stund är 349:-, vilket betyder att Elsa nya ovarll snart är betald. Så gott!

Nu blir det att lägga fram kläder för morgondagen och sen tv:n.

GODKVÄLL!

Johanna.

Multimedia message

Jag satte på Elsa sina nya stövlar för att hon skulle prova dom, då öppnade hon dörren och sprang ut! Hon gillar helt klart sina stövlar. Blir att ta med imorrn till dagis. Dom andra är allt för små nu. 

7 aug. 2011

Vinterovrall.

Elsa har somnat om en stund, och här sitter jag med datorn i knät och dricker en kopp kaffe och ser att det bara regnar ute. Tråkigt, men inget att göra åt. Vi får mysa inne idag helt enkelt.

Jag surfar runt och kollar in vinterovraller till Elsa, ja lite tidigt kanske. Men det börjar ju komma in nu och jag vill vara ute i god tid. Har ev hittat en jag gillar, en Didriksson till ett väldigt bra pris om man jämför med Lindex FIX som kostar 799:-, och inte tala om polarn o pyret som kostar hela 1099:-. den jag har hittat kostar bara 399.. nästan för bra för att vara sant. Så när Martin kommer hem får han kolla vad han tycker så kanske det får bli en sån. Skönt när man köpt det klart också.

Jag surfar även runt och kollar in lite bloggar jag följer..
Elinas blogg
Camillas blogg
Lindas Värld
The Days of our lives

Här är några av dom.. vilka bloggar följer ni?


Johanna.

6 aug. 2011

Ensam ikväll..

Förmiddagen och dagen har vart lugn här hemma, fått gjort lite små pill men inte mycket mer än så.

Hade bävat lite för eftermiddagen då jag och Elsa skulle bli själva, eller ja själva är vi till imorrn. För pappan i huset är iväg på hemlig resa eller man ska säga. Ett företag han handlar från på jobbet har bjudit ut han. Han visste inte mer än att dom skulle mötas upp i varberg och att han skulle ha med sig badkläder. Låter spännande..

Men till min stora glädje så fick vi besök av Helena och hennes dotter Viola som var här och fikade och lekte ett par timmar i eftermiddags.

Efter jag hade lagt Elsa har jag mest suttit framför datorn, bl.a beställt lite presenter till mitt hjärta som fyller 1½år på onsdag. Blev 3 saker.. eller 2 och 1 påköpet. PERFEKT!

Nu ska jag ta nått och käka sen blir det filmmys med mig själv.. inte så dåligt det heller må jag lova!

GODKVÄLL!


Lite bilder från dagen..

5 aug. 2011

GRATIS!

Uppdaterar ju ibland vad jag väntar på ska dimpa ner gratis i brevlådan. Tänkte berätta om det nu + vad jag fått dom senaste veckorna. Tycker att det är fantastikt med allt man kan få gratis..

Dom senaste 2 veckorna har jag fått: Shampoo, balsam, upplåsbar solmadrass (värde 200:-), 2 fotoböcker (Värde 344:- /st), Har en smoothie, läppbalsam och skinka att hämta ut via mobilkuponger, Örhängen.. tror jag fått med allt..

Sen väntar jag på: leksak till Elsa, ryggsäck, vägskylt, tejp, grytlapp, blomsterchek på 75:-..

TOPPEN!

Johanna.

Besök och shopping!

Äntligen är det fredag.. så gott! Men denna veckan har både gott fort och gott bra att jobba. Så jag ska inte klaga. Men helgerna är ju alltid underbara.

Igår ikväll hade vi besök här av goda vänner, som har en dotter på 10 månader. Tyvärr hade Elsa lagt sig precis innan dom kom för hon var helt slut. Inte konstigt när man går upp vid 06.00 och är på dagis och busar hela dagen. Men hur som helst hade vi jätte trevligt och grillade lite. Elsa fick även denna fina klänningen av dom. TACK SNÄLLA!


Påtal om kläder så var jag en sväng på Lindex idag igen och fyndade. Trodde inte det kunde bli billigare än ½-reapriset, men där hade jag fel. Fick en hel kasse kläder för 135:-, var av två saker köpte mamma till henne. Tack! Så nu känns det som att Elsa har mycket toppar och tröjer inför hösten här, lite fin klänningar, strumpbyxor och byxer och strumpor som behövs.


Måste försöka hitta en fin klänning innan den 25aug för då kommer fotografen till Elsas dagis. Men ska ju på Me&I party nästa fredag så det blir nog inga problem.

Nu ska jag ta mig en dusch och ett glas kall öl och njuta av att det är fredag och hela helgen framför mig!


Johanna.

4 aug. 2011

Multimedia message

Denna vinterjacka köpte jag till Elsa i veckan, kändes dock lite märkligt att köpa vinterkläder när det var 25 grader varmt ute, men jag kunde inte låta bli. För det var ett riktigt fynd, 100:-. 

3 aug. 2011

Ny provtagning idag!

Kan börja med och säga att Elsas prover nu ser bra ut..

Men ska ta det hela från början. Vi blev ju som sagt uppringda av läkarn igår om att ett prov hade gett så kallad LARMVÄRDE, vilket inte var bra.
Så vi fick en tid kl 10.00 idag, så vi åkte till VC pratade med läkaren och blev sedan skickade till Lab på Skene Lassarett för att ta om provet. Väl där, så sa dom att vi måste sätta emlakräm som ska värka en timma för att kunna ta i armen. Så dom sa att jag skulle hämta det på vårdcentralen.. men där fanns inget, blev vidare skickad till distriktsköterskan, där fanns inget heller.. detta tog säkert 20 minuter med en busig tjej med sig. När vi kom tillbaka till lab, sa hon jo det ska dom ha.. men jag får väl gå och kolla då.. för henne tog det max 1 min att hitta. Kunde hon kanske gjort det med en gång.. hade vi sparat massa tid. Ja ja.. så vi fick gå en prommenad och så tog vi lite fika i cafeterian innan vi skulle tillbaka.
När vi sen kom tillbaka.. sa dom.. Nej, vi vågar inte sticka i armen.. hon som kanske vågar är på lunch kan ni vänta 1 timma till så får vi se om hon vågar? Eh.. NEJ! 1 timma med en tjej med full energi var jobbigt nog. Okej men då kanske vi kan prova i fingret, så vi hade fått vänta 1 timma i onödan.
När väl provet togs, var dom klumpiga och verkade aldrig ha tagit prover innan. Kände inget direkt förtoende.
Men sen skulle vi tillbaka till VC för att få svar på provet, och det var fortfarande lite högt men det trodde han var för att dom tagit i fingret för att i armen ger bästa resultat. För i det provet blir det bäst resultat om blodet får flöda och inte klämmas ut som det gjordes för mycket första gången tydlingen. Alltid lär man sig nått nytt. Men efter en strulig förmiddag med prover och körande fram och tillbaka så blev det ju bra till slut att Elsas prov såg bra ut! Det var huvudsaken!

Eftermiddagen har vi tillbringat hemma i trädgården med bad och bus!

Godkväll..

Johanna.