Kolared

Kolared

3 aug. 2011

Ny provtagning idag!

Kan börja med och säga att Elsas prover nu ser bra ut..

Men ska ta det hela från början. Vi blev ju som sagt uppringda av läkarn igår om att ett prov hade gett så kallad LARMVÄRDE, vilket inte var bra.
Så vi fick en tid kl 10.00 idag, så vi åkte till VC pratade med läkaren och blev sedan skickade till Lab på Skene Lassarett för att ta om provet. Väl där, så sa dom att vi måste sätta emlakräm som ska värka en timma för att kunna ta i armen. Så dom sa att jag skulle hämta det på vårdcentralen.. men där fanns inget, blev vidare skickad till distriktsköterskan, där fanns inget heller.. detta tog säkert 20 minuter med en busig tjej med sig. När vi kom tillbaka till lab, sa hon jo det ska dom ha.. men jag får väl gå och kolla då.. för henne tog det max 1 min att hitta. Kunde hon kanske gjort det med en gång.. hade vi sparat massa tid. Ja ja.. så vi fick gå en prommenad och så tog vi lite fika i cafeterian innan vi skulle tillbaka.
När vi sen kom tillbaka.. sa dom.. Nej, vi vågar inte sticka i armen.. hon som kanske vågar är på lunch kan ni vänta 1 timma till så får vi se om hon vågar? Eh.. NEJ! 1 timma med en tjej med full energi var jobbigt nog. Okej men då kanske vi kan prova i fingret, så vi hade fått vänta 1 timma i onödan.
När väl provet togs, var dom klumpiga och verkade aldrig ha tagit prover innan. Kände inget direkt förtoende.
Men sen skulle vi tillbaka till VC för att få svar på provet, och det var fortfarande lite högt men det trodde han var för att dom tagit i fingret för att i armen ger bästa resultat. För i det provet blir det bäst resultat om blodet får flöda och inte klämmas ut som det gjordes för mycket första gången tydlingen. Alltid lär man sig nått nytt. Men efter en strulig förmiddag med prover och körande fram och tillbaka så blev det ju bra till slut att Elsas prov såg bra ut! Det var huvudsaken!

Eftermiddagen har vi tillbringat hemma i trädgården med bad och bus!

Godkväll..

Johanna.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar