Kolared

Kolared

28 feb. 2010

Dagens alla...

Dagens alla presenter, tack så hjärtligt! Observera att hon fått sina första converse! Som hon fick av sin kära morbror.

IMG_0261.jpg

Så här söt blev...

Så här söt blev våran tjej i mössan hon fick av sin mormor, var även med matchande halsduk och vantar. 


IMG_0260.jpg

Söndag!

Idag vaknade jag/vi helt underbart utav min "Wake up light"som jag fick av Martin i födelsedagspresent. Nu undrar säkert alla och tror att jag borde vakna av Elsa, men hon är en helt fantastisk liten tjej, som strax efter den väkt mig vaknade till och låg snällt i sin vagga och tittade. Inte nog med att man vaknar skönt med attt lampan gradvis blir starkare och kommer det även ljud av fågelkvitter. Det kallar jag en bra start på dagen. Sen låg jag kvar i sängen och ammade min lilla tjej.


Efter en god frukost och en varm dusch så begav sig Martin ner till Kinna för att tvätta bilen och jag fick besök utav Gull-Britt och mamma, som var här och fikade lite. Mysigt.. fick jätte fina presenter av dom båda två. Tack!


Nu sitter vi här och myser i soffan och väntar på att Martin snart ska komma hem, sen blir det mer besök i eftermiddag av min faster Diana som ringde för att kolla om hon fick komma.


Så våran eftermiddag och fortsättning på denna dagen är fullt upp, så nu tänker jag njuta en stund till här i soffan med min lilla tjej.


Johanna

27 feb. 2010

Var på lindex igår...

Var på lindex igår och köpte detta till våran lilla tjej, blev även ett par jeans och en topp till mamma också! 

IMG_0257.jpg

25 feb. 2010

Ingen bra start med BVC.

För som sagt skulle vi ju dit idag. Men kl 13.30 alltså en timma innan vi skulle vara där så körde en stor lastbil med virke fast här på våran väg. Så det var bara att inse att vi aldrig skulle hinna till Kinna. Så vi får hoppas vi kan få komma dit en sväng imorrn och bara få vägas och så. Var ju över en vecka sedan nu. Känns som att vi har inte fått någon bra start med våra besök med bvc. Men hoppas det blir bättre framöver.


Har även haft besök här idag av Elsas farfar och hans sambo. Dom var här och fikade lite och så hjälptes Martin och hans pappa åt med att skotta av några tak här.


Ikväll blir det torsdagsmys med hemmagjord pizza.


Johanna.

24 feb. 2010

Idag är våran Elsa...

Idag är våran Elsa 2 veckor gammal! 

IMG_0250.jpg

Min underbara Elsa!

Sitter just nu framför datorn och Tv:n. Min lilla tjej ligger i soffan brevid mig. Hon har vart helt underbar här hela morgonen. Vaknade, låg kvar i sängen och ammade henne, sen gick vi upp. Och hon har legat nöjd i sin vagn medans jag åt frukost. Sen gick vi upp hit framför Tv:n och hon har legat och kikat och myst med sin mamma. Älskar min underbara lilla Elsa! Men nu har son slumrat till.


Nu är det inte många timmar kvar till våran pappa kommer hem från jobbet. Och då ska han inte till jobbet förren på måndag igen. Vilket känns så skönt att vi får vara tillsammans några dagar till här! Imorrn ska vi till BVC och se hur mycket våran lilla tjej väger. Ska bli spännande!


Igår när Martin hade slutat jobbet så åkte vi ner till Skene, var på bokhandlen och köpte en bok till Elsa, Bästa boken om mig blev det. Är en sån bok där man fyller i om vad hon väger, om sina föräldrar osv. Fick ju nämligen presentkort av Martins mamma som vi använde till att köpa den. Sen blev det en tur till willys för att handla.


När vi kom hem och hade ätit lite och hamnade framför Tv:n så somnade vi allihopa. Vi var helt slut. Så det vara bara att ta sig i kragen och byta till sängen istället.


Johanna.

Dessa fina...

Dessa fina presenter fick Elsa på posten igår av sin kompis Ida och hennes föräldrar Camilla och Bobo. Tack än en gång! 

IMG_0253.jpg

23 feb. 2010

Har haft besök!

Har haft lite besök här idag av mamma och pappa. Mamma hade med sig lite mat så vi åt lunch tillsammans. Tråkigt för dom kanske, att Elsa sov hela tiden dom var här. Hon sover fortfarande.


Nu väntar vi på att Martin ska komma hem. För han ska hämta upp oss, så ska vi åka och handla lite mat. Vill ju undvika så mycket det går att slippa ta med henne in i någon affär så Martin och Elsa får sitta i bilen medans jag handlar.


Nu är det bara en arbetsdag kvar för Martin denna veckan. Sen är han hemma tillsammans med oss. MYS! Tycker det har gått bra att vara själv än så länge ialla fall, fast jag ser verkligen fram emot att få vara hemma tillsammans några dagar till.


Johanna.

22 feb. 2010

Inget hembesök!

Jag har gått här och förberett med att städa lite och fixat och donat inför att få besök av BVC här idag, skulle vara här kl 14.00, men ingen kom.. när klockan blev 14.30 började jag bli lite orolig. Men tänkte att jag får avvakta lite till. Sen strax här innan kl. 15 så ringde det. Hon sa att hon vart här och kört runt men inte hittat + att hon var nog lite orolig att köra under detta väglaget. Så hon gav sig tillbaka till vårdcentralen. Så tyvärr blev det inget hembesök för våran del. Självklart ska man ju inte bege sig ut i detta vädret om man inte känner sig säker osv, för det är ju verkligen extremt just nu. Så vi bestämde att vi ska komma dit på torsdag igen.


Så kan det gå, men det som är bra är att när vi ska dit på torsdag kan Martin följa med för att han är ledig då.


Johanna.

Sötnos

Sötnos!

IMG_0234.jpg

20 feb. 2010

Elsa är en snäll tjej..

Hon äter, sover, och verkar ha det bra. Så vi ska inte klaga. Än så länge sover hon även bra på natten så det är bara att vara nöjd så länge det håller i sig så.


Just nu ligger hon i sin vagn och sover, och jag har fått gjort en hel del här på förmiddagen. För ute kan ingen vara i detta vädret. Vi har tidigare försökt att komma ut på en liten prommenad här, men det får vi nog skippa idag.


Nu till veckan som kommer börjar Martin jobba igen. Fast bara 3 dagar, för han har två dagar kvar att vara hemma. Så vi tänkte som så att han jobbar måndag-onsdag och så får vi en lång helg ihop. Sen börjar allvaret på riktigt veckan efter. Vill inte! Men det ska nog gå bra. På måndag får vi hembesök utav BVC. Sen får vi se hur veckan ser ut dom andra dagarna..


Vill även passa på att tacka alla för sms, kort, samtal, och kommentarer här på bloggen som jag/vi fått. Har inte orkat eller hunnit svara alla. Men vi är tacksamma för att så många tänker på oss och ger oss fina lyckönskningar!


Johanna.

19 feb. 2010

Idag kom min...

Idag kom min beställning från H&M, bl.a. dessa nya påslakanset. Nu ska dom tvättas för att sen i helgen bäddas nytt med. 

IMG_0228.jpg

18 feb. 2010

Dagarna springer iväg..

Förstår inte vad tiden tar vägen. Kollade just på klockan och såg att hon redan var närmare 16.00. Känns som att det inte var länge sedan vi gick upp. Mormor och Carro var här inne på en liten fika. Sen har vi vart ute på en liten prommenad bara. Nu ska jag snart gå upp och sätta mig i TV-soffan och mysa med min lilla Elsa!


Vill bara tiden ska stanna och inte tänka på att Martin ska jobba 3 dagar nästa vecka. Vill inte. Vill leva såhär. Tillsammans allihopa hela dagarna! *mys*


Igår var vi på vårt första besök hos BVC, var riktigt nervös inför detta för att se vad hon vägde. Jag frågade vad som var normalt att gå upp, och hon sa att man brukar säga mellan 100-200 gram i veckan. Men hon sa att vi hade inte höga förväntningar på Elsa, eftersom det bara hade gått 3 dagar sedan vi vägde henne sist. Men till vår glädje hade hon ökat i vikt med hela 170 gram. Var som en lättnad. På måndag kommer hon hit på hembesök, blir spännande.


Johanna.

16 feb. 2010

Visst är jag söt i...

IMG_0224.jpg

Visst är jag söt  i klänning? 

Bilder från förlossningen och BB.

SDC10221.JPG


Precis nyfödd, jag är helt utmattad men lycklig! Onsadg den 10 februari kl 13.35


 


SDC10225.JPG


Här har hon nyss blivit mätt och vägd och påsatt lite kläder. Hon vägde 3830gram och var 55cm vid födslen.


 


SDC10227.JPG


Den omtalade brickan med fika man får efter förlossningen. Var länge sedan det smakade så gott med kaffe och smörgås som just då!


 


SDC10231.JPG


Här har vi kommit upp till BB Eva avdelningen.


 


SDC10241.JPG


Här ligger mina ÄLSKLINGAR och myser!

Här ligger lilla...

IMG_0223.jpg

Här ligger lilla Elsa och har lite morgongymnastik!

15 feb. 2010

Nu är vi en liten familj!

Kom hem igår från BB. Var blandade känslor, kändes mest kosntigt att få komma ut i friska luften. Hade vart inne sedan tisdags morse vid kl 08.00. Var ju meningen ifrån början att vi skulle åka hem på lördagen, men våran lilla älskling hade gått ner lite för mycket i vikt som dom ville ha lite koll på det. Vilket givetvis är jätte bra att dom är noga och vill kolla upp allt. Men just då när hon sa att hon ville vi skulle stanna, brakade min värld samman för en kort sekund. Då jag var så inställd på att få åka hem, var som att dra ner en rullgardin. Men med facit i hand och när man hade fått lugna sig lite så insåg vi att det var det bästa på alla sätt.


En sak till jag vill tilläga är att jag har världens bästa sambo, Älskar han! Han gör mig stolt. Han har vart med hela tiden och varit/är helt fantastisk.


Hinner inte skriva mer nu, har så mycket annat att fixa med. Som att gosa med mina älsklingar! *ler*


Johanna.

Godmorgon

IMG_0220.jpg

Godmorgon! 

8 feb. 2010

Slemproppen och värkar!

Märkte redan på lördags kvällen att den så kallade slemproppen "gått", och kände hur nervositeten kom smygande. Då man inser att det närmar sig. Sen igår morse vid 08.00 gick jag upp på toaletten. När jag sedan var påväg tillbaka till sängen, kändes det som att det rann, mellan benen på mig. Så jag trodde givetvis detta var vattnet som gått. Så jag ringde in till förlossningen, så dom sa att vi kunde ta det lungt men att vi behövde komma in under dagen.


Så efter vi gjort oss iordning så åkte vi in, när vi kom in fick vi först komma in på ett rum där dom tog tempen på mig, kollade hjärtljud osv. Sen ett gyn undersökningen. Men efter det kunde dom kontatera att det var ingen vattenavgång utan ytterligare av slemproppen som kommit. Så allt såg bra ut så det var bara att åka hem och vänta..


Vi passade även på att göra lite ärrenden i knalleland, handlade mat, var på Ö&B och så köpte Martin min födelsedags present, som jag redan glömt var det var. *ler*


Sen när vi kom hem och satt i soffan och kollade på Tv, så kände jag enorma värkar kom smygande. Så jag gick och la mig i sängen. Kan säga att jag haft en förjävlig natt med dessa värkar. Kommer med ca 10minuter emellan. Är lite bättre nu men visst har jag värkar idag också. Fy f-n va ont det gör! Hoppas jag inte ska behöva ha det så här för länge.. utan att mitt lilla pyre snart vill komma.


Johanna.

6 feb. 2010

Melodifestivalen, smörgåstårta och födelsedagar!

Då var det redan dags för melodifestivalen att starta ikväll. Något som kommer att följa oss dom närmsta månaderna. För med alla deltävlingar osv.. så känns det som att det håller i sig lääänge. Har lite blandade känslor för detta. Folkfest eller inte, ja jag vet inte. Men hur som helst ska vi kolla på det ikväll ialla fall.


Idag har vi bara vart här hemma och myst. Var ute på en liten prommenad efter maten och så kollade vi på en film. Imorrn ska vi hem till mamma och äta smörgåstårta, jag längtar redan. MUMS!


Martin tror och hoppas på att bäbisen ska komma på min födelsedag. Då hade han haft det bra. Två födelsedagar och alla-hjärtans på samma dag. Det hade vart nått sa han. Han är söt.. Men själv vet jag inte om jag tycker det är så roligt. Men blir det så kommer det bli jätte bra ändå. Inget vi kan bestämma. Får se när han eller hon tycker det är dags..


Johanna.

Frukost.

Sitter här hemma och äter frukost själv. Flugan har redan gett sig ut och Martin ligger och sover, vill inte väcka honom. Han kan behöva sova. Men jag tror aldrig det har hänt innan att jag sitter och äter frukost själv en lördag. Men det går det också.. jag har ju svårt att ligga kvar och bara mysa och ha det gott i sängen då jag är kissenödig och hittar inga sköna sätt att ligga på. Då är det lika bra att ge sig upp.


Har lagt märke till en sak på min blogg att dom sista eller framför allt denna sista veckan har jag fördubblat eller nästan tredubblat mina antal sidvisningar. Vad kan det bero på tro.. kanske att ni där ute är lite extra nyfikna på på om det hänt nått, om vi fått nån bäbis eller inte. Roligt att se bara! Men som jag sagt tidigare så har inget hänt än, men inatt vaknade jag av lite värkar och trodde att nått var pågång men blev inte mer som vanligt.. så vi fortsätter att vänta!


Johanna.

5 feb. 2010

Vart ute och gjort...

Vart ute och gjort en snölykta! 

IMG_0193.jpg

En vecka över tiden.

Har förstått att vi är många som väntar på att vår bäbis ska komma. Många ringer, sms:ar osv.. roligt att se att så många är så angagerade. Men svaret är det samma att inget har hänt än, TYVÄRR!


Igår eftermiddag/kväll kände jag igen ganska starka värkar men blev inget mer med det sen. Mest utav allt just nu är jag nyfiken på om det är en liten kille eller tjej som ligger i min mage, vill ju kunna börja handla tjej och kill-kläder osv. Var inne en snabbsväng på Lindex igår med mamma. Finns ju hur mycket fina saker som helst, men undra just om det blir på kill eller tjej avdelningen jag får gå loss på!


Johanna.

Denna fina filt...

IMG_0184.jpg

Denna fina filt fick jag av mamma igår, som hon hade gjort! 

4 feb. 2010

Här är min...

IMG_0183.jpg

Här är min underbara nyvakna lilla katt! 

Sovit gott, hem till mamma och Flugan!

Efter allt jag fick gjort igår känner jag mig riktigt nöjd. Och det känns också i kroppen idag att jag höll i gång hela dagen. Var till och med så att jag hade svårt att varva ner sen när jag väl skulle försöka sova. Men gott har jag verkligen sovit. Tycker man alltid gör det efter man bytt lakan.


Så idag ska jag försöka att ta det lite lugnare, ska åka hem till mamma här nu sen om en stund. För hon är ledig idag. Skönt att bara komma iväg hemmifrån lite och få lite miljöombyte. För att gå här hemma själv hela dagarna är inte alltid så kul..


En annan sak jag måste berätta är vilken underbar katt jag har, han har blivit som en hel annan det sista. Nu är han ute och leker och jagar stora delar av dagarna, kan till och med åka här ifrån och veta att han kommer bara jag ropar på han när jag kommer hem. Sen när han väl kommer in på eftermiddagen/kvällen ligger han oftast emellan mig och Martin i soffan och bara myser. Är vi ute samtidigt som han vill han vara med hela tiden, som igår när jag var ute och skottade snö när det snöade. Då skulle han försöka hoppa och ta snöflingorna.. då skrattade jag gott och önskade att jag hade en filmkamera.


Johanna.


 

3 feb. 2010

Städar och grejar!

Idag tycker jag att jag har fått en hel del gjort redan, och hoppas orkar göra lite till här i eftermiddag. Än så länge har jag bytt till nya lakarn, dammsugit i sovrummet och babyrummet. Satt på en maskin tvätt, skottat lite snö, m.m Tänkte att jag skulle städa toan och köra några mer maskiner tvätt, skotta lite till och ev raka benen. Då hade det kännts underbart om allt detta blev gjort.. sen får gärna bäbisen komma. *ler* Då skulle jag känna mig redo..


Men så kommer det med all säkerhet inte att bli, för när han eller hon har tänkt komma är det säkert som ett bombnerslag här hemma och långt ifrån nyrakade ben. Men det blir väl det också..


Johanna.

Var ute och...

Var ute och skottade snö för bara ett par minuter sen, men det syns inte. För det bara vräker ner!

IMG_0181.jpg

2 feb. 2010

Hyrt lite film

IMG_0177.jpg

Hyrt lite film.

Allt går att lösa..

Blev så glad nu, behövs inte så mycket för att jag ska bli glad. *ler* Först var det en glad överraskning att vårt internet och telefoni är tillbaka i bruk.


Sen så har jag under en veckas tid irriterat mig över att en vara vart slut både i butiken i Kinna och på nätet. Men vad gör man då? Jo, jag ringde upp kundtjänst och fick reda på att det fanns i Boden just dessa varor jag var ute efter så jag ringde upp buktiken så dom ska göra en omplacering till mig. TACK! Så i slutet på veckan finns dom nog här. Var ett par linnen på Lindex som jag var ute efter. Baslinnen, att kunna ha under i lite roliga vår färger. Kommer ju inte ha så mycket kläder att ha på mig nu sen så det kan vara kul med lite nytt i nya härliga färger.


Johanna.

Barnmorskan.

Är i Kinna även idag, för att jag kommer precis ifrån min barnmorska. Allt ser bra ut vad det gäller mina prover osv. Så det är bara att vänta och se vad som händer, har fått en tid på måndag igen. Skulle det sen vidare inte hänt nått så kommer jag att få en tid den 12 februari till Borås för att göra lite undersökningar på mig för att sedan ta beslut om man behöver "sättas igång", eller om man ska avvakta ett par dagar.


Johanna.


 

1 feb. 2010

Hemma på stommen.

Har fått ta mig ner till Kinna och hem till Stommen idag för att kunna surfa lite, för vårt internet fungerar inte, och inte telefonen heller. Man blir lite handikappad men jag sa till Martin i helgen att det är nyttigt att vara av med det också för då umgås vi mer med varandra än att sitta framför datorn. Helt sjukt igentligen hur mycket tid man sitter framför datorn. Men det är sagt att vi ska ha telefon och internet tillbaka imorgon!


Och för alla som undrar är läget det samma, att jag känner lite småvärkar men inget mer. Vi väntar.. på att nått ska hända! Ska till barnmorskan imorrn, får se vad hon säger.


Johanna.

Nyklippt

Nyklippt!

IMG_0175.jpg