Kolared

Kolared

29 nov. 2009

Flugan har fått en...

Flugan har fått en egen julkalender av sin mormor och morfar. Så nu har han nått att smaska på varje dag fram till jul. 

IMG_0025.jpg

Julstök.

Igår efter frukosten tog vi med oss en ryggsäck med kaffe och lite fika, och begav oss ut i skogen för att hitta julgrannar, granris m.m vi skulle ha här hemma för att göra det mysigt och fint inför första advent. När vi sedan var påväg tillbaka från skogen såg vi att vi hade fått besök, Gull-Britt, Mormor och Morfar stod här. Så dom stannande en stund och drack lite kaffe. Kul att dom tittade förbi förutom att det givetvis såg ut som f-n här. Skulle se hur fint vi har det här nu istället..


SDC10192.JPG


Här står Martin med granen han huggt till Mormor som hon ska ha ute.


 


SDC10193.JPG


Vattnet stod högt nere vid sjön. Här passade vi på att ta våran fika.


 


SDC10198.JPG


Blir ingen gran inne för oss (Jag tål inte) men vi hittade en liten söt att ha här ute.


 


SDC10197.JPG


Granris vid ingången ger ett varmt och mysigt intryck.


 


SDC10206.JPG


Jag är så stolt över mig själv och Martin för denna gris, hade sett en liknande i Borås i veckan jag tänkte köpt men så blev jag lite små snål och tyckte den var för dyr. Vad gör man då? Jo, jag hittade en röd färgard gris med målning på fyndlagret. Så igår, slippade vi bort all färg och borrade ett hål för ljuset. Och helt plötsligt fick jag en söt liten gris nästan gratis.. Det kallar jag ett fynd!


 


Hela kvällen var vi inne och fixade med ljusstakar, men även att färdigställt i bayrummet. Fixade mattan, satte upp rullgradin och lite små plock. Så nu känns det så skönt att ha allting iordning och mysigt.


Efter lunch idag ska vi åka fram till Kinna. Blir julskyltingen, och hem till mamma och äta skinkmacka ikväll. GOTT!


Johanna.

28 nov. 2009

Nu ska vi mysa med...

Nu ska vi mysa med en kopp glögg mellan allt städande och fix som ska göras nu inför första advent.

IMG_0024.jpg

27 nov. 2009

Tisdag 21.00

Jag kan bara ge er alla ett par goda råd att titta på Svt- Andra Avenyn på Tisdag kl. 21.00 Då kan ni hålla utkik efter mig i kyrkscenen.


Och denna gången vet jag att jag syns, kan ni inte bärga er så gå in och kolla på ett klipp


http://svtplay.se/v/1788205/smygtitt_168_obehagligt_besked


Johanna.

BABY!

Igår var jag på första träffan utan våra fyra träffar vi ska ha på mödravårdcentralen med andra blivande föräldrar som ska ha barn ungefär sammtidigt. En tjej hade faktiskt samma BF som vi. Igår var jag sälv, får väl se om Martin ska följa med på nån av träffarna. Lite svårt att säga nu vad man tycker, men det blir säkert lättare nästa gång. Men det verkade vara jätte trevliga människor. Men man blir lite "hämad" och tala inför en stå stor grupp. Fick även se en film igår ATT FÖDA. Vet inte om jag kände att jag hade behövt se den filmen.. hmm.. ja ja.


När jag kom hem så undrade jag vart Martin var, men när jag kom upp så stod han och monterade ihop både spjälsängen och skötbordet. Så nu är babyrumet mer eller mindre färdigt. Ska fixa matta, och Jonte ska fixa en lampskärm och lite så.. men i stora hela är det klart. Blev jätte mysigt!


På Söndag är det 2 månader kvar tills våran lilla/lille krabat är beräknat till att komma till världen. Går fort nu, men känns som att inköpen har vi det mesta under kontroll. Klart att det är en del saker som saknas än, men jag har koll på vad det är som saknas.


Känner mer och mer sparkar, dock mest när jag ligger i sängen och ska sova. Att känna detta gör det hela mer levande och verkligt! Svårt att förklara hur det känns.. men det är mysigt.


Johanna.

26 nov. 2009

Nu har det hänt...

IMG_0021.jpg

Nu har det hänt ännu lite mer i vårt babyrum. Sängen och skötbordet är på plats. Blir kanon fint! 

25 nov. 2009

Måste bara visa...

Måste bara visa dessa fina änglavingar jag köpt idag. 

IMG_0018.jpg

Fick ett ryck igår...

Fick ett ryck igår att röja i babyrummet, så nu är det städat och fixat. Dax att montera ihop möblerna bara, men det blir nog till helgen.

IMG_0017.jpg

24 nov. 2009

HJÄLTEN!

Du kommer inte ångra dig om du går in och kollar på denna länk. Bästa jag sett på länge..


http://www.tackfilm.se/?id=1259054484480RA44

23 nov. 2009

Julen närmar sig med stormsteg...

SDC10190.JPG


Här kan ni se lite av mitt resultat ifrån julpysslet.


 


SDC10187.JPG


Fick även fram denna igår, hade sån energi och julglädje när vi hade julpysslat så jag tänkte att det är lika bra att ta vara på det och ta fram det nu. Hade inte tänkt göra det förren Lördag, men vem vet då kanske jag inte hade känns för det.


 


SDC10188.JPG


Denna söta var jag hos mamma och köpte nu innan, ska ha den på bordet.


 


SDC10189.JPG


Köpte även julstjärnor till mina köksfönster. Så nu är det riktigt mysigt här i köket som är riktigt juligt. Men är en del småsaker kvar men det får vänta till helgen så som ljusstaken i fönstret osv..


 


Johanna

22 nov. 2009

Jag har tjuvstartat...

Jag har tjuvstartat lite med julsaker, har även tagit fram lite annat. Fick sån inspiration när vi julpysslade innan.

IMG_0015.jpg

MYS helg!

Har haft en riktig mys helg. Igår var vi som sagt på Tjolöholms julmarknad. Mycket folk precis när vi kom, med det dog ut sen efter bara en halv-timma-timma. Så nu har man laddats med lite julmys och inspiration. Och mer lär det bli idag. För vid 13-tiden ska vi hem till mamma och äta partyplanka. Sen blir det julpyssel för hela slanten.


Fast det ända som saknas är ju vädret som kunde vara lite mer i stämning. Lite snö eller frost hade ju inte vart fel. Men man kan ju inte få allt.


Nä, nu har jag inte tid att sitta vid datorn längre. Måste börja göra lite nytta innan vi ska åka.


Johanna.

21 nov. 2009

Inköpen från...

IMG_0013.jpg

Inköpen från julmarknaden. Spekkekorv, grenljus, senap och marsipan cigarr.

Jag har fått träffa...

IMG_0012.jpg

Jag har fått träffa tomten tidigt i år, han var på besök i slottet.

Flugan myser i våra...

Flugan myser i våra nytvättade lakan.

IMG_0009.jpg

Iphone, julmarknad och pyssel!

Som om inte jag hade haft tillräkligt med krångel med telefoner.. igår när den var färdigladdad och vi skulle ta fram den för att kolla på den. Bara allt krånglade. Vi mer eller mindre bestämde oss för att vi idag skulle åka in till Borås och prata med dom. För vi trodde det var fel på min Iphone.


Men efter en godnatt sömn, och vi vaknade klara i huvudet, kunde vi tillsammans hitta lösningar på problemen. Så nu har jag fått igång den.. men har mycket att lära mig. Kändes så skönt att veta att vi slapp åka in till Borås idag. För nu kan vi bara at det lungt fram till lunch. Sen tänkte vi få lite julstämning. Ska åka till julmarknad på Tjolöholms slott. Ska bli mysigt!


Och imorrn blir det att julpyssla hemma hos mamma tillsammans med mamma, mormor, Linda och Maja. Så nu börjar vi ta stegen närmre julen, vilket också innebär steg närmare tills våran bäbis ska komma.. snart bara 2 månader kvar. Helt otroligt!


Men jag ser fram emot att man till nästa hels ska sätta upp lite ljus i fönstren, köpa lite julblommor och få det mysigt!


Johanna.

20 nov. 2009

Telia, telia..

Igår fick jag mer eller mindre ett psykiskt sammanbrott på TELIA! Hade ju beställt en telefon den 6 november på deras hemsida. Tillsammans med ett abonnemang. Har ringt flera gånger för att kolla när den kommer.. och dom har sagt om ett par dagar eller så. Jag har ivrigt väntat. Men igår kom det ett mail där det stod att den telefon jag hade beställt hade utgått ur sortimentet. FATTAR INTE ATT DET KAN TA 2 VECKOR FÖR DOM ATT FÅ REDA PÅ DET!!! Så min order var makulerad. Så idag bestämde jag mig för att åka in till Borås och till Telia butiken och köpte mig en IPHONE! Nu är jag åter en lycklig tjej, den ligger på laddning nu. Men senare ikväll ska jag prova den. Ska bli spännande!


Johanna.

Jag är nu ägare till en IPHONE!

DSC00055.JPG

Jag är nu ägare till en IPHONE!

19 nov. 2009

Imorrn blir det paj till lunch.

Har precis gjort en ost och skinkpaj vi ska ha till lunch imorrn.

DSC00054.JPG

Regn och rusk!

Usch vilket hemskt väder det är idag. Har släppt ut Flugan, men får väl se hur länge han vill vara ute i detta vädret. Igår när jag öppnade dörren och sa att han fick gå ut, vände han på trappan.


Känns som en riktigt tråkig idag, har inget planerat, och vet inte vad jag ska hitta på idag. Jag funderar för fullt..funderar på att ev. åka in till stan (Borås) efter lunch och gå och kika lite. Men knappt att man känner för det heller i detta vädret. Som sagt vi får se vad denna dagen har att komma med.


Johanna.

18 nov. 2009

Då var nya Wallander filmen hyrd.

Då var nya Wallander filmen hyrd.

DSC00053.JPG

Bokat och klart!

Har panik-bevakat när biljetterna skulle släppas till den trejde filmen i millenium triologin nämligen Luftslottet som sprängdes. Har ju premiär den 27/11 och det är nu bokat 2 biljetter till just detta datum. Ska bli spännande och se vad man tycker om denna filmen. 1:an ÄLSKADE jag men 2:an blev jag lite besviken på.. så vi får se.


Ska bara vara hemma en liten stund nu, för idag har jag tid hos barnmorskan. Ser fram emot alla mina besök dit. Och redan nästa vecka börjar den en föräldrarträff vi är inbjudna till. Tyvärr konstiga tider så jag får väl åka dit själv nu första gången ialla fall.. får hoppas att det är nån mer som vill ändra tid så både jag och Martin kan gå. Är 8 par som är inbjudna. Spännande att träffa andra som ska ha ungefär samtidigt.


Johanna.

17 nov. 2009

Ärrenden, besök och utbildning!

Idag efter jobbet så var det dags för Elutbildning, passande nog var detta i Strömsalen. Kändes som att man faktiskt lärde sig ett och annat. Hade inte så stora förhoppningar om denna utbildning men den var kanon.


Sen hem till mamma en stund, vidare iväg och hämta lite saker hos moster Linda. Blev en stund där och fikade lite tillsammans med Maja och Svea.. Sigge var bara vaken en kortis, sen somnade han.


Sen var det bara att åka och handla lite också innan jag kunde åka hem.


Så nu är jag åter hemma och myser med Flugan som sitter brevid mig i soffan. Martin kommer hem lite senare idag, ikväll blir det bakpotatis med röra, sallad och penrich.


Johanna.

16 nov. 2009

En bra helg!

Har haft ännu en mycket bra helg. I lördags var vi här hemma tills sen eftermiddag. Sen skulle vi iväg och överaska Janne. Han trodde bara att Martin skulle komma till han och att dom senare skulle gå ut på kvällen. Men istället dök det upp 8 personer till på kvällen. Hade med oss smörgåstårta och en liten present. Hans ansiktsutryck när vi kom, var nått jag inte inte glömmer.. han blev chockad. Varför allt detta, tänker ni? Jo, för att Janne fyllde 30år igår, och han kände inte för att ha något kalas.. sådär fixade vi ett litet kalas. Hade jätte trevligt och hoppas alla andra också hade det.


Vi var inte hemma och i säng förren kl 03.28, så vi sov ganska länge igår.. sen hade vi en riktig slö dag. Var ute och gick en liten prommenad sen låg vi vara i soffan och plöjde igenom 2 filmer. Var mysigt.


Men nu var det dags för en ny vecka, har inte så jätte mycket inbokat denna veckan vilket är skönt. Idag ska jag träffa flickorna (Elin & Lisa), Imorrn blir det el-utbildning. Onsdag ska jag till barnmorskan och söndag ska vi julpyssla. Det är vad jag har uppbokat denna vecka.


Johanna.


 

14 nov. 2009

Lunch!

DSC00038.JPG

Lunch!

Två nytvättade PÄRLOR!

Två nytvättade PÄRLOR!

DSC00037.JPG

Namn.

Igår hade vi riktig fredagsmys, med mycket tända ljus och härlig värme i från spisen. Åt god mat osv. Och våran Fluga var helt fantastisk. Han som oftas brukar göra oss så stressade när vi sitter framför Tv:n då han ska vara överallt. Låg och myste mellan mig och Martin hela kvällen. Det gillar vi!


Jag blev så glad igår när Martin sa att han hade börjat fundera på namnförslag till våran lilla bäbis. Och denna gång var det inget roligt eller larvigt namn utan ett jätte fint killnamn han hade kommit på. Men vi håller våra förslag för oss själva, för det skulle mycket väl kunna bli det namnet om det blev en kille. Nu på morgonen började vi prata vidare om namn, och hittade även ett tjejnamn vi båda gillar. Sen vet man givetvis inte om vi hinner ändra oss hundra gånger, men det känns som 2 riktigt bra namn!


Johanna

13 nov. 2009

Dagens lunch, köttbullar och maka

Dagens lunch, köttbullar och makaroner.

DSC00034.JPG

Tjejkväll igår.

Igår var jag på tjejkväll på Skene Järn tillsammans med Elin. Först åt vi var sin pizza på skorpionen, och sen åkte vi dit. Hade en liten svag förhoppning om att den hemliga artisten i år kunde var Stefan Odelberg.. men visst ju inget. Många andra trodde "Tobbe trollkarl".


Men till min stora glädje var det just Stefan Odelberg. Han är helt sjukt bra. Älskar det han gör. Om ni inte vet vem han är eller vad han gör så kika in på hans hemsida www.odelberg.com


Ja, då var det äntligen helg igen, I LOVE! Ikväll blir det myskväll framför Tv:n. Ska kolla på en av dom senaste filmerna med Johan Falk. 5:an och 6:an kom ju i förra veckan.


Idag ska jag gå här hemma och fixa och dona lite, städa toaletten bl.a och gör det lite allmänt fint inför helgen så man kan slapna av på ett annat sätt änn om det är stökigt och smutsigt.


Johanna


 

12 nov. 2009

Min Älskling spejar på fåglarna o

DSC00023.JPG

Min Älskling spejar på fåglarna och försöker fånga dom!

Torsdag hela dagen lång..

Idag blir det att vara hemma och greja tills senare ikväll då jag ska möta Elin i Kinna. Vi ska gå till Skorpionen och käka pizza, sen blir det tjej-kväll på Skene Järn! Har vart där två år tidigare, är jätte roligt. Bjuds på lite vin (dock ej till mig, får hoppas det finns nått alkoholfritt alternativ), tävlingar, hemlig artist, demonstrationer m.m


Så på mitt schema idag står det väl att städa. Tänkte ev byta lakarn i sängarna också. Älskar när det är nytt, då sover man extra gott.


Johanna.

11 nov. 2009

Lista..

Här kommer en liten lista på saker om jag inhandlat för babyn.



  • Babytravel trehjluling + liggdel

  • Spjälsäng

  • Spjälskydd

  • Kudde, täcke, madrass, påslakan till sängen

  • Skötbord

  • Skötbordsdyna + överdrag

  • Plastad froté

  • Åkpåse

  • Babysitter

  • 20st tvättlappar fr Ikea

  • Badcape

  • 1 snuttefilt

  • Skötväska


Har även köpt lite kläder som jag inte räknat upp. Vill gärna ha förslag på mer saker som man ska ha och tycker jag ska inhandla.. te.x en lista från apoteket, som är bra att ha hemma.


Johanna.



10 nov. 2009

Blev ett inköp idag, nämligen en

Blev ett inköp idag, nämligen en vagn. En trehjuling fr. Babytravel.

DSC00022.JPG

Baby saker..

Nu är jag hemma hos mamma på lite besök, vi ska snart bege oss ut till Kinna på lite ärrenden. Ska till skroten bl.a och kolla på tyg till gardiner till babyrummet. Hoppas man kan hitta nått fint. För jag och mamma ska ta en Söndag eller Tisdag och fixa iordning till en gulligt babyrum. Ska bli kul!


Senare idag ska vi åka in till Borås, ska till babyproffsen och kolla på lite saker till bäbisen. Bl.a Vagn. Får se om vi ska handla nått idag men känns skönt att åka och kolla båda två tillsammans så kan man åka in själv sen om det är så och köpa det vi bestämmt oss för.


Johanna.

8 nov. 2009

Farsdag.

Då var man hemkommen igen efter vi vart hos Martins pappa nere i Kärradal på lunch. För det är ju farsdag idag så Martin och jag var där för att han skulle uppvakta sin far lite.


Igår hade vi besök här utav våra kära vänner Camilla och Bobo. Alltid lika kul när man träffas, blir ju tyvärr inte så ofta eftersom dom inte bor här utan i Norge.


Nu blir det att äta lite mat och sen kolla på "Ensam mamma söker".


Sen är det åter en ny arbetsvecka man har framför sig..


Johanna.

Här har fåglarna det bra och kan

DSC00020.JPG

Här har fåglarna det bra och kan mumsa i sig utav solrosfröna vi fick utav mormor.

Fick denna korg med massa bra sak

DSC00018.JPG

Fick denna korg med massa bra saker till bäbisen utav Camilla och Bobo igår när dom var här. Tack snälla!

7 nov. 2009

Här är ett utav mina skofynd jag

DSC00017.JPG

Här är ett utav mina skofynd jag gjorde idag i Kinna. 100kr, har kostat 649kr.

6 nov. 2009

Nu har jag beställt en ny telefon

Nu har jag beställt en ny telefon + abonemang. Blev en Nokia 5800 XpressMusic - röd.

DSC00015.JPG

Helgen har börjat..

Ja då har min helg börjat..


Ikväll kommer mamma och pappa hit och käkar lite. (mamma har med sig mat.. hi hi), för Martin ska ut med Janne till hotellet i Kinna. Så det blir jag och Flugan som får mysa i sängen inatt.


Imorrn ska jag jobba fram till kl. 14.00, sen blir det hem och fixa till sig och ordna lite innan Camilla och Bobo kommer hit på kvällen och käkar lite och har det gott. Ska bli jätte kul!


Och söndagen ser ut så att vi ska åka ner till Varberg eller närmare bestämt Kärradal till Martins pappa. Ska äta lunch där och så för att det är Farsdag. På tal om Farsdag så fick Martin en liten present av mig redan tidigare i veckan som en farsdag present. För han blir ju snart pappa.. om inte annat är han ju pappa till FLUGAN! *ler* Hittade nämligen ett par så coola kalsonger med testbilden på till han. Så dom får han ha när vi myser i vårt Tv-rum.


Johanna.

Här i ligger två gustav adolfs ba

Här i ligger två gustav adolfs bakelser till mig och Martin, som vi ska ha och mumsa på!

DSC00014.JPG

5 nov. 2009

FLUGAN!

Idag har det hänt mycket i min lilla älsklings liv, åkte till vetrinären med honom så vi var där vid 9-tiden. Fick följa med in och så skulle dom kolla hjärtljud m.m När han klev ur sin bur så var han helt blöt om tassarna. Då sa vetrinären att han nog var lite nervös.. Sen fick jag lämna honom. Åkte på möte med jobbet och sedan hämta honom vid 12.30.


När jag kom och tittade in i buren såg han helt nyvaken ut. Jag betalade och gick ut till bilen. Då innan vi skulle åka började han få kvälningar. Men han spydde aldrig. Sedan somnade han och sov hela vägen tills vi kom hem.


När han kom ut ur sin bur och försökte börja gå, viglade hela han. Han försökte hoppa, men ramlade ner två gånger. Men nu äntligen har han somnat här i soffan brevid mig. Får hoppas att han är lite piggare när han vaknar sedan. Gör lite ont i mig att se han så här omtumlad av narkosen. Men det är ju för hans bästa vi har kastrerat och tatuerat honom.


Älskar MIN Fluga!


Johanna.

3 nov. 2009

Tiden går fort..

Tänk att det är bara ca 3månader tills våran "lilla/lille" kotte kommer. Spännande. Känns konstigt på ett sätt. Hinner inte med.. tiden bara springer iväg. Antar att dom sista månaderna kommer att gå ännu fortare. Försöker kolla allt man ska inhandla.. rädd så man inte missar nått. Men har börjat med att skriva en lista på det som är inhandlat så man inte behöver köpa dubbelt. Lät att glömma.. imorrn blir det Gekås, blir säkert en del att handla där. *ler*


Nu har jag precis hoppat ut ur duschen, var så frusen.. men nu börjar jag få upp värmen. Har även tänt i spisen.


Blir en lugn kväll med lite käk och Tv-soffan sen som gäller.


Johanna.

2 nov. 2009

MYS i flera former..

Igår hade jag och mina älsklingar en helt underbar dag. Vi gick upp sent, gick en skogspromenad, tittade på dvd och Tv och bara låg i soffan och myste. Tänkte flera gånger att jag skulle göra nån nytta.. men nej. Vi behövde MYSA och bara ha det gott jag Martin och Flugan!


Idag har jag vart på ett annat ställe och jobbat. Trivs jätte bra där, så det är alltid lika roligt att vara där och jobba. Är lite mer timmar där också vilket är kanon. Så jag kom hem för en halvtimma sedan.


Nu när jag kom hem så är Flugan helt underbar, han kröp upp här i mitt knä och gosar in sig i min tröja. Han vet inte hur han ska ligga för han vill vara så nära.


Nu ska jag snart försöka göra lite nytta här inne, för ut kan ingen gå i detta regn vädret.


Vill bara skicka en hälsning till goda vänner som var med om ett hus inbrott i lördagsnatt att både jag och Martin tänker på er. Man blir både arg och ledsen när man hör om sånt.


Johanna.