Kolared

Kolared

31 okt. 2011

Lek och shopping!

Dagen här hemma började med som varje dag att riva ut alla leksaker.. behöver inte vara uppe länge innan det ser ut som en tromb gått genom huset. Sen dansade vi till moraträck efter frukost, lämnade allt stök hemma för att åka och busa och leka. Alltid lika kul att träffas. Tack för idag!

Efter det begav vi oss till Lindex för att reklamera Elsas tunika, och visst blev jag gald när jag fick fullvärde för tunikan trots att den var på rea + att det var halva reapriset. Så det blev en hel påse med roligheter till Elsa för ca 200:-. Det gillas!

Allt detta fick jag + pyjamasen Elsa har på sig på kortet nedan.


Sen blev det lunch hos mormor, prommenad och mys hemma, med allt från att dansa, läsa böcker och leka i sitt tält.


Johanna.


30 okt. 2011

Elsas namnsdag!

Idag har det blivit lite mer gjort, tack och lov. Idag är det Elsas namnsdag så i eftermiddags åkte vi hem till hennes farmor för en namnsdags fika, med både kakor och tårta. Så det var mysigt, att komma ut lite också. För vem hade gått utanför dörren annars i detta vädret?

Väl hemma provade vi att sätta igång den gamla kassetspelaren som Elsa fått, var morträsk på hög volym och Elsa dansade på. Så gulligt.. önskar jag hade hämtat kameran, men det blir fler tillfällen. För vem vet vi kanske tar oss en sväng om innan frukost imorrn.

Imorrn är dagis stängt, så då blir det lekträff med 2 av Elsas kompisar med mammor. Ska bli jätte roligt, blir även en sväng till Kinna för lite ärrenden. Har bl.a en tunika från Lindex som ska reklameras..

Godkväll.

Johanna.

Multimedia message

Det är ingen vanlig dag för det är Elsas namnsdag, hurra hurra hurra. Så här har vi paket öppning, och i var ett par inch blue tofflor! 

29 okt. 2011

Seg men go dag!

Jag bör verkligen inte dricka rödvin, blir helt seg i bollen så här dagen efter. Känns som jag inte kommit igång på hela dagen, utan gått på halvfart. Så idag har vi mest segat, blev dock en prommenad på eftermiddagen. Men det var riktigt råkallt ute. Men ändå gott att få lite luft.

Orkade inte laga nån mat idag heller utan blev att åka och hämta kebabtallrik. Vet inte när jag åt det sist.. så det var himelskt gott.

Nu ska jag bara ligga i soffan och ha det gott, för att sen gå till sängs tidigt ikväll.

Ha en fin lördag mina vänner!

Johanna.

Multimedia message

Martin har fått denna fina mugg av Elsa i förtidig farsdags present. På andra sidan av muggen står det PAPPAS MUGG. 

28 okt. 2011

Min hjälpreda!

Idag blev det sovmorgon, Elsa vaknade inte förren strax innan 09.00. Efter frukost begav vi oss ut för att ge fåglarna mat och fixa lite. Och Elsa är en riktig hjälpreda så hon ville gärna vara med.


Nu sover Elsa igen, efter att hon fått lite mat. Har en trött tjej här idag, men hon har sovit dåligt på dagena resten av veckan så hon har kanske lite att ta igen. Bra med att hon är utvilad till kvällen då det blir kalas för mamma idag.

Så nu ska jag fixa mina naglar och slå in paket.

Ha en fortsatt fin dag!

Johanna.


26 okt. 2011

Hög ljudnivå!

När jag och Elsa kom hem idag var mormor och mormor här.. ja gammelmormor kallas mormor här också. Blir så krångligt annars. Ljudnivån var inte var den borde vara, Elsa tjattrade, körde och stegrade med sin bobby car, och så 4 till vuxna som pratar. Phh.. nu mera bor bobby caren ute för det räcker med dessa oljud vi har ändå + att jag redan har blivit påkörd på tån en gång.. fy fan va ont det gjorde. Elsa blir helt uppspelt och glad av lite besök. Men det är roligt att hon är glad och på gott humör.

Hon är verkligen i en underbar ålder just nu, med allt prat och så vidare. Roligt när hon kan uttrycka sig mer om vad hon vill och inte vill göra.

Imorrn blir det dagis igen för Elsa, själv ska jag klippa mig, städa och ringa lite samtal.

Men nu blir det tv-soffan.. läsa markbladet, och kolla på tv. För onsdagen är helt klart bäst utbud på tv:n.

Johanna.

25 okt. 2011

24 okt. 2011

Gamla gänget!

Idag bestämde vis oss att åka på babysång, ja ni läser rätt.. vi har vart stammisar där innan och nu skulle Elsas kompisar dit så vi gjorde ett gästspel där idag. Det roliga var att det var bara 1 som var under 1år, vilket syftet för gruppen är. För idag var vi det gamla goda gänget som brukade dyka upp där. Så vi hade jätte trevligt!

Sen blev det lunch och prommenad hos mamma. Efter att jag fick ett sms om att mitt jobb för morgondagen var instället så sa mamma att hon kunde ha Elsa imorrn, så jag och mormor åker till gekås. Ska bli jätte roligt, länge sen jag var där. Nästan att jag vill gå och lägga mig nu för att det ska bli morgon fort.. ha ha.. sitter nu och skriver en liten lista så man inte glömmer allt man tänkt kolla på.

Nu ska jag kolla tv och öppna en chokladkaka, mörk choklad med mint smak.. mmm.. gott!

Johanna.

23 okt. 2011

Tack för igår!

Igår var en riktigt bra dag, besök av farmor. Och på kvällen kom Elsas kompis med familj hit. Behöver jag säga mer?! Tack Helene, Richard och Alfred för en rolig kväll!



Johanna.

Multimedia message

Tidigare idag när vi var ute på promenad. 

TÄVLA & VINN!

Då var det dags för tävling igen här på bloggen. Denna gång har du chans att vinna 1 av 3 stycken body lotion som jag lottar ut av märket STOCKHOLMSGRUPPEN Cosmetic.


För att vara med och tävla gäller följande:

Svara på frågan, hur många ml innehåller falskan du kan vinna till ett värde av 169:-? (Svaret hittar ni på hemsidan)

Kommetera här på min blogg för att ha en lott, för yttligare en lott GILLA deras sida på facebook.

Tävlingen pågår till söndagen den 6 november kl 19.00

LYCKA TILL!


21 okt. 2011

Bilder från korvgrillningen på dagis!

Efter en mysig lunch med mamma, mormor och Maja och Elsa såklart blev det fredagsmys innan sängdax för vår lilla skrutta tillsammans med sin mamma och pappa.

Idag kom det mail från dagis med veckans aktiviteter, tycker det är jätte roligt att dom skickar och att man kan sitta hemma i lugn och ro och kolla. Visade även bilderna för Elsa och hon pekade ut alla sina kompisar och sa vad dom hette utan att jag frågade. Blev helt chockad att hon kunde detta så utan vidare, så hon ville inte sluta titta utan satt och sa Akkel, Li, Ona, Maja, Moica.. osv.. SÖTIS!

Snart blir det taco.

Ha en fin kväll.

Johanna.

20 okt. 2011

STOCKHOLMSGRUPPEN Cosmetics

Jag har fått förmånen att prova Stockholmsgruppens produkter. 4 små rese förpackningar med SHAMPOO, BODY LOTION, SHOWER GEL och CONDITIONER. Och en stor BODY LOTION.

Alla produkter är kanon bra, men tänker berätta lite mer om BODY LOTION, jag är inte den som är så lätt flörtad med produkter, men jag provar gärna och ger det en ärlig chans. Jag blev så glatt överraskad av denna prodkut. Den är dryg, går in i huden och luktar ljuvligt. Och priset på denna är bara 169:-, jag kommer absolut att förtsätta köpa denna produkt. Bara + från min sida.

Vill ni veta mer eller gå in och köpa kolla in deras hemsida.

http://www.stockholmsgruppencosmetics.com


Johanna.

Go eftermiddag.




Idag när Elsa och jag kom hem var hon sådär övertrött som hon vart hela veckan efter dagis, så efter lite mat i magen gick jag och la henne. Hon somnade inte, men hon vilade och var tyst. Så när jag sen efter 20 minuter en halvtimma tog upp henne var hon som en nya go tjej.

Vi lekte med bondgården, hade koja och busade så att hon snubblade och började blöda på läppen. Men hon reste sig upp som ingenting, Mammas hårding!

När pappan i huset kom hem gick vi ut tillsammans, fyllde på fågelmat, åkte rutschkana, gungade och körde vagnen. Så Elsa var helt rosig och go om kinderna när vi kom in.

Efter kvällsmat och ombytt satte vi oss i soffan och läste "Voff Voff lilla hunden" (tror den heter så) säkert 10 gånger innan det var sängdax.

En go eftermiddag helt enkelt!

Johanna.

Pill och plock..

Efter jag lämnat Elsa på dagis idag åkte jag för att handla mat, skönt att handla så tidigt när det är lite folk. Sen har jag vart här hemma och gått och pillat och plockat, uträttat en del samtal osv. Ringde även kaskad för att kolla om varmbasängen var ledig imorrn.. men NEJ.. det var den inte. Typiskt. Jag som tänkte åka och bada med Elsa imorrn. Får helt enkelt bli en annan dag. Vill ju kunna gå in i den varma basängen lite också.

Så nu har vi inga planer för morgondagen, vi är öppna för förslag om nån vill hitta på nått!?

Snart ska krypa ur mina mysbyxor och åka och hämta min solstråle. Kan undra om det blev nån grillning i skogen idag på dagis, dom pratade om det tidigare i veckan. Låter mysigt, är ju en sån fin höstdag idag, fast kallt.

Nu ska jag lägga huvudet på soffan en stund innan jag ska åka..

Johanna.

19 okt. 2011

TV:n som gäller ikväll...

Idag har det vart en lugn och go mysdag, vart hos mamma idag när Elsa var på dagis. Sen följde hon med oss hem. Blev en sväng till skogen och sen var vi inne och gosade.

Nu sitter jag och väntar på min kära sambo ska komma hem, han hade lite ärrenden ikväll. IKväll blir det fläskpannkaka och en massa tv tittande. BONDE SÖKER FRU och BRON.

Johanna.

Veckans gratis: Mobilkupong på halstabletter, mobilkupong på smoothies, 50:- på h&m, kattgodis.

Multimedia message

Denna fina höstkrans pryder nu min dörr, min kära mamma som gjort den. 

18 okt. 2011

Multimedia message

Äntligen fått bort alla tavlor i trappen och fått upp dessa längre upp blir det kort på Elsa. Ska köpa mer ramar imorrn. Kommer bli toppen! 

Multimedia message

Har nu kollat över paketen till Elsas kalender och skrivit upp vad jag köpt. Verkar ha 7 paket kvar att köpa. 

17 okt. 2011

Tur till Kinna..

Idag sov Elsa ända till 8.30.. så det blev en riktig sovmorgon här i Kolared! GOTT!

Efter lunch begav vi oss ner mot kinna och hem till mormor.. eller ja vi gick upp till skogen och fikade och lekte bland löv och kottar. Vart så där härlig luft ute idag, så det var riktigt skönt.

Elsa stannade hos mormor medans jag åkte och handlade lite mat, vilket var behövligt.

Imorrn blir det dagis för Elsa och mamman i huset ska söka jobb och städa tänkte jag.

Nu ska jag hoppa i säng, för det har blivit många sena kvällar det sista.

GODNATT!

Johanna.

Multimedia message

Min kärlek! 

16 okt. 2011

kl 19:17

När vi satte oss ner för att ta oss en kopp kaffe här i förmiddags hörde vi en bil köra in på gården, det var min mormor och morfar som kom på besök. Vilket var jätte roligt!

Eftermiddagen blev en tur till Kinna.. Elsa har busat och stojat här idag men ikväll var hon helt slut, tar på krafterna att vara förkyld. Får hoppas det blir bättre!

Jag fortsätter berätta om mina förberedelser inför jul.. är nu uppe i 15 paket till paketkalendern.. så det är inte så många kvar. GOTT!

Vad det gäller julklappar så har jag nu köpt 4 st var av en kommer hon få i paketkalendern för att kunna använda i rätt säsong! Och min personliga julklapp är KLAR!

Även beställt en farsdag present idag, skönt när man börjar få sånt fixat.

Nu blir det mys i soffan..


Johanna.

ELSA, MARTIN & 12ERT JAG ÄLSKAR ER SÅ INNERLIGT!

15 okt. 2011

Dagens bilder..






Johanna.



Personlig julklapp.

Underbar förmiddag där vi pillar och donar...

Jag har nu satt på potatisen till lunchen, Elsa sover och jag har påbörjat mitt lilla projekt som Elsa ska få i julklapp. Är så nöjd över min idé.. förhoppingsvis ska jag försöka hinna klart med förarbetet idag så jag sen ikväll eller nån annan kväll kan börja göra iordningen den.

Har ni börjat fundera på julklappar? , själv har jag 2 helt klara och snart 2 till pågång. Men funderar fortfarande på vad jag mer ska köpa? Idéer mottages..

Ha en fortsatt fin lördag, efter lunch ska vi ut och leka i det fina vädret!


Johanna,

Multimedia message

Bakat till kaffet som nu ska sättas på! 

Multimedia message

Denna fina klänning fick Elsa igår av mormor. Från me&i:s hemliga paket! Tack snälla mormor! 

14 okt. 2011

Multimedia message

Har inte hunnit få ut detta på tradera än men är nån intresserad att köpa en iPhone 3G 8MB  har även billaddare till den. Säljer den för 800:- bara att skriva en kommentar, sms eller mail om ni är intresserad. 

13 okt. 2011

En dag full med aktiviteter tillsammans med ELSA!

Förmiddagen tillbringade jag och Elsa på KYRKIS i kinna med sång, lek och fika. Riktigt mysigt!
Sen gick vi en sväng i Kinna för att uträtta lite ärrenden. Elsa somnade i vagnen..

Väl hemma var det bara att bära upp Elsa till sängen för att sova vidare en stund.

I eftermiddags har vi MÅLAT och BADAT här hemma!


Idag har vart en bra GRATIS-dag har fått 3 par strumpor från Brothers, musli och en grytvante.

Nu ska jag gå och ta ut makaronipuddingen ur ugnen som vi ska ha till lunch imorrn.

Johanna.

12 okt. 2011

STÄDAT!

När jag hade lämnat Elsa imorse åkte jag till Hemköp för att köpa lite goda frallor att mumsa i mig hemma innan jag skulle börja städa. När jag väl hällt upp mitt kaffe och skulle börja fika så kom sotarn.. visste att han skulle komma men inte vilken tid. Så kaffe fick vänta en stund medans han hade brandinspektion här eller vad det heter, ska ju tydligen göras vart annat år.

Sen efter fikat började jag på att städa för fullt, dammat, dammsugit, tagit lister och bäddat rent i våra sovrum. Så gott när det är gjort. Även toaletten har fått sig en omgång. Nu varvar jag ner en stund framför datorn medans jag fixar lite käk för morgondagen, så det hoppas jag ska bli klart innan jag ska hämta min goding igen! 5 timmar är länge.. men gud vad fort det går när man städar!

Johanna.



11 okt. 2011

Haft en toppen dag!

Idag hade jag fått lämna Elsa på dagis för så kallad 15-timmar tid. Men istället var vi hemma här på förmiddagen och lekte med bondgården som pappan i huset letade fram igår, det är hans gamla. Roligt när man har bevarat sina saker sen man själv var liten och att kunna låta sin dotter få leka med det nu!


Efter lunch satte vi oss i bilen för att åka och fika hos Helene och charmtrollet Alfred, även Hanna och hennes söta dotter var där. Så det blev en toppen eftermiddag med lek och bus för barnen och kaffe och tjöt för mammorna. Precis som det ska va!

Här ikväll har mitt röjjande fortsatt, underbart.. får passa på medans man har orken och energin.

Men imorrn blir det åter dagis för Elsa medans mamma/jag ska kolla runt på lite jobb och städa här hemma. Sen blir det föräldramöte på kvällen..

GODNATT!

GRATIS JAG VÄNTAR PÅ: Resekit från ACO, 2 mobilkuponger 1 med yoghurt och en med smaksatt vatten, värdekupong på 100:- hos nestlé.

10 okt. 2011

UNDERLÄGG!

Jag har fått förmånen att sammarbeta med Smartphoto som är det nya namnet på ExtraFilm.
Smartphoto är en fotobutik på nätet där man kan beställa allt ifrån canvastavlor, till fotoböcker, vanliga fotkopior och mycket mer. Gå gärna in och kolla för vidare information och kanske beställa med era favorit bilder. www.smartphoto.se

Produkten jag har testat är underlägg- set med 6 olika underlägg till glas. Jag valde att ta 6 av mina favorit bilder på Elsa till detta. När jag väl fick hem dom kändes det som en produkt att kunna ge bort i present eller varför inte julklapp.. men dessa ska vi ha själva. Blev super NÖJD!
Det var även väldigt lätt att beställa och tog inte alls lång tid, och tid är ju ofta nått man saknar så det är ett stort +. Sen kom det direkt hem i brevlådan efter knappt en vecka.


Dessa kommer nu att få ligga framme på bordet, för att dom ska användas och för att jag visar gärna upp min Älskling på detta underbara sätt till nära och kära som är på besök.

Johanna.

10år och 20 månader!

Idag har jag och Martin vart tillsammans i 10år och vår dotter är 20 månader! KÄRLEK!

Men idag har vi inte gjort nått speciellt för att fira det, drack och åt lite gott i helgen istället!

Bilder från helgen.


Idag har jag köpt 2 julklappar till Elsa och 4 till saker till paketkalendern, TOPPEN!

Imorrn väntas träff med mammor och barn över en kopp kaffe, ska bli jätte roligt. Blir ju inte så ofta längre som vi hinner ses.

Idag har jag haft lite extra energi och fixat och donat här lite, blev omplacering eller ommöblering rättare sagt i Elsas lilla lekrum b.la.

Nu ska jag kolla på tv, godkväll!

Johanna.




8 okt. 2011

SHOPPINGTUR i Kinna.

Jag och Elsa har vart i Kinna på en liten shoppingtur här på förmiddagen. Elsa tog på sig finkläderna, sin kappa och nya mössan. Så hon var så underbart söt..


Passade på att köpa Blossas nya glögg, för jag vet att när man väl vill ha den är risken stor att den redan är slutsåld.
 I år med smak av kaffe.

Jag hittade mig en blus på Lindex.


Sen fick Elsa lite leksaker också.. buggklossar och en käpphäst! Bara för att hon är
VÄRLDENS BÄSTA ELSA!



Passade även på att hämta ett paket på posten som jag ska berätta mer om sen, och mina varor från smartson.. ett gott FRUKOSTPAKET!

Ha en fortsatt fin helg min vänner!

Johanna.




7 okt. 2011

KALAS FREDAG!

Denna vanliga fredag blev en riktig kalas fredag för Elsa, för när vi kom hem var farfar här och sen kom även mormor på besök. Dom båda hade presenter med sig till Elsa, tack snälla! Kolla in den coola teddy-västen .. hon kommer bli sötas i stan!


Själv är jag helt slut efter en 9 timmars arbetsdag utan rast, vilket jag inte accepterar. Men vad ska man göra.. blir så igen tänker jag tacka nej till jobb. För jag är männsika och behöver få rast och lunch.

Så nu blir det en kall öl, lite mat och antagligen sängen tidigt!

Johanna.

6 okt. 2011

Lek, bus, film och lyxfällan!

Har inte haft tid att blogga ikväll.. och nu borde jag ligga i sängen. Men vill ändå göra ett kort inlägg så ni vet att jag lever och inte glömmer av bloggen.

Idag har jag jobbat, sen var det hem och leka med Elsa. Vi hade så roligt och skrattade och busade ända till sängdags. *mys* När Martin kom hem, hade han hyrt film. Men innan film skulle jag fixa mat för morgondagen, raka benen och måla naglarna. Sen var jag redo för IRENE HUSS, en mycket bra film med lustigt slut.. kommer nog bli en uppföljare. Lite irriterande att inte få svar på allt.. men bra var den ändå.

När vi stängde av filmen så var Lyxfällan, idag från Borås. Så jag gick in och kollade på nätet det vi missat.. för vem gick inte förbi i rutan om inte JAG?! För vi var nämligen på stora torget när det var loppis där. Så det var lite kul att se..

Nu måste jag sova.. för klockan ringer tidigt imorrn.

Johanna.

4 okt. 2011

VILAT!

Har känt i flera dagar att jag kännt mig stressad och ont i kroppen, så idag fick vi bli hemma och vila upp oss. Vilket var skönt. Behövde verkligen det kan jag säga! För man måste lyssna på sin kropp och själ.. inte sant?! Hoppas ni också tar vara på er.

Redan idag kom klänningarna från Blingo, visst är dom fina!?!


Elsa kom i säng vid mer normal tid idag vilket var kl 18.00, för igår var hon helst slut och somnade som en stock kl. 17.00 vilket känns för tidigt. Men var nog för sovtiderna i helgen rubbades.

Nu blir det att ta upp ett par pizzor ur frysen att värma på. Gott, snabbat och smidigt.

Johanna.


Måndagens & Tisdagens gratis: Tortillabröd, tejp, penna, block.


3 okt. 2011

Multimedia message

Mina kära gäster har precis åkt som har vart här och kollat på den fina kollektionen som me&i har. Tack snälla Linnea att du kunde komma med kort varsel! blev en klänning till Elsa och en till mamman! 

2 okt. 2011

Orolig, gjort mycket och filmen.

Orolig över att Elsa kanske börjar bli sjuk.. hon har ätit dåligt idag och sovit massor. Men vi får hoppas på det bästa..

Underbar känsla jag har när jag nu snart ska gå till sängs, har fått gjort så mycket idag.. skönt att kunna känna så nån gång.

Filmen jag och Martin var och såg ikväll var Försvunnen.. först nu jag kunnat börja vara ner.. hennes skräck i filmen var fruktansvärd. Så himla bra film, kramade Martins hand och höll koftan över halva ansiktet nästan hela filmen.

GODNATT mina vänner!

Johanna.

Multimedia message

Har en liten hjälpreda som skrubbar skoställen! 

Loppis, kalas och städning.

Igår efter frukost åkte jag till mamma och stod på hennes trädgård och sålde en massa saker vi renast ut. För där var det loppis, dock inte så många säljare.. och inte köpare heller.. men dom som var där handlade. Så jag fick ihop lite pengar, känner mig ganska nöjd helst enkelt.

Väl hemma pussade jag på mitt lilla hjärta som hade busat med pappa och farmor hela dagen, sen bar det av på kalas..


Elsa var super duktig och somnade inte förren i bilen påväg hem och då var kl 21:20, hon är van att somna vid 18-tiden men det var full fart på henne på kalaset.'

Idag ska jag försöka städa här lite inför mina gäster imorgon, då blir det me&i party.

Sen blir det bio ikväll för mig och Martin!

Ha en fin dag!

Johanna.