Kolared

Kolared

27 apr. 2011

Igår och idag..

Igår åkte jag och Elsa på morgonen till Kyrkis i Skene, var inte många där men att få busa och sjunga var mycket uppskattat för oss båda. Sen bar det av till Borås där vi mötte upp mormor, åkte och köpte sallad och dricka för att ha lite picknick och mys vid Ramnaparken för att titta på alla fåglarna. Men att det skulle inponera på Elsa.. puh.. hon tittade en stund sen så tittade hon på mig som om vad detta så roligt liksom. När vi skulle mata fåglarna var hon mer intresserad över att få en bit bröd själv. SÖTIS!


På förmiddagen idag har vi verkligen bara MYST, vilket var så gott! Skrotade runt här i pyjamas båda två tills vi åkte till kaskad för att busa och leka. Var ledigt en timma i varmbasängen idag.. och det var bara vi och en annan mamma med sitt lilla barn som var där vilket kändes lyxigt. Efter det bar det hem till farmor på fika, passade även på att gå till Elsas dagis ( Ja, jag vet att det heter förskola.. men för mig kommer det alltid vara dagis), så jag plingade på och presenterade mig och var hjärligt välkommen på måndag kl 10.00 när inskolningen ska börja. Har lite blandade känslor ang det men jag vet DET KOMMER BLI BRA! Sen blev det veckohandling, så nu är kyl och frys välfyllt igen. GOTT! Sitter här mätt och go efter att ha ätit lite potatissallad, rostbiff, jordgubbar, vindrovor, grönsaker och baguett.. det var riktigt gott!


 


Imorrn blir en rolig dag, för först ska vi träffas alla mammor + barn och sen blir det me&i-party på kvällen.


 


Johanna.


 


 


 


 


SDC11488.JPGSDC11485.JPGSDC11489.JPGSDC11490.JPG

25 apr. 2011

Picknick.

Då har jag intagit soffan efter en dag full rulle, började med att tvätta bilen både in och utvändigt. Så gott att fått det gjort, har tänkt på det jätte länge.


Efter lunch kom mormor på besök så det blev en picknick i det gröna, jag Elsa och mormor. *mys*


Sen var vi ute och lekte i trädgården, innan det var dags för Elsa att sova. Hon somnar redan innan 18.00 nu på kvällarna när vi vart ute hela dagen. Hon blir verkligen trött. Fick hoppa in i duschen innan vi kunde ta på nattlinnet för Elsa var en riktigt liten "skitgris" idag. Men det tyder på att hon haft roligt, men att duscha var ingen hit, då hon var så trött. Men ren blev hon ialla fall och somnade nästan innan jag la henne i sängen.


När hon lagt sig passade jag på att grejja här ut i trädgården, sen avslutade vi med korv med bröd.


 


Imorrn blir det kyrkis och en sväng till Borås.


GODKVÄLL!


 


Johanna.


 


SDC11484.JPG


 

Vinnare..

Då var BAMBINOS tävling över och alla vinnarna är underrättade. GRATTIS!


Vad det gäller tävligen SHOP AROUND THE CORNER grattulerar vi denna veckan Hanna Andersson!


Hanna vann TAVLAN!, så nästa vecka lottar jag ut den sista produkten som enligt mig också är den


finaste nämligen armbandet. Så fortsätt tävla på http://blogg.aftonbladet.se/johanna/2011/04/tavling-1.


 


Johanna.

22 apr. 2011

Mammas goding

Mammas goding, redo att åka till farfar. 

IMG_6493.jpg

Fått så fina...

IMG_1450.jpg

Fått så fina påskpresenter, denna hönan fick vi av mamma och pappa. Fick en blomma igår också av gammelmormor. Och Elsa har fått armringar att ha när hon badar, majskrokar, pengar, regnvantar, stövlar och en väska. 

21 apr. 2011

Nu ska vi äta lite...

Nu ska vi äta lite påskmat, MUMS! 

IMG_2859.jpg

Lite uppdatering..

Har borstat tänderna och tänkte gå in och lägga mig. Men så hamnade jag här istället.


Igår var en lugn dag, blev en tur till Kinna för att klippa mig vilket var helt underbart. Var ett tag sen, men det är inte billigt.. tycker dom höjer priset för varje gång. Igår fick jag betala 340:-. Nu får det räckas med höjning tycker jag. Morfar promenerade med Elsa under tiden sen blev det lunch på skrädderiet.


Idag har också vart en go hemmadag fram till eftermiddagen då vi åkte ner till Kinna, lämnade Elsa hos farmor och jag åkte runt och gjorde en del ärrenden och handlade. Hämtade ut min vist i en tävling bla, var ett LEGO atlantis, kollade för skoj skull vad det kostade. Blev chockad.. 599:-.. blir att spara till Elsa blir stor. Idag har jag även beställt kaffe kapslar till vår Dolce Gusto gratis, vunnit två förkläden,fått ett presentkort på polarn o pyret på 300:-,  fått en mobilkupong på Festis och hämtat ut ett antal AXA gröt. ME LIKE! Det lönar sig att vara om sig och kring sig och framför allt att BLOGGA!


Imorrn blir det kyrkis och besök hos gammelmormor.


GODNATT!


 


Johanna.


 


.. måste bara säga med att Elsa går så bra nu, fast vill man komma fram fortare så kryper hon. *ler*


 


I

18 apr. 2011

NU är första vinnaren dragen!

Nu är första vinnaren dragen i tävligen med varor från SHOP AROUND THE CORNER.


Denna veckan vinner HELEN JÖNSSON!  Stort grattis, jag meddelar dig om hur du får din vinst, vilket blev halsbandet!


Men misströsta inte då det finns två priser kvar i potten.. så fortsätt tävla. Nästa vinnare dras nästa vecka!


Klicka på länken nedan för att komma direkt till tävlingen.


http://blogg.aftonbladet.se/johanna/2011/04/tavling-1


 


 


Johanna.

Tjäna pengar!

Nu har du chansen att tjäna lite extra pengar genom att delta i undersökningar. Jag är själv medlem och man kan välja hur många undersökningar man vill få per/månad allt från 1 till 6 i månaden. Så du avgör helt enkelt själv hur mycket pengar du vill tjäna. Ersättningen är mellan 5-40 kr beroende undersökningens längd.


Klicka på länken för att läsa mer och bli medlem.


http://www.triabapanel.se/


 


Johanna.


 

Elsa har äntligen...

IMG_2241.jpg

Elsa har äntligen börjat gilla dessa smoothies och dricker nu bra ur sugrör. Perfekt som mellanmål! 

17 apr. 2011

ROLIG HELG!

Har haft en jätte rolig helg med allt från mässan igår och loppisen idag. Men nu är jag helt slut, har städat och grejat här för fullt så svetten lackar.


Morrn väntas ännu en rolig dag då vi får besök av våra kära vänner 5 mammor + barn. Ser ju att att vara fint väder även imorrn så der gillas, så vi kan gunga, leka i sandlådan och gå ner till sjön. Ska bli mysigt!


Nu har en vecka gått i tävligen från shop around the corner.. så imorrn drar jag första vinnaren. Så har du inte tävlat gör det nu!


Godkväll!


Johanna.

Vart ute på en...

Vart ute på en kvällspromenad med min underbara lilla skatt! På sig har hon sin nya fina mössa som mormor köpte till henne på mässan, tack! 

IMG_4130.jpg

Så här mycket hade...

Så här mycket hade vi att sälja på loppisen, blev av med en del, en del skänks och lite tillbaka hem. Glöm inte kolla BT imorrn ..  Dom var där och fotade och intervjuade. 

IMG_8575.jpg

14 apr. 2011

Vart ute mycket idag!

Idag var det äntligen dags för lite aktivitet, nämligen vuxen/barngrupp i Kinna, och nästan alla kompisar var på plats vilket var jätte roligt! Vi har blivit som ett litet "gäng" nu. Och på måndag kommer alla hit, ska bli jätte roligt. Ni är så välkomna!


När vi kom hem blev det att äta lite, sen var det på med kläderna igen och bege oss ut i det fina vädret. Elsa gungade, lekte i sandlådan och bara njöt av det fina vädret. Men luften ute för en trött, så när vi kom min somnade Elsa gott och jag bakade.


När pappa kom hem blev det en härlig kvälls promenad. Sen blev det hopp i säng för Elsa och pannkaksdags för mamma och pappa.


Fick även ett glädjande besked idag att Elsa har fått en plats på förskola, korshögen och ska börja 2 Maj! Nu känns tanken på förskola lite bättre när vi fått en plats i "örby" ( eller ja, brättingstorp), så hon slipper byta fram och tillbaka. Men det klart lite jobbigt är det också.. blir ju en ny fas.. Så nu ska vi ta vara på varje dag tills det är dags!


 


Johanna.


 


SDC11459.JPG


 


SDC11475.JPG


 


SDC11476.JPG

Stolt över mig...

Stolt över mig själv som bakat biskvier idag! 

IMG_7591.jpg

Sår krasse

Sår krasse, blir gott på mackan! 

IMG_1804.jpg

Fika, mys-stunder, film & sammarbete!

Dagen började som vanligt här hemma, då vi trodde vi skulle bli hemma. Men då kom ett välkommet samtal. Så det blev att åka till Kinna för promenad och fika. Mycket trevligt!


Var hemma igen starx innan pappa var hemma. Då blev det bus, lek och sen var sängen inte långt borta för Elsa, helst slut var hon. Vi brukar ofta ligga tillsammans i vår (min och Martins) säng så Elsa får varva ner lite innan hon hoppar ner i sin. Det är nog en bland dom mysigaste stunderna jag vet under hala dagen. Ligga tätta intill och bara känns den enorma kärlek som finns emellan och våra andetag, en del pussar blir det allt också. *mys*


Hade även ett gott samtal med förskole-chefen, hon sa att hon skulle göra allt för att hitta en plats till Elsa, så hon slipper flyttas runt. På tisdag får vi besked.. *hoppas, hoppas*


Nu har vi precis tittat på en mycket bra film, "Himlen är oskyldigt blå".


Idag på förmiddagen surfade jag runt och såg på en blogg om en tjej som fått prova produkter från ett företag jag gärna också ville göra. Så fräck som jag är mailade jag och frågade om ett samarbete. Det ville dom, så nu är varorna beställt... berättar mer när dom kommit. Spännande!


 


Johanna.


 


SDC11454.JPG

10 apr. 2011

TÄVLING!

Då var det dags för ännu en tävling här på bloggen denna gången med varor från Shop around the coner , det är en liten butik som ligger i Kinna Centrum. Butiken har en personlig känsla med en härlig blandning av kläder, inredning, kläder och smycken. Du kan även finna gamla charmiga saker. Gå gärna in på hemsidan för mer information. www.shop-aroundthecorner.se


Shop.jpg


 


Det som gäller i denna tävling är följande:


Gå in på facebook och "gilla" Shop around the coners sida.


Sedan skriver du en kommentar här i bloggen.


Vill du ha större chans att vinna länkar du till din egna blogg då har du 2 lotter. Men glöm inte skriva att du gjort det.


Finns 3 saker att tävla om (bild nedan) och jag drar en vinnare i veckan, vilket jag skriver här på bloggen om vem som vunnit. Så glöm inte skriva eran mailadress i kommentaren så jag kan få kontaktuppgifter på dig som vunnit.


 


LYCKA TILL!


 


SDC11448.JPG


 

Elsa har somnat...

Elsa har somnat gott i vagnen, det tar på krafterna att busa hos mormor. 

IMG_2794.jpg

En Latte macchiato...

IMG_6327.jpg

En Latte macchiato i solen! Underbart! 

9 apr. 2011

7 apr. 2011

GRATIS saker..

Vilken vecka fullt med gratis saker. Helt otroligt!


*2 milda mat & visp


*Milda margarin 500gram


*3 schampoo från Willys


*3 Axa gröt.


Och på posten har det kommit blomstercheck, Mam pod, naglack, nagelfil, armband, mascara, läppgland, biobiljett, pyssel, mugg, haklapp, bestick.


Och så väntar jag på mer saker som jag beställt i veckan.. olivolja, mascara, tidning, styling pdodukt från Goldwell och så har jag en vitamindryck att hämta ut på 7-eleven också.


 


Johanna.

RÖSTA!

Om ni inte redan har röstat, så snälla gör det. Det gäller Vi Föräldras omslagstävling som vår dotter är med och tävlar i. För nu är det bara 8 dagar kvar i tävlingen. Och har ni röstat så kilcka in igen, för jag har kunnat rösta en gång till när jag provade. Bara att klicka på länken.


 


http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=39544


 


Johanna.


 


 

Idag kom sakerna...

Idag kom sakerna jag beställde på lekmer.com pyjamas, gräsklippare, fingerfärg och namnskylt till Bobby car. 

IMG_3794.jpg

6 apr. 2011

TRÖTTER!

Idag hade vi inget direkt planerat eller nån tid att passa, så vi gick upp vid ca 7.30 och tog det lungt. Vilket var riktigt gott, för ofta är vi iväg på förmiddagarna på olika aktiviteter som gör att allt går mer eller mindre i ett på morgorna. För allt tar sin lilla tid..


Men efter att ha pratat med mamma blev det bestämt att åka dit på lunch. Så vid strax efter 12 var vi nere i Kinna och gjorde ett par ärrenden innan det väntades ost och skinkpaj. MUMS! Blev en promenad senare också innan vi åkte till farmor. För idag var det planerat att handla mat, och så var vi bjudna på mat där också. Men redan när jag åkte vid 17-tiden var Elsa redan trött.. så jag kände mig stressad hela tiden när jag handlade och undrade hur hon hade det. Men när jag kom satt hon lungt i stolen och åt majskrokar. Så vad hade jag att stressa upp mig för? Men det blev att äta ganska snabbt och på med nattkläder för Elsas del, och åka hem. Elsa somnade gott i bilen så när vi kom hem var det bara att bära henne till sängen. Sedan skulle all mat packas upp, diskmaskinen tömmas.. osv. Så nu är jag jävligt trött. Vill själv bara hoppa i säng, men har lite kvar att fixa innan dess. Men mitt mål är att vara i säng innan 22 ikväll. Tror ni jag kommer lyckas..? Jag hoppas.


Så godnatt mina vänner.. kan även avslöja att snart kommer en nya spännande tävling ske här på bloggen, så håll koll. Men ikväll finns inte orken att lägga ut den.


Johanna.

Hittat årets första...

IMG_7885.jpg

Hittat årets första vitsippa! 

Även 12ert tänker...

Även 12ert tänker på säkerheten först och kryper in under selen så inga oförutsägbara olycker kan ske. 

IMG_8515.jpg

5 apr. 2011

Idag pysslade vi på...

IMG_3857.jpg

Idag pysslade vi på kyrkis, blev fina påskkort! 

Elsa, jag älskar dig!

Är trött och vill krypa ner under mitt fluffiga täcke, men vill dela med mig av ett par bilder innan på mitt hjärta. Elsa jag älskar dig och längtar redan efter en ny dag tillsammans med dig! Orkar inte gå in i detalj om hur vår dag har varit med säger så här, avslutning av babysången, en massa telefonsamtal & träffat gammelmormor!


Godnatt!


Johanna.


SDC11438.JPG


 


SDC11442.JPG


 

4 apr. 2011

Detta låg i min...

IMG_6907.jpg

Detta låg i min brevlåda idag, premier från besvarade undersökningar + vinst i tävling! Kul! 

3 apr. 2011

Lördagen!

SDC11426.JPGNär man tittade ut igår kände man bara att man ville vara inne. Men inte kan man vara inne en hel dag så efter lite kaffe tog vi på oss och gav oss ut. Riktigt härligt var det, trots att det var så grått. Så det blev en kort promenad, plantera en till kruka med vårblommor och gunga givetvis.


Efter lunch var både jag och Elsa helt slut så vi somnade på soffan i en timma. Var var vi behövde. Men efter lite mellanmål begav vi oss ut igen. Elsa satt i vagnen medans jag krattade, alla dessa pinnar som blåst ner. Så nu ligger det små fina högar lite här och var som ska tas bort.


Martin bytte till sommardäck på min bil, tvättade och fixade den. Tack snälla.. gott att ha dom på för från den 15April från man ju inte köra med dubb.


Elsa fick hoppa i badet, och sen hoppa i säng. Jag hällde upp ett glas vin, slängde in maten i ugnen och tog en varm dusch. Sen hade vi en tiktig mys lördag. Satt länge och åt, drack gott och mer eller mindre struntade i TV:n, blev dock senare än vanligt i säng så idag är jag lite trött, men det var det värt.


Idag har vi inte mycket på agendan, får se vad det kan bli. Ser kallare och ruggigare ut ute idag. Men en liten promenad får det nog allt bli ändå.


 


Johanna.