Kolared

Kolared

31 jan. 2011

Möblerat om!

Somnade gott i soffan imorse med Elsa i famnen, som tur var ringde mamma så vi vaknade och hann bege oss till babysången i Kinna. Blev något sena men bättre lite sent än inte alls.


Sen har vi mest myst här hemma. Efter Elsa somnat och vi ätit fick jag ett ryck att möblera om här uppe i tv-rummet. Vet inte om det blev tipp topp men roligt hade jag och man kan ju flytta tilbaka det sen.


Så nu sitter jag här och tittar mig runt om kring, och ser på "Familjen annorlunda".


Imorrn blir det nog öppna förskola i Skene som gäller och ev handla mat.


Godkväll!


Johanna.

30 jan. 2011

SÖNDAG!

Tänkte sammanfatta denna dagen nu, när den börjar närma sig sitt slut.. eller inte riktigt än. Men snart..


Efter frukost la jag ut lite saker på Blocket. Efter det tog vi på oss för att ut och gå i det fina soliga vädret. När vi var på väghem ringde en kvinna från Borås som senare kom och köpte an av sakerna jag hade lagt ut. TOPPEN!


Efter lunch fick vi mer besök då av mormor och morfar, vilket gjorde Elsa väldigt GLAD. Men idag var min lilla älskling trött, så efter som åkte blev det gröt och ett bad sen somnade hon gott.


Jag själv håller på att fixa matlådor till morgondagen, det blir spagetti och köttfärssås. Mums..


Så jag får fortsätta med detta, sen blir det en macka och SOLSIDAN. Bästa programmet på hela veckan.


 


Johanna.

27 jan. 2011

Ekorrn satt i fågelmatar´n..

Idag var det gammelmormors tur att göra oss sällskap till babysimmet. Var roligt och mysigt som vanligt. Fick pröva lite nya övningar idag. En där Elsa låg på min rygg, svårt att förklara men häfftigt var det!


Efter det blev jag bjuden på lunch, och så blev det handling och kaffe tillsammans innan vi begav oss hemmåt.


Delar med mig av några bilder från dagen, innan vi åkte fick jag en glad överraskning när jag tittade ut för det var 3-4 ekorrar på vår uteplats. Gick inte att se exakt hur många dom var för dom var överallt. Men hann få några bilder.


Sen ser ni även Elsas leka med sin favvo leksak.. PET-flaskan. Ha ha.


Godnatt mina vänner.


 


Johanna


 


SDC11151.JPG


 


SDC11154.JPG


 


SDC11155.JPG


 


 

23 jan. 2011

Upplevelse istället för matriella ting!

Istället för en present i matriell form så gav vi min vän en upplevelse. Fast hon har inte vetat vad vi skulle göra förren igår.


Började med snittar och bubbel hos en kompis, vidare med buss till bowlinghallen för att bowla och äta gott. Och vilken mat.. så jävla gott. Citerar min vän ang efterrätten "Jag behöver ingen sex ikväll efter denna, rena orgasmen" Det säger en del. *ler*


Sen ville vi inte sluta där utan begav oss till Kinna för att prova utelivet. Säger bara som så att det är inget för mig. Har nog blivit för gammal. Var 19+ men jag skulle nog hellre gissa på 19-, Så jag ringde på mina föräldrar som hämtade mig starx efter tolv och körde mig till svärmor där mina älsklingar sov så gott,


Idag har jag mått toppen och haft mycket energi, blev fort en prommenad i risäng. Åt även god lunch innan vi åkte hem. Här hemma har vi grejjat och städat och kollat på film.


Men nu ska jag borsta tänderna och krypa ner i nya lakarn.. UNDERBART! För imorrn väntas ännu en dag full av aktiviteter.


Godnatt!


Johanna.

Hittat fram pappas...

Hittat fram pappas leksaker hos farmor! 

IMG_9470.jpg

20 jan. 2011

Haft en fin dag!

Idag har vart en toppendag, började dagen med Vuxen/barn grupp i Kinna, min barndoms kompis Camilla och hennes dotter som är hemma i Kinna på besök gjorde oss sällskap dit idag. Efter det tog vi en kort promenad till Kinna för att uträtta lite ärrenden. Så roligt att träffas.. har inte gjort det sedan Maj förra året.


Innan vi åkte hem till "landet" så blev det en kopp kaffe hos gammelmormor.


Har även fyndat en del idag, eller min kära moster har gjort det åt mig på Polarn i Borås. Tack för hjälpen! Blev fyra plagg för 200:-.. inte illa.


Imorrn väntas ännu en bra dag, för då kommer Camilla och Ida hit och busar!


Johanna.


 


SDC11137.JPG

19 jan. 2011

BABYSIM

Idag var det onsdag igen vilket betyder babysim i vår lilla värld. Blev en massa dyk idag, och Elsa bara älskar att vara i vattnet. Mormor var även med och busade med oss i vattnet.


Johanna.

Makeover!

MItt kök genomgår just nu en makeover, ska bli nya gardiner, kuddar, dukar, handukar, blommor, dyner m.m


Idag har första saken på plats, nämligen nya gardiner. Blev super bra! Tänkte ge er en liten titt genom en bild jag tog innan. Det blir så mycket ljusare, och vem behöver inte ljus efter all mörker.. känner att våren är inom räckhåll!


 


Johanna,


 


SDC11131.JPG


 


 

18 jan. 2011

Dricker en kopp...

IMG_6668.jpg

Dricker en kopp kaffe och tar en bit av denna goda choklad som kom på posten i fredags. Gratis via deras julkalender. Tack! Kan klart bli en favorit! 

17 jan. 2011

Känner mig trött.. ÄNTLIGEN!

Har känt mig hängig och deppig över vädret, då jag inte kan bege mig ut. För utan för min dörr har vi isgata. Så att gå ut med vagnen är inte att tänka. Oroade mig för att kanske inte ens kunna ta bilen ut.


Men idag kom vädningen, botemedlet heter vänner och långprommenad! Börjar känna mig trött nu. Underbara känsla Har inte gjort det på länge. Kanske kan sova inatt utan att ligga och vrida och vända på mig. Men en stund till ska jag allt vara vaken.


Funderar på om jag och Elsa skulle prova öppna förskolan i Skene imorrn. Om vi kommer upp tid vill säga. Idag låg vi och gosade i sängen till strax efter 8.. så vi fick lite bråttom imorse. Men det var det värt!


 


Johanna.

14 jan. 2011

RÖSTA!

Klicka på denna länk för att rösta på vår älskling!


http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=39544


 


Johanna.

Dagar..

Elsa sover, 12ert tvättar sig och jag dricker en kopp kaffe. GOTT! Idag har vi inga planer för dagen, ev en sväng till Kinna. Får se. Men det är underbart att det är fredag.. det innebär alltid en skön känsla. Ikväll blir det fredagsmys med taco.


Tidigare i veckan har vi vart på babysim, Elsa bara älskar vatten. Hon plaskar och skrattar mest hela tiden när vi är i vattnet. Underbart, så vi var 7 gånger till att se fram emot.


Igår började även vuxen/barn-gruppen i kinna församlingshem upp för i år. Vi var där tillsammans med våra vänner Helene och hennes lilla Alfred. Var mysigt.


Nästa vecka längtar jag verkligen till för då kommer min älskade vän Camilla och hennes dotter hem till Kinna. Har inte träffats sen i Maj, så det ska bli så roligt!


Nä,nu ska jag luta mig tillbaka och dricka upp mitt kaffe innan lilla Elsa vaknar!


 


Johanna.

Tänk för ett år sen...

Tänk för ett år sen då satt jag här med stor mage och bara väntade på att min lilla prinsessa skulle komma! 

IMG_5596.jpg

13 jan. 2011

Kolla in dessa fina...

Kolla in dessa fina dyner mamma har sytt till stolarna i lekrummet. Tack snälla! 

IMG_2071.jpg

11 jan. 2011

Bakat Sega rutor...

IMG_1594.jpg

Bakat Sega rutor med vinbär, det blir gott till eftermiddags kaffet! 

Tulpaner pryder...

IMG_0726.jpg

Tulpaner pryder mitt köksbord för att få lite vårkänsla. Är trött på snö, is och kyla. Vill kunna gå ut med tröja och converse på då är det vår! 

10 jan. 2011

Ligger här i sängen...

Ligger här i sängen med boken i min hand. Nu Färdig läst. Mycket bra bok, läser ju sällan men denna var en Johanna-bok. Får hoppas jag kan hitta en ny.. För det är rogivande att läsa i sängen innan man somnar! Godnatt mina vänner. 

IMG_3814.jpg

Elsa 11 månader!

Idag är det inte vilken dag som helst utan Elsas 11månaders dag! Och just idag fick vi besök av min moster och hennes barn och av gammelmormor. Roligt med lite besök!


Åkte sen ner Kinna för att handla mat, för det ekade i kylskåpet. Men nu finns det mat där i igen. Fick även ett trevligt sms av Kappahl, att jag hade förtur till ½-reapriset för att jag är medlem. Så det blev ett besök där också. Fick fyndat en jacka, klänning och body till Elsa. KANON! En jacka för 75:-. Hon har ju bara haft overallen, man kan vara gott att ha en jacka med när man bara ska ut lite, eller mest åka bil!



Johanna.

8 jan. 2011

Röjde och fixade lekrum till Elsa i torsdags!

Har vart lite dåligt bloggande nu det sista men tänkte ta igen lite nu. I torsdags lämnade vi Elsa hos mormor och morfar. För vi skulle röja och fixa ett lekrum till Elsa. Och det gjorde vi också. Hade att göra till kl. 23.00 på kvällen. För vi tog även bort alla stakar i fönstrena också. Så Elsa sov hos mormor och morfar också. Kändes tomt att vara utan henne.. men hon hade det så bra hos mormor och morfar.


Tänkte dela med mig av lite bilder från vi röjde och fixade här så ni får en omfattning av hur det såg ut här.


 


Johanna.


 


SDC11074.JPG


 


SDC11075.JPG


 


SDC11085.JPG


12ert hjälpte inte till, han tog det lungt och gottade sig i soffan!


 


... återkommer med hur resultatet blev i lekrummet!


 


 

Blev lite shopping...

Blev lite shopping på polarn idag till Elsa, även en klänning från H&M som hon ska få i födelsedags present. Mamman fick shoppat lite också en topp och två tröjor och lite nya trosor! 

IMG_9041.jpg

5 jan. 2011

3 jan. 2011

Veckans aktiviteter..

Gud va gott det är att ha Martin hemma denna veckan, börjar inte jobba fören den 10:de.


Idag har vi vart på lunch hos svärmor, sen begav jag mig ut och handande mat till både mig och svärmor. Så jag hade att göra en stund.


Imorrn ska vi bege oss ut igen om vädret tillåter. Har ju pratat om att det ska komma snö så vi får väl se. Men om inte så åker vi först förbi Gekås en sväng och vidare till Kärradal där Elsas farfar och sambo bor. Ser fram emot detta, ska bli kul!


På torsdag sen ska jag och Martin vara själva här hemma och fixa och röja i ett rum som Elsa ska få ha som lekrum/mysrum. Så vi lär väl ha att göra. Mamma erbjöd sig även att ha henne över natt så vi får en kväll på tu man hand. Känns konstigt men ska bli mysigt. För visst har vi vart ifrån henne en kväll eller natt men då har vi sovit på samma ställe och funnits där direkt på morgonen. Så detta känns och blir lite annorlunda.. men hon är ju i goda händer!


Nu ska jag skriva lista för gekås!


Johanna.

2 jan. 2011

Nu är vi inne på 2011..

Då var vi inne på 2011, kan bara se tillbaka på 2010 som ett fantastiskt år! Jag tror ni förstår vad jag menar.. våran underbara dotter kom och gjorde vår värld fantastisk!


Nyår firade här hemma med goda vänner, närmare bästämt 10st goda vänner. Vi åt 3-rätters och hade det trevligt. Vill speciellt tacka Lisa som hade fixat huvudrätten och som hjälpte mig med allt i köket, tack snälla du!


Igår var en riktig slöar-dag jag var pigg tackvare att jag knappt drack nått + att jag gick till sängs kl 02.00. Det var jag tacksam för igår.. men blev ändå en dag i soffan. Så idag kände vi att vi behövde komma ut lite så vi bjöd in oss själva på fika hos farmor. GOTT! På hemvägen tog vi vägen förbi kinakrogen för att hämta lite mat, så gott att slippa laga någon mat. Påtal om att inte laga nån mat blir det lunch hos farmor imorrn och så passar jag på att handla lite också. PERFEKT!


Nu sitter jag i soffan med ett glas vin.. livet är allr bra underbart..


Godkväll mina vänner!


Johanna.

Vår sötnos

IMG_1918.jpg

Vår sötnos!