Kolared

Kolared

27 feb. 2009

26 feb. 2009

Betalt!

Har precis vart inne på min internetbank och betalt min räkningar. Inte så kul men det ska göras. Så det är lika bra att få det gjort.


Har vart hemma från jobbet idag. Hade sån fruktansvärd tandvärk igårkväll, natt och imorse... trots att jag var hos tandläkarn igår. Pust.. vet inte vad jag ska säga. Hatar min tänder... bara problem tycker jag. Men allt såg bra ut idag och där jag sa att jag hade ont kunde jag inte ha ont för det såg så bra ut, utan dom sa att det var att tanden var för hög, så dom slipade till den. Men jag tycker fortfarande att det moler i tänderna. Ska få starka värktabletter sen kanske det går bort.


Ja ja sånt är livet. Har även passat på att ringa och boka tid till saker jag tänkt jag ska göra. Så nu är almenakan fulltecknad. Nej inte riktigt men alltid är det nått varje vecka tycker jag...


Johanna.

25 feb. 2009

Mina inköp för dagen. En scarf...


Mina inköp för dagen. En scarf flerfärgad, Mia Törnbloms bok och ett par örhängen.

24 feb. 2009

Vårkänslor!

Idag har man börjat få lite vårkänslor när solen lyser och det är jätte härligt ute. Just nu håller jag på och renasr ut lite gammla tröjor som gjort sitt. Innan dess åkte jag till affären och köpte semlor till mig, mamma och pappa. För det är ju den officiella semladagen idag!


Sen om ett par timmar ska jag och Martin ut och åka lite.


Johanna.

22 feb. 2009

Nu är jag..

..hemkommen från Kolared. Jag och Martin har vart där hela eftermiddagen idag. Hade en hel del grejer att ta dit som vi hade inhandlat. Bl.a våra ljuslyktor, värmeljus, tvål och lite annat som hade tagit slut.


Innan vi åkte dit idag kollade vi på en film efter vi hade ätit frukost. FELON. En kanon bra film som jag tycker ni ska se. En fängelsefilm.


Johanna.

Här är en av dom tre ljuslyktorna...


Här är en av dom tre ljuslyktorna vi köpte.

Titta vad Martin hittade i...


Titta vad Martin hittade i ladugården.. Dagens fångst!

21 feb. 2009

Gjort mitt hår schlager-snyggt....


Gjort mitt hår schlager-snyggt. Lockat det lite. För det blir väl att kolla på det ikväll.

20 feb. 2009

Seat

Inna var jag och mamma en sväng på byn efter vår prommenad i skogen. Det var mysigt med all snö. Var som sagt på Lindex bl.a och shoppade lite från mina presentkort. Kul med lite nytt, känns så lyxigt att kunna gå in och handla utan att "betala" då man har presentkort.


Sen efter det ringde Martin och frågade om jag ville åka och kolla på bilar. JA! Så vi åkte till Toveks och kollade in Seat Ibiza. Åh vilken fin bil.. men jag har ju varken bestämmt mig om jag ska ha den eller hur iså fall man ska ha för motor, utrustning m.m Är en helt djugel med allt man ska tänka på och välja när man ska köpa bil. Så jag har lite att tänka på, får se vilken bilfirma som står näst på tur.


Johanna.


 

Vart på lindex å shoppat en blå...


Vart på lindex å shoppat en blå topp med 3/4-arm och blommig klänning.

Jag och mamma är ute på prommenad...


Jag och mamma är ute på prommenad i snön!

19 feb. 2009

Snö och vattenläcka.

Gud vad det har snöat ute idag. Vet inte hur det ser ut just nu men det har liksaom vräkt ner. Jätte mysigt måste jag faktiskt säga. Fast vägarna är ju dock inte lika fina, det är min värsta fasa över detta vädret. Men men får hoppas att man kan ta sig till jobbet imorrn.


Har som sagt vart och gjort mina naglar idag. Blev jätte nöjd, som vanligt.


När jag precis kommit hem innan vid halv 5/5-tiden så ringde Linda och sa att det är en vattenläcka i Kinna. Så jag har hällt upp massa vatten nu om det skulle tryta. Gick in på marks kommuns hemsida och där stod det att det var en vattenläcka men att dom inte visst vart, så om man bodde i Kinna, Skene och Rydal skulle man vara sparsam med vattenet då det kan tryta.


Nu ska jag gå och mysa i soffan lite.


Johanna.


 

Nu har jag vart och fixat mina...


Nu har jag vart och fixat mina naglar.

18 feb. 2009

Vart i stan..

..nästan hela eftermiddagen och kvällen. Kom precis hem. Vart på återbesök hos tandläkarna och så har jag vart och shoppat lite saker som jag och Marttin skulle ha till Kolared. Ljuslyktor bla som jag hittade 3-pack (dom var 50cm, 40 cm och 33 cm) på Öb för 125:- (billigt). Sen var jag på Ica Maxi, och precis innan jag skulle gå och betala tänkte jag att jag skulle ringa mormor och se om hon ville ha besök. När jag hade slagit nummret och höll telefonen mot örat så vände jag mig om och där var mormor. Så Jag åkte med henne hem och fikade.


Nu ska jag fixa iordning lite saker sen blir det att sätta sig en stund framför Tv:n och varva ner innan man ska gå och lägga sig.


Johanna.

17 feb. 2009

Våfflor.

i Eftermiddag kväll har jag och Martin vart ute en sväng. Föst var vi hos Linda och Linus och lämnade av en beställning med "värmeljus", sen hade Britta också beställt ett gäng. Där bjöds det på kaffe och våfflor. MUMS!


Nu är klockan snart 22.00 = dags att hoppa i säng. Ska ju upp tidigt imorrn.


Johanna.


 

Ambulans.

För ca en timma sedan, sa mamma att hon skulle ut och gå en prommenad. Jag satt kvar vid datorn och hon gick. Efter bara ett par minuter efter jag gått upp så ringde det hysteriskt på dörren och jag öppnade. Det var mamma.. hon skulle in och ringa Ambulans för att en äldre dam hade rammlat på parkeringen så jag drog på mig skorna och gick och tittade till henne medans mamma ringde.


Hon hade ont i benet/höften och trodde själv att det var brutet. Men hon kände sig inte yr eller nått sånt. Efter en stund kom mamma med lite filtar till henne. Och starx därpå kom även ambulansen.


Får hoppas det går bra för tanten..


Johanna.

Väder och vind.

Blev helt paff imorse när jag gick upp och fick syn på termometern.  -13.9 grader. Usch vad kallt. Trodde det skulle vara svårt att få igång min bil så jag gick ut lite tidigare. Men inga problem tack och lov.


Men nu lyser solen och det känns jätte härligt när man är i solen.


Johanna.

16 feb. 2009

Ändrat.

Om ni vart inne på min blogg igår och idag har ni säkert märkt en hel del mixtrande med min sida, allt från färger till bilder. Men nu har jag fått koll på hur jag vill ha min nya färgskala m.m Måste ju förnya sig lite ibland.


Johanna.


 

Fika time. En kopp kaffe och...


Fika time. En kopp kaffe och glass..

Bra start..

Känns som en bra start på denna veckan. När jag gick upp imorse gick det hur bra som helst. Och allt har liksom gott jätte bra idag. Härligt när det kan kännas så för en gång skull.


Idag ska jag fram en sväng till Kinna i eftermiddag, dammsuga och tvätta.


Johanna.

15 feb. 2009

Kolared

Nu är jag hem kommen från Kolared. Vi har vart och fixat och donat lite där. Satt upp en ny lampa, satt ut talgbollar och min fågelmatare, vattnat blommor, mätt fönster för att det ska upp nya gardiner.. och så fikade vi också.


Så det känns bra att man gjort lite nytta idag och att vi åkte dit. Annars hade jag antingen sovit eller bara legat framför Tv:n hela dagen. Nu kan jag istället göra det med gott samvete ikväll.


Johanna.

Nu är min fågelmatare på plats. Nu...


Nu är min fågelmatare på plats. Nu väntar vi bara på fåglarna..

Fågelmatare.

Oj, känner mig lite skakis och bakis idag. Blev ett och annat glas vin igår. *ler*


Men det var jätte trevligt. God mat, trevligt sällskap och jätte fina presenter!


Vad som står på agendan idag är att jag och min Älskling ska åka till Kolared i eftermiddag. Både att titta till det, komma ut lite, har även en hel del saker som skulle dit också. Men innan vi åker måste vi åka och köpa fågelmat. Fick ju en fågelmatare (Born in Sweden) jag har önskat mig igår. Man ska sätta den på fönstret. Så det kan ta ett tag innan dom vågar komma så nära fönstret så jag måste sätta ut mer fågelmat i träden och så också. Så att jag vänjer fåglarna med att vi har god mat till dom.


Mer än så hinns nog inte med idag.. eller rättaresagt orkas nog inte med.


Johanna.

Här är en av mina presenter sen...


Här är en av mina presenter sen gårdagen. En Gant-klocka. Jag fick även presentkort, pengar, fågelmatare, halsband och armband m.m Tack än en gång för alla fina presenter!

Publik. Vi kör kareoke.


Publik. Vi kör kareoke.

13 feb. 2009

Vecka 7

Har vart en dålig bloggare denna veckan, därför tänkte jag nu berätta lite om hur min vecka har sett ut.


Måndag: Hemma sjuk, på grund av yrsel.


Tisdag: Hemma sjuk.


Onsdag: Åkte iväg till jobbet trots yrsel och att jag inte hade sovit på hela natten på grund av tandvärk. Ringde min tandläkare och fick tid kl 16.00 i Borås. Jag åkte in, och hon kollade och sa att dom skulle dra ur tanden. JAG BLEV LIVRÄDD! Men det gjorde inte ont, men en obehaglig känsla. Så jag var som ett litet barn och tårarna föll... men nu är det gjort och värken är över, tack och lov. Det var en visdomstand och det sa min tandläkare att dom är bara till besvär och att man aldrig lagar om tänderna.


Torsdag: Först jobba i Horred, sen vidare till Kinnaström på utbildning i ett par timmar, sen till Torestorp. Så det blev en heldag. Sen när jag kom hem började jag att städa även hemma.


IDAG: Har jag vart på utbildning igen från kl. 08-12. Kändes väldigt bra och lärorikt, fast jag borde haft denna utbildning för många månader sen. När jag började jobba. Men men bättre sent än aldrig. Nu har jag yrsel igen och känner mig lite risig. Men jag tror att jag kommit på vad det kan vara, spänningar i ryggen som gör att jag blir yr. För att jag har börjat få ont i ryggen av mitt arbeta. Så min nästa utbildning ska jag fråga om jag kan få gå om ERGONOMI! Hade nog behövt det.


Så jag får se vad jag orkar göra här i eftermiddag. Hade tänkt att åka fram en sväng till Kinna om jag orkar. Ska lägga mig och vila en stund nu. För imorrn måste jag ju vara frisk och kry, för då är det ingen vanlig dag... för det är MIN FÖDELSEDAG!


Johanna.

12 feb. 2009

GRATTIS!

Vill skicka mina grattulationer och lyckönskningar till Camilla och Bobo som igår kl. 21:42 fick sin lilla Ida. Ta hand om er!


Johanna.

10 feb. 2009

Har precis fixat present till...


Har precis fixat present till Martin som han ska få på lördag på ALLA HJÄRTANS DAG!

Är hemma idag också. Mår mycket...


Är hemma idag också. Mår mycket bättre idag. Så imorrn blir det att jobba igen.

Detta underbara gloss från Chanel...


Detta underbara gloss från Chanel inhandlade jag på båten. Nr 65 Party red.

9 feb. 2009

Våran RESA!

Har haft det jätte bra på vår resa.


Tåget från Borås skulle gå 12.02, jag och Martin var där 11.15 för vår buss var på plats då. Sen vid 11.30 kom Yasin.. sen började grabbarna komma en efter en. Men när klockan började närma sig 12, hade Janne ännu inte kommit. Pär ringde och han sa att han var 1 min bort, Pär stod i dörren på tåget och hängde ut för att kolla efter honom. Men han kunde inte se han... nervositeten kom sagta krypande. Vi kände att ska redan det gå fel här att en i sällskapet skulle missa tåget? Men när klockan var 12.01 stod han bara där och tyckte han hade gott om tid på sig. Där skrämde han oss...


Men där var vi på plats i tåget. Vår färd mot ÅLAND som var våran destenation. Hade ju först byta i Herrljunga. Sen när vi kom på X2:an kunde vi göra oss bekväma och ta fram var sin öl. Tur att ingen av oss hade ont av så kallad "korg lutning" som vår vagn hade problem med...


Sen när vi kom fram till Stockholm, gick vi till Viking Line och chekade in. Där stod hon våran Ängel.. Lea Hagman. Hon hjälpte oss sist med hotell osv.. hon kände igen oss och önskade oss en trevlig resa. Henrik berättade för henne att vi var väldigt nöjda med hennes service vi fick sist. Bra gjort Henrik, det behövde hon höra!


Sen tog vi flygbussen till båten. Och vid 17.15 fick vi gå ombord.


Behöver jag berätta mer om vår resa. Korten säger kanske mer än tusen ord. Har till och med tagit bort ett kort som vi tillfället kände kul och fin att lägga ut men när vi kom hem igår kväll ringde vedebörade mig och bad att ta bort det. SAGT OCH GJORT! Jag kan säga att vi drack, dansade, snackade, och hade JÄVLIGT KUL! Kom i säng vid 4 tror jag. Men Pär, Janne, Henrik och Yasin fick besök, då deras dörr hade gått sönder. Så tre väktare kom in, och sen en lås smed. Så dom hade full rulle fram tills tidig morgon.


Idag blev jag hemma från jobbet. Hade fixat allt på morgon och gick till och med ut till bilen, men vände snabbt tillbaka. Är så jävla yr, skakis och ont i huvudet. Jätte läskigt. Vet inte vad det är. Men känner nu att jag behöver lägga mig ner igen..


Tack alla som var med på resan! Detta lever jag på länge..


Johanna.


 

6 feb. 2009

ÄNTLIGEN..

..ska vi försöka oss på ettt nytt försök imorgon att åka till Åland. Vi som åker är Jag, Martin, Janne, Pär, Henrik och Yasin. Har sett fram emot detta länge så det ska bli jätte roligt.


Tåget från Borås går vid 12-tiden imorrn. Ska försöka ta bilder så ni får se hur jag/vi har det.


Johanna.

Packar för Ålands resan.


Packar för Ålands resan.

5 feb. 2009

UTTRÅKAD!

Uhh.. idag har jag haft en riktig tråkig dag. Inte gjort nått.


Och inte lär det väl bli så mycket mer att göra idag heller..


Johanna.

4 feb. 2009

Så här fina blev min naglar.


Så här fina blev min naglar.

Har precis kommit hem..

Jag har haft en så jäkla tur idag. Jag hade lite panik ang. mina naglar. För jag skulle inte dit förren nästa vecka och fixa dom. Så jag fick inte tag på dom igår där jag går, så jag ringde till Borås och bokade tid. Men så idag på jobbet ringde jag, och dom hade försökt att nå mig för den tjejen jag går hos, hennes kund kunde inte komma idag så dom undrade om jag ville komma idag istället. JA!!! Så nu är dom perfekta. Den tjejen jag går hos är jätte duktig.


Så jag är nyss hem efter ett par ärrenden i byn som jag hade efter jag fixat naglarna. Har vart och hämtat mina skor bl.a. som jag har haft hos skomakaren.


Johanna.

3 feb. 2009

Efterfrågat recept.

SEMLOR:


Ca 30 bullar


Ugn: 200-225grader


1. Smula jästen (50g) i en skål. Smält smöret (50g) och häll i mjölken (3dl). Värm till 37 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet.


2. Tillsätt resen av degspadet. Kasella lätt (1dl), socker (1dl), salt ( ½tsk), kardemumma (1tsk malen), ägg (1), hjortronsalt (½tsk) och det mesta av mjölet (allt som allt ska det vara 10dl mjöl).


3. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.


4. Ta upp degen och dela den i två bitar. Rulla till längder, dela varje längd i 15 bitar, och rulla till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.


5. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna i 8-10 minuter. Låt svalna.


 


Fyllning till 8 bullar:


Inkråmet av bullarna


100g madelmassa


½ dl mjölk


2msk strösocker


2dl vispgrädde


florsocker


 


Gör så här:


1. Skär av locket på bullarna och gröp ut lite av innehållet. Mosa ihop med riven madelmassa, mjölk och socker.


2. Klicka fyllningen i bullarna. Vispa grädden och spritsa eller klicka på bullarna.


3. Lägg på locket och sikta över florsockret.


 


MUMS!


 


 

Nu ska det ätas semlor som jag...


Nu ska det ätas semlor som jag gjort!

Bakning och återträff.

Efter jag och mamma hade ätit innan tog vi oss en promenad in till Kinna i det fina vädret. Hade lite ärrenden. Nu har vi kommit hem och ska baka semle-bullar. MUMS! Nu ska det gäsa först i en halvtimma, så då passar jag på att surfa lite. Tänkte jag skulle gå in och se om det är nån från min klass som har registrerat sig för återträffen..


Johanna.


 

Har fått brev om återträff idag....


Har fått brev om återträff idag. 9C, känner mig gammal. 10år sen. Men det låter jätte kul!

2 feb. 2009

Kvällsmat! Ägg macka, varm choklad...


Kvällsmat! Ägg macka, varm choklad och kräm.

SOL.

Är helt underbart väder ute idag. SOL, och kallt. Så där härligt att det biter i kinderna. Väntar just nu på att Mormor, Linda, Maja, Sigge och Svea ska knacka på dörren. För vi ska ta oss en prommenad i det fina vädret. Efter det ska jag och mormor kolla och porva våra saker vi har beställt från Ellos. Blev en väska och skjorta för min del. Håll tummarna att det ska passa och vara fint!


Johanna.


 

1 feb. 2009

Här har vi Sigge, jag och Jonte...


Här har vi Sigge, jag och Jonte har precis blivit tillfrågade att vara faddrar till han. Vi tackade givetvis JA!

Kroniskt trött..

verkar det som att jag lider av. Är trött hela tiden! Vet inte vad det är på fel på mig. Men nu är jag "trött" på att vara trött hela tiden. Så Jag får väl försöka mig på en kur som innebär mycket C-vitaminh, frisk luft, vitlök m.m Får se om det kanske kan hjälpa.


Idag är det bara en slöar dag. Ska hem till Linda och Jörgen sen på fika bara, annars blir det lungt idag.


Och så har man en hel arbetsvecka framför sig, det gör ju inte att man känner sig piggare. Men det ska nog gå bra. Jag jobbar ju för helgen nu.. jag ser målet liksom... ÅLAND HERE WE COME!


Johanna.

Vi laddar för Åland! (Jag +...


Vi laddar för Åland! (Jag + Martin) Skål!