Kolared

Kolared

3 feb. 2009

Efterfrågat recept.

SEMLOR:


Ca 30 bullar


Ugn: 200-225grader


1. Smula jästen (50g) i en skål. Smält smöret (50g) och häll i mjölken (3dl). Värm till 37 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet.


2. Tillsätt resen av degspadet. Kasella lätt (1dl), socker (1dl), salt ( ½tsk), kardemumma (1tsk malen), ägg (1), hjortronsalt (½tsk) och det mesta av mjölet (allt som allt ska det vara 10dl mjöl).


3. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.


4. Ta upp degen och dela den i två bitar. Rulla till längder, dela varje längd i 15 bitar, och rulla till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.


5. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna i 8-10 minuter. Låt svalna.


 


Fyllning till 8 bullar:


Inkråmet av bullarna


100g madelmassa


½ dl mjölk


2msk strösocker


2dl vispgrädde


florsocker


 


Gör så här:


1. Skär av locket på bullarna och gröp ut lite av innehållet. Mosa ihop med riven madelmassa, mjölk och socker.


2. Klicka fyllningen i bullarna. Vispa grädden och spritsa eller klicka på bullarna.


3. Lägg på locket och sikta över florsockret.


 


MUMS!


 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar