Kolared

Kolared

31 maj 2010

Fika besök!

Haft en trevlig eftermiddag tillsammans med Mia och hennes son som vart här på fika. Elsa fick denna fina klänningen! Tack! 


IMG_0706.jpg

Ikea stol!

Elsa tycker om sin nya IKEA stol. 


IMG_0714.jpg

Namnnappar.

Idag kom det tre namnnappar på posten som vi hade beställt. Verkar som att hon gillar dom! 


IMG_0705.jpg

Elsa spexar & softar.

Elsa spexar och softar i soffan! 


IMG_0703.jpg

En vecka fullt med aktiviteter!

Denna veckan ser jag verkligen fram emot har en hel del inplanerat.


Måndag:


Får besök av min gamla arbetskamrat och hennes son som kommer hit på en fika. ÄNTLIGEN! Har pratat om det så länge, så det är roligt att det ska bli av!


 


Tisdag:


Då var det dags för föräldragrupp igen. Dietisten ska komma och tala om smakpotioner bl.a. Sen blir det en tur hem till stommen för att röja för bakluckeloppisen.


 


Onsdag:


Blir väl att städa och att röja här hemma för loppisen.


 


Torsdag:


Moster och två av hennes barn kommer hit på fika. Ska bli kul!


 


Fredag:


Blir för mig och Elsa att mysa själva här hemma på kvällen då våran pappa ska ut och roa sig. Det är han värd för det var länge sen han var ute med sina vänner.


 


Lördag:


Bakluckeloppis, nu ska här säljas! Elsa blir hos farmor, där även pappa sovit över.. så blir nog farmor som får ta hand om Elsa tills Martin vaknat. Kan ju bli ganska sent antar jag.


 


Söndag:


Sveriges nationaldag och vår 1årsdag som vi har bott tillsammans. Har vart ett händelserikt år på många sätt men också det bästa året!


 


 


Johanna.

30 maj 2010

Morsdag!

Har blivit uppvaktad på min första morsdag med lite lotter. Blev 50:- vinst så det blir en ny dubbeltriss! 


IMG_0687.jpg

Härlig middag!

Igår eftermiddag kom mamma, pappa och Jonte hit. Vi skulle ha en trevlig kväll med 3-rätters. Vi började med ett glas rosévin och förrätt som bestod av marinerade räkor, ölkorv, tzatziki, vitlöksbröd och oliver. Så gott!


Sen gick grillmästarna ute och grillade (Martin och Peder), medans vi andra fixade inne. Huvudrätten blev grillad entrecote, färskpotatis, grönpeppersås, inlagda tomater och sallad.


Efterrätt blev en av mina nya favoriter som jag hade gjort nämligen Polkagrisdröm.


Detta blev en underbar middag i god sällskap och allt detta får vi lyfta på hatten och tacka än en gång min morfar för pengarna vi fick i julklapp! TACK!


Johanna.


 

29 maj 2010

28 maj 2010

Dagen började på sämsta sätt!

Dagen började så dåligt som den bara kunde.. jag skulle gå upp och äta frukost framför tv:n. Och där kommer jag med en tallrik yoghurt och en smörgås. Och vad gör jag då? Jo, jag snubblar i trappan och får yoghurt precis överallt. På golvet, på trappan, i håret, kläderna.. ja jag behöver inte fortsätta för ni förstår nog. Men det fick mig att sätta fart här. För då fick jag skura golv.. m.m Ja ja så det kan gå.


Men efter detta kände jag att inget kan bli värre än så här, så det vände helt och jag har haft en toppen dag. Jag och Elsa satte oss i bilen efter vi hade fått i oss lite mat och åkte vi till Kinna för att träffa Camilla och Bobo, men deras underbara lilla tjej sov nästan hela tiden vi var där. Men fick se henne lite innan vi åkte hem. Alltid lika kul att ses.. behöver lite Camilla Energi ibland!  Tack för idag!


Ikväll blir det fredagsmys med taco och "så ska det låta"


Johanna,

27 maj 2010

Besök hos mormor och shopping!

Igår besökte vi gammel mormor eller rentav mormor, min mormor. Gammel mormor låter så jobbigt att säga och så gammal är hon inte. Blev en prommenad och en lunch ute tillsammans. Var goare väder igår än vad man kunde tro.


Sen var vi hemma i drygt 1 ½ timma innan vi skulle åka igen. Denna gången släppte jag av Elsa och Martin hos Elsas farmor. Medans jag shoppade. Blev en tur till både Kppahl och Lindex. Ny bh, mascara och lite annat, strumpor till Elsa för hennes små fötter växer som bara den. Sen var det den sedvanliga turen till Willys. Innan vi åkte hem från Risäng blev vi bjudna på pannkakor.


Kvällen avslutades framför tv:n och Effterlyst.


Idag ska vi åter en tur till Kinna, måste få klippt min lugg så jag ser vad som händer i omvärden. Så det ska göras idag. Inga mer planer får se vad dagen har att erbjuda!


Johanna.


 

25 maj 2010

Denna flaskhållare...

IMG_0668.jpg

Denna flaskhållare till vagnen köpte vi också inne på bybyproffsen när vi var där förra veckan. Så jag kan ha med en vattenflaska när vi är ute och går, eller som han sa i affären så passar det även med en ölbrurk! 

Prommenad genom Kolared!

Blev så glad igår efter vi hade ätit att Martin frågade och ville ut och gå en prommenad. För oftast är det jag som får be och tjata om det. Så vi var ute i en timma. Kollade på kossorna som ni kunde se och gick lite nya stigar för att kolla lite. Var härligt väder att gå i också. När vi precis hade kommit innanför dörren så kom det en skur. Så det var tur.


Kvällen avslutades med det näst sista avsnittet av Winter. Så igår hade jag en riktigt toppen dag!


Idag ska jag och mamma åka till Öxabeck och handla lite god mat vi ska ha till på Lördag. För vi i vår familj fick pengar i julklapp av morfar, som vi nu på lördag ska ta till att äta en god 3-rätters middag tillsammans.


Johanna.

24 maj 2010

Vart ute alla tre...

Vart ute alla tre på en timmas härlig prommenad. Var och hälsade på kossorna som kommit ut på grönbete.

IMG_0665.jpg

Årets första...

IMG_0664.jpg

Årets första liljekonvaljer är inplockade. Men bara knoppar än så länge. 

Fika!

Har haft en mysig eftermiddag på skädderiet där vi kunde sitta ute i det fina vädret tillsammans med Elin. Var riktigt gott!


Nu är vi hemma på stommen en liten stund för att ge Elsa lite mat och kolla internet lite då åskan gjorde sitt i torsdags så det har inte funkat sedan dess. Hoppas det kommer snart, blir ju handikapad utan. Fast det är nog nyttigt ibland med och inse att man kan ha ett liv utan internet också. Ha ha..


Johanna.

Ett par grannar kom...

Ett par grannar kom förbi här igår kväll, Elsa fick denna fina sommarklänningen! 

IMG_0663.jpg

23 maj 2010

Fika med nybakade...

Fika med nybakade muffins! 

IMG_0662.jpg

Elsa är lika glad...

IMG_0661.jpg

Elsa är lika glad som vanligt, kan ju inte vara annat än glad heller när man har ätit och fått en ren blöja. Älskar henne så! 

21 maj 2010

Nu när värmen...

Nu när värmen kommit får jag ett extra rum att vara i, älskar att sitta här i verandan, det är så mysigt! 

IMG_0651.jpg

Blev inhandlat en...

IMG_0640.jpg

Blev inhandlat en stol till Elsa idag. Blev en natur med denna tillhörande dyna. 

20 maj 2010

Blev två nya bodys...

IMG_0639.jpg

Blev två nya bodys till Elsa idag också. Kortärmad, för det kan behövas nu i värmen. 

Shoppa och föräldragrupp!

Då var det redan torsdag och snart helg. Härligt!


Idag ska vi åka till Borås när Martin slutat jobbet. Ska sätta in Elsas pengar på ett sparkonto och så ska vi handla lite på babyproffsen. Ska bl.a köpa stokke tripp trapp-stol och lite annat. KUL!


Värmen har verkligen kommit, nästan som att vi har hoppat över våren och fick sommar på en gång. Ska inte klaga på nått sätt, men jag var inte riktigt redo för detta. Vet ju inte vad man ska ha på sig, vilket gör det ännu svårare att veta vad Elsa ska ha på sig.


Imorgon ser jag verkligen fram emot, ska på föräldragrupp på bvc. Roligt att träffa andra "mammor" och att komma ut lite.


Johanna.

19 maj 2010

17 maj 2010

Vår SOLSTRÅLE

IMG_0629.jpg

Vår SOLSTRÅLE! 

Besök och bakluckeloppis!

I eftermiddag fick vi besök här av Elsas farmor, mormor och morfar. Blev fika och prommenad. Var jätte trevligt. Elsa fick passa på att visa hur duktig hon är när hon ligger på mage. Hon är helt underbar min lilla tjej!


Har även anmält mig till bakluckeloppis som ska äga rum i Kinna på sahara den 5 juni. Så Martin har tagit in en flyttkartong så att jag kan börja att lägga i saker när jag hittar och kommer på efterhand, så man inte behöver stå här dagarna innan och röja. Men det ska faktiskt bli riktigt skoj, ser fram emot det. Så jag hoppas det kommer många som vill handla av mig.


Johanna.

16 maj 2010

STOLTA!

Igår eftermiddag var jag slö och uttråkad och la mig på soffan för att vila, men som tur va kom Martin och ville ta med oss ut. Vilket jag var tacksam för för annars hade jag nog blivit liggande där. Det hade slutat regna så vi gav oss ut på en prommenad, när våren kommer beger sig folk ut i sina stuger och ut i trädgården. Så vi stötte på fullt med folk längs vägen. Inget man är van vid här. Men det är roligt.


När vi kom hem tog vi en kopp kaffe här ute. Härligt att kunna sitta ute. Sen av en ren slump som jag gör ibland var att jag gick in och la Elsa på magen, och vad hände då. Jo hon lyfte huvudet. Jag blev helt upprymd och glad i hela kroppen och ropade på Martin att han var tvungen att komma och titta på våran duktiga tjej. Trodde inte att man kunde bli så glad av sånna här framsteg. Men vi är mycket stolta föräldrar! Så en tråkig och regning dag vändes till en ren solskens dag i flera bemärkelser.


 


SDC10496.JPG


 


SDC10497.JPG


 

Titta vilken duktig...

IMG_0626.jpg


Titta vilken duktig tjej jag har! Igår gjorde Elsa sin mamma stolt när hon för första gången lyfte huvudet när hon låg på mage.  

15 maj 2010

Grillning!

Igår fick vi besök utav Janne som var här och grillande tillsammans med oss. Var helt underbart väder igår, satt ute till 21-tiden. Mer sånt, det behövs! Men idag är det åter regn.. så vi har suttit här och slöat framför tv:n allihop fram till för en timma sen när Janne begav sig hemåt.


Men kommer nog bli mest tv-tittande idag för man får liksom inte lust till nått när det är så grått. Vi kolla på tv och Elsa gymmar. Tänkte bara skriva lite och klistra in i Elsas bok "BÄSTA BOKEN OM MIG" också. + att tvätta, för det gör jag mest hela tiden känns det som.


Johanna.

14 maj 2010

Mammas cooling

IMG_0623.jpg

Mammas cooling! 

Nu ska här strykas!

Inhandlat ett nytt strykjärn idag, ska bli kul att testa sen. 


IMG_0621.jpg

Kakburk.

Köpt mig en kakburk, så nu är det bara att sätta igång att baka nån dag så jag kan fylla den med godsaker! 


IMG_0620.jpg

13 maj 2010

Torsdag!

Idag har jag:



  • Bakat bröd

  • Tittat på film, APAN (Inget vidare)

  • Tittat på ett flertal delar av serien "Goda Grannar" som vi har på dvd

  • Skrivit alla tack-kort

  • Fixat naglarna

  • Duschat och rakat benen


 


Så det känns som en bra dag!


Nu ska vi snart äta varma mackor och sen blir det nog fler filmtittande.


Johanna.

Har bakat bröd

Har bakat bröd, det goda mormor hade bakat till dopet.

IMG_0619.jpg

Elsa in action när...

Elsa in action när hon rullar över till sidan. Duktig tjej! 

IMG_0618.jpg

På mackan idag har...

På mackan idag har jag egenodlad smörgåskrasse. 

IMG_0615.jpg

12 maj 2010

Nya kläder + städ!

Igår var Elsa hos sin mormor en liten stund medans jag skulle till läkarna. Sen blev jag bjuden på lunch av mamma, blev fisksoppa. GOTT! Detta avlöstes med en timmas prommenad.


Jag har under lägre tid letat efter en fleece-tröja till Elsa, så jag och mamma åkte en snabb sväng in till en affär i Borås där jag fick tag i en fleecetröja, fast i stl 68 + en tröja och body. Var tag 3 betala för 2. Köpte ju även två coola bodys till Elsa på lindex igår. Dom gillar jag verkligen, så nu tvättar jag alla nya kläder så att vi snart kan använda det. På tal om att tvätta så ska här tvättas och dona hela dagen. Har redan hunnit städa toan och skurat lite golv. Men mer ska det bli, för det behövs verkligen!


När martin kommer hem från jobbet ska vi åka ner till Kinna, ska handlas mat och hyras film. Sen blir det att beställa pizza och äta tillsammans med Margareta.


Nu har jag lite kaffepause innan det ska dammsugas och skuras ännu mer golv.'


Johanna.

11 maj 2010

Kolla vilka coola...

IMG_0614.jpg

Kolla vilka coola bodys jag köpt till Elsa idag, en med kanelbullar och en med prinsessbakelse. 

Denna söta skallra...

Denna söta skallra från Teddykompaniet fick Elsa idag på sin 3 månaders dag av sin mormor! 

IMG_0613.jpg

10 maj 2010

Dessa två filmer...

Dessa två filmer kom på posten idag som en premie för att jag tog en ett erbjudande av 3 nr av tidningen MAMA så fick man dom. 

IMG_0611.jpg

Har odlat sallad...

IMG_0610.jpg

Har odlat sallad och morötter och planterat jordgubbsplantor och smultron. 

Har vart på BVC...

Har vart på BVC idag, nu väger hon 5620gram och är 63,5 cm lång. Idag fick hon även två sprutor och det var inte roligt. Men hon var så duktig min lilla tjej! 

IMG_0609.jpg

9 maj 2010

Ute.

Idag har vi vart ute en hel del, för att kompensera att vi bara var inne igår. Nä, men idag var det godare väder ute så innan lunch gick jag och Elsa en rask prommenad. Var riktigt skönt. I eftermiddag fick vi med pappan också på en prommenad och sen blev det lite fixande i trädgården. Och mer lär det bli här i veckan, bara vädret tillåter en att vara ute.


Imorrn är det dags att besöka bvc och kolla vad Elsa väger och se hur lång hon är, + vaccinering. Blir en spruta i vardera lår. Får hoppas att det ska gå bra.


Nu blir det nog en dusch och sedan mysa i soffan!


Johanna.

Har förberett en...

IMG_0607.jpg

Har förberett en gammal potatisllåda att odla i. Så imorrn är det jag som åker till affärer och inhandlar vad vi ska ha där i. 

8 maj 2010

Hand och fot-avtryck!

SDC10468.JPG


Elsa är full av förväntan om vad som komma skall...


 


SDC10473.JPG


Här har vi resultatet. Gjorde även lite fotavtryck med färg på vanligt papper. Hon var en så duktig tjej som bara log under tiden. Hon tyckte nog att det var roligt.


 


Johanna.

Regnet öser ner och vi är inne och slappar!

Fick ha min älskade sambo hemma igår ialla fall. Blev ingen utång och ingen blev gladare än jag. Bättre dom satsar på att gå ut på nått roligare ställe längre fram bestämde dom. Tyckte jag dom gjorde helt rätt i.


Å regnet det bara öser ner, så idag blir det en riktig slappar-dag här hemma. Började dagen med fruskost och kaffe och sista tårtan som var över sedan Martins kalas framför den gammla serien "Goda grannar", Martin fick den första boxen i present av mamma.


Så idag blir det nog inte många knop gjorda, lite små pill bara, i eftermiddag ska vi göra lite fotavtryck och bada Elsa. Sen blir det tacos.. kommer bli en skön lördag.


Johanna

7 maj 2010

Detta fick följa...

Detta fick följa med oss hem från affären, vart på en leksaksaffär i Kinna som har 50% på allt. Det gillar vi! 

IMG_0602.jpg

Detta underlägg...

IMG_0600.jpg

Detta underlägg fick Martin igår, så det pryder fint till vårt TV-RUM! 

Blandande känslor!

Igår var det lite kalas här för Martin som igår fyllde 32år. Det bjöds på smörgåstårta och prinsesstårta. Gott! Var mamma, pappa, mormor och Margareta som var här.


Blandade känslor inför denna dagen. Ev. ska Martin ute med och festa lite. Och jag unnar honom verkligen det. Men ändå blir jag så lessen. Men det löser sig nog. Vet ju det att det är inte bara ikväll han är ifrån oss utan den störta delen av morgondagen också då han sover över i KInna.


Johanna.

6 maj 2010

Gjort oss...

Gjort oss kalas-fina! 

IMG_0599.jpg

GRATTIS!

Idag fyller min älskade sambo och Elsas fantastiska pappa år!


Hipp hipp Hurra!


Puss från dina tjejer och Flugan!


 

5 maj 2010

Nöjd med dagen!

Känns som att jag fått gjort så mycket idag vilket är underbart.



  • Tvättat 3 maskiner

  • Vikt tvätt

  • Sått smörgåskrasse

  • Skrivit ner lite om dopet i en bok till Elsa

  • Vart ute på prommenad

  • m.m..


Jag har redan bänkat mig framför Tv:n och Elsa lika så. Vi väntar bara på att våran älskling ska komma in. Han har invigt sin nya gräsklippare. Så det är bara kvar att plocka in alla saker innan han kommer in och myser med oss. Ikväll myser vi med en god fruktsallad. Innehåller bananer, päron, clementin, melon och vindruvor. Borde göra fruktsallad oftare för det är ju så gott!


Imorgon är det ingen vanlig dag för det är Martins födelsedag..


Johanna.

Ikväll blir det...

IMG_0591.jpg

Ikväll blir det fruktsallad framför tv:n. 

Här har Elsa på sig...

IMG_0585.jpg

Här har Elsa på sig ett par coola harems byxor, syns kanske inte så bra på bilden. Ser så himla sköna ut! 

4 maj 2010

Babysim.

Nu har vi anmält oss till babysim på kaskad. Blir start V 35 med en gång i veckan 8 tillfällen. Ska bli jätte roligt. Sen såg jag även att vi oktober kommer det ett tillfälle då en fotograf kommer och tar kort på barnen under vattnet. Det låter ju jätte spännande. Så det blir roligt att ha nått att se fram emot efter sommaren.


Idag är vädret lite ostadigt, än har det inte börjat regna här men det kommer nog.. så än så länge är vi här inne och hemma och har det gott. Har inte så mycket planerat för dagen mer än att det ska handlas lite mat i eftermiddag.


Johanna.

Så här glad är Elsa...

IMG_0572.jpg

Så här glad är Elsa när vi sjunger tillsammans! 

3 maj 2010

Mammas lilla...

IMG_0571.jpg

Mammas lilla STJÄRNA! 

Dopet gick som en dans...

Allt gick så bra igår på dopet. Och jag som har vart så nervös, men det hade jag ingenting för. Fint väder, en underbar liten tjej som klarade allt bra både i kyrkan och här hemma. Och alla våra nära och kära var med och gjorde denna dagen till en minnesvärd och speciell dag för oss och Elsa. Så inatt har jag sovit gott, har ju vart lite spänningar och nervositet man haft dom sista dagarna. Men igår kväll kunde man varva ner.


Idag är det en ny dag med nya utmaningar. Idag ska jag till doktorn, ska sätta in en p-stav. Lite nervös, men det ska nog gå bra. Elsa ska vara hos min mormor medans jag ska vara där. Så det blir bra.


Johanna.


 


SDC10436.JPG


Hon var så söt i sin dopklänning!


 


SDC10446.JPG


Här sitter Camilla, Ida och Janne. Elsas fantastiska faddrar och våra goda vänner!

2 maj 2010

Tack alla...

IMG_0560.jpg

Tack alla medverkande på Elsas dop som var med och gjorde den till en minnesvärd och fin dag på alla sätt! Tackar även för alla fina presenter! 

1 maj 2010

Tack för all hjälp!

Det är mer än vad man tror som ska göras inför ett dop, men jag har väldigt bra med hjälp. Med allt från städhjälp. och nära och kära som ska baka till dopet. Utan er hade jag inte rott detta i hamn. TACK, till alla inblandade, ni vet vilka ni är!


Det är bara att fortsätta att stå i här idag.. för att få till det sista!


Igår var vi hembjudna till Elin och Johan på grillkväll. Fick så god mat, var jätte trevligt och Elsa skötte sig som vanligt jätte bra trots att det var mycket med folk!


Johanna