SEMLOR:
Ca 30 bullar
Ugn: 200-225grader
1. Smula jästen (50g) i en skål. Smält smöret (50g) och häll i mjölken (3dl). Värm till 37 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet.
2. Tillsätt resen av degspadet. Kasella lätt (1dl), socker (1dl), salt ( ½tsk), kardemumma (1tsk malen), ägg (1), hjortronsalt (½tsk) och det mesta av mjölet (allt som allt ska det vara 10dl mjöl).
3. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
4. Ta upp degen och dela den i två bitar. Rulla till längder, dela varje längd i 15 bitar, och rulla till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna i 8-10 minuter. Låt svalna.
Fyllning till 8 bullar:
Inkråmet av bullarna
100g madelmassa
½ dl mjölk
2msk strösocker
2dl vispgrädde
florsocker
Gör så här:
1. Skär av locket på bullarna och gröp ut lite av innehållet. Mosa ihop med riven madelmassa, mjölk och socker.
2. Klicka fyllningen i bullarna. Vispa grädden och spritsa eller klicka på bullarna.
3. Lägg på locket och sikta över florsockret.
MUMS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar