Kolared

Kolared

30 okt. 2016

Kalas!

Igår var det ingen vanlig dag för det var mammas födelsedag. Vi började med att spela bowling tillsammans. Elsa har vart lite skeptiskt till detta och sagt att hon inte kan bowla. Men så roligt hon tyckte det var. Så det ska inte dröja 3 år till nästa gång vi gör det. För vi har inte bowlat sen Elsa fyllde 3 år! 


Sen böjds det på god soppa, tårta och dryck hemma på stommen med härligt gäng. 

Ett härligt kalas! 

Johanna. 

27 okt. 2016

Shopping med Elsa!

Idag efter jobb och skola blev det en shoppingtur för mig och Elsa. Vi började på Visko, var ute efter ett par vattentäta skor till Elsa. Efter hon provat halva sortimentet hittade hon ett par hon gillade. Och fötterna hade växt, så hon fick gå upp en stl. 

Dessa blev det. 


Sen begav vi oss till Lindex, där jag fick handlat lite. Blev en blus och klänning. Sen fick vi rabattkupong till nästa köptillfälle, naglack och must. Då det var kundkväll med erbjudande. 

Vi avslutade vår tur med lite mat på mc donalds då jag inte orkade laga mat, Martin kommer hem sent oxå så detta passade perfekt idag. 


Johanna. 


26 okt. 2016

Nöjd, trött och vet varför?!

Så nöjd med dagen, äntligen fått lagat min söndriga tand. Nått jag dragit mig för att göra, för jag är inte riktig bundis med tandläkare. Kan vara så att jag är rädd för att gå dit. Men nu är det gjort. 

Sen färgat håret, blev jätte nöjd som vanligt! 


Men nu är jag helt slut. Vart mycke idag.

Idag ringde "min" sköterska från mag-tarm och vi har diskuterat en del och kollat prover osv och nu vet jag varför jag mådde som jag gjorde förra veckan. Men det håller jag för mig själv. Inget allvarligt, men känner inte att delge detta. Inte nu ialla fall. ( nej, jag är INTE gravid ) 

Blev så glad idag när jag fick ett papper från skolan där det var uppräknat nästa veckas höstlovsaktiviteter på fritids. Jag har haft lite dåligt samvete att Elsa bara är ledig på måndag, men när jag såg allt kul de ska göra kändes det bättre och jag kan slå bort mitt samvete. 

Johanna. 

25 okt. 2016

Längtar till imorrn.


Imorrn ska äntligen detta hår få sig en omgång med färg och lite klipp av lugg. Längtar! Ska bli så skönt! 

Men innan sol kommer regn, för innan dess ska jag hinna med ett tandläkarbesök imorrn. 

Johanna. 

24 okt. 2016

Kvällsmys.

Dessa höstkvällar spenderar jag helst i tv-soffan med en kopp te och bra tv-program. 


För nu har det börjat en hel del bra serier, som ikväll Tjockare än vatten. På torsdagar Svartsjön och söndagar Midnattssol. 

Johanna. 

23 okt. 2016

Helgen!

Denna helgen var helt blank i kalendern. Ja, vi hade tänkt att plocka in saker ute. Typ utemöbler, studsmatta osv.. men vädret gjorde att vi avvaktar. Inte kul att ställa in blöta saker. 

Så igår var vi bara här hemma och skrota, lite spontant fick vi besök på kvällen av mamma och pappa som kom hit och käkade och så kollade vi på Så mycke bättre. 

Idag kände vi att vi var tvungen att komma ut på nått, så jag bokade biljetter till Mora Träsk. Innan dess hann vi med en fika hos farfar och Siv. 


Precis när det började fick jag en skrattattack när jag tittade på Martin när han gjorde alla rörelser. Så jag kunde inte titta på han mer.. var helt slut efter 45 min  med massa rörelser upp och ner och fram och tillbaka. Men kul var det! 

Ja, då var det måndag imorrn igen. Veckan som kommer bjuder på färga håret, bowling, kalas, bloggevent m.m kommer bli en bra vecka! 

Johanna. 

19 okt. 2016

Insamlingskväll i förmån till barncancerfonden!

Ikväll mellan 18-20 hade örbyskolan sin insamlingskväll i förmån till barncancerfonden. 



Det var lotterier, shower, loppis, försäljning, fika m.m och det bästa av allt var helt klart spökvandringen. Trodde inte Elsa skulle våga, men hon var såå taggad. Trots att kompisarna från klassen gick ur kön före oss för att dom inte vågade. Elsa tyckte det var så spännande, medans jag höll hårt i mammas tröja och skrek högst av alla! Jag blev skit rädd! 

En mycke trevlig kväll, som går till ett bra ändamål! 

Johanna.

Värk, ont i huvudet, yrsel..

Att vara sjuk, kräver att man är frisk samtidigt. Fick en tid idag på VC då jag haft ont i huvudet, vart yr och trött nu ett par veckor och det blir bara värre. Trots att jag provat att ta bort medicin, då vi misstänkte att det var en biverkning. Men det har inte hjälpt. 

Läkaren idag gjorde massor av fel, blodtrycksmätare gjorde hon sönder, gick och hämtade en ny. Och fick ändå inte till det så hon gissade vad jag hade. Så när jag sen skulle ta prover bad jag dom ta om mitt blodtryck, då blev resultatet väldigt högt. Så jag fick vila en stund och ta det igen, hade gått ner lite men måste tillbaka imorrn och ta blodtryck igen. Sen skrev hon ut medicin, för att hon trodde jag hade nerv i kläm och stel i nacke. Men både apotekpersonal och sköterska på mat-tarm sa att den medicin inte hade nått med det att göra så jag borde nog inte ta den. 

Men hallå? Var hon läkare överhuvudtaget som jag träffade? 

Så fortsättning följer.. och jag mår fortfarande lika dåligt. 

Johanna. 

17 okt. 2016

Helgen över- måndag igen!

Då var helgen över för denna gång, vår helg har spenderats i Kinna, i Risäng. Där vi sov över natt och har röjt en del. Även om det vi gjort bara är en piss i havet så är det alltid nått och en liten bit på vägen..

Blev oxå några promenader i området, med stopp på lekplatser. 


Och så var måndagen här igen. Och en ny vecka gar startat. Veckan innehåller allt från insamlingskväll till cellprov, och mer där till. 

Ha en fin dag! 

Johanna. 

10 okt. 2016

15år!

Idag firar jag och Martin 15år tillsammans. 15år.. när man tänker på att det är så länge känner man sig gammal. 

Så ikväll fick vi fira med ett glas bubbel. 


15år av kärlek, och vårt största bevis på det är givetvis vår älskade Elsa! 



Johanna 

9 okt. 2016

Helgen!

Vart tog denna helgen vägen? Försvann ju fortare än den kom. 

I fredags när jag kom hem lagade jag mat, ett gott och nytt tacovariant recept från vår matkasse från coop. Jätte gott, det kommer jag göra igen. 
Sen somnade jag gott i soffan.. var helt slut! 

I lördags kunde jag sätta mig till ett dukat frukostbord, då Elsa hade fixat frukost. 

Sen kom mormor Berit hit, för vi hade bestämt att åka till gekås. Vi valde fel dag kan man säga, 1 timmes kö in och samma ut. Om det inte vore för att Elsa så gärna ville in, vet jag inte om vi hade stått i kön. Men hon älskar gekås. Och vi hittade en hel del.. så det var kul! 


Sen var det lördagsmys här hemma hela kvällen.. och natten. För jag och Martin glömde både tid och rum och var uppe alldeles för länge. 

Det fick jag sota för idag.. var helt slut, men efter frukost gick jag och la mig 1 timma till. Sen var det bara att ta tag i dagen då vi hade ett ställe att åka till ( berättar mer om det besöket senare, då vi håller det lite hemligt tillsvidare ) och tur var väl det, för annars hade jag nog halvsovit i soffan hela dagen. 

I eftermiddag har vi planterat blommor ute, och lagat mat. Blev en god gulaschsoppa här ikväll och morgondagens middag är förberedd. Skönt. 

Johanna. 

5 okt. 2016

Slutat tidigt!

Onsdagar är fantastiska, för då slutar jag tidigt. Att ha det i mitten av veckan är perfekt! 

Idag när jag hade hämtat Elsa, bar det iväg till Visko för att kolla på inneskor till Elsa. Och hon hittade ett par hon gillade. Så hon var så nöjd! Ska med till skolan imorrn, för det är där hon ska ha dom. 


När vi sen kom hem, hade jag lovat att vi skulle fira kanelbullensdag fast en dag för sent då vi inte hann igår, då vi var på föräldramöte jag och Martin i skolan. Så Elsa satte igång och baka, och sen blev det gofika! 


Skönt med en lugn eftermiddag hemma då denna veckan innehåller en del långa dagar. Imorrn väntar föräldramöte på jobbet, och på fredag jobbar jag sent! 

Johanna. 


3 okt. 2016

Dålig dag.

6 veckor är kvar av helvetet, nämligen kortisonet. Vill bara lägga mig ner och gråta ibland. 

* orolig i kroppen
* svettas
* mitt svett luktar ammoniak
* svårt att sova 
* månansikte
* uppsvullen 

Jag kan inte sluta tänka på det, känner att jag har svårt att ta ögonkontakt, vill bara gömma mig. Men samtidigt önskar jag mig en tröja typ som det stod att "ursäkta om jag luktar svett, verkar orolig och har ett uppsvullet ansikte, men det är bara mina biverkningar av mitt kortison" 

Nu drar jag täcket över huvudet och hoppas på en bättre dag imorrn. 

Godnatt! 

Johanna.

Äntligen!

För en vecka sedan fick jag äntligen skriva på ett efterlängtat papper, nytt anställningsavtal. Jag har blivit konventerad till en tillsvidareanställning! 



Känns så skönt! Ville inte säga nått innan vi kommit in i okt, för det gäller från och med 1/10-16. 

Johanna. 

2 okt. 2016

Liseberg och kalas!

Igår förmiddag åkte vi till Göteborg och Liseberg, där de var olymicday, där man fick möjlighet att prova på olika sporter. Och inträdet hade vi fått gratis. Elsa provade allt från golf till basket. Och det sistnämnda var verkligen nått hon fastnade för, hon ville gå tillbaka igen och spela basket. Vilket vi också gjorde. 


Elsa fick välja att åka en karusell, och valet blev slänggungorna. Hon tyckte om den jätte mycke! 


Efter 3 timmar var vi nöjda och åkte hem.

Väl hemma var det bara att börja fixa iordning sig, för igår kväll väntade kalas. 

Vi packade även väskan, då vi valde att sova i Risäng. Så slapp vi köra.
Elsa ville sova hos mormor och morfar som också var med på kalaset, och det fick hon. Vilket gjorde att jag och Martin satt uppe till småtimmarna och prata. Behöver jag säga att vi är sega idag? Jag som normalt lägger mig runt 22.00 är helt slut idag. Så det blir tidigt i säng ikväll kan jag säga. 

Johanna.