Kolared

Kolared

30 sep. 2016

Lyckad ledig dag!

Elsa vakna vid 7-tiden idag, vilket är en ganska bra tid för att vara henne. Då hon kan vakna allt från kl 6. Vi åt en god frukost och packade sen väskan för att kunna åka och bada. 

Då kaskad har så kassa öppetider, valde vi idag att åka till Svenljunga och bada. Och det är jag glad att vi gjorde, för Gud vad jag gillar deras badhus. Känner ett mer lugn där. Och varmare bassänger. Dit åker vi snart igen. Vi var där i nästan 3 timmar innan vi åkte hem och åt lunch. 

Eftermiddagen slöade vi mest här hemma innan det var dags att byta om och bege oss mot Borås och teater. 

Vi fick nämligen möjlighet att gå på genrepet idag utav Snödrottningen på Borås stadsteater. Då en snäll släkting gav oss dessa biljetter. Gissa om vi blev glada! 

Elsa var fängslad av teatern, hon skratta högt, blev rädd, höll mig i handen, klappa, sjöng och dansa med. Så ni förstår teatern innehöll både glädje, spänning och full av musik! 


Så nu försöker jag varva ner i soffan efter en lyckad ledig dag tillsammans med bästa Elsa! 

Johanna. 



29 sep. 2016

Nu tar vi helg!

Redan idag tar vi helg, för imorrn är jag och Elsa lediga. Så skönt. 

Och vilken dag vi ska ha imorrn, vi börjar förmiddagen med bad, lek och bus. Och avslutar kvällen med teater i Borås. Snödrottningen. 


Låter inte fy skam va? 

Sen väntar en ganska fullspäckad helg med bla besök på Liseberg och kalas. 

En helg att se fram emot helt enkelt! 

Godnatt! 

Johanna. 


Fotboll!

Trots det taskiga vädret, åkte vi idag på sista utomhusträning av fotbollen. Inte många som var där. Men roligt hade dom, och blöta blev dom. 

Tidigare har dom tränat med tjejer födda 09/08 men nu är tanken att bara tjejer -10 ska bli en grupp. Och det letas nu lediga tider för att detta ska kunna ske inomhus. Vi hoppas på att det blir en bra tid så Elsa kan fortsätta. För hon tycker verkligen att det är kul. 

Finns fortfarande chans att börja för de som är sugna att prova. Jag återkommer när jag vet tid och plats för inomhusträning. 


Bilden är från ett par veckor sedan. 


Johanna. 

27 sep. 2016

Shoppat på lunchen!

Idag på min lunchrast,  passade jag på att shoppa lite. Dessa gobitar blev det. 


Johanna. 



Trött!

Även denna jobbdag har gått bra, men efter maten här ikväll var jag påväg att slumra i soffan. Känner mig helt slut. Men inte så konstigt, när man inte jobbat på 5 veckor. Och efter en lång dag igår. 

Så idag åkte vi hem direkt, hade behövt handla. Men det tar vi imorrn istället efter jobbet då jag slutar tidigt. 

Nu blir det att krypa ner under filten i soffan med en kopp te, innan jag intar sängen. 


Johanna. 



26 sep. 2016

Jobb och HLR.

Idag var jag tillbaka på jobbet efter 5 veckors sjukskrivning. Så skönt, har gått jätte bra. Bara jävligt svettig, ha ha. Ja, det är ju sån jag är numera. 

Sen var det dags för utbildning, en livsviktig sådann. Nämligen HLR, i 3 timmar fick vi livsviktig kunskap. 


Så var inte hemma förren strax före 19.30 idag, känner att jag har svårt att varva ner nu efter en lång dag. Men snart måste jag, då det väntas jobb och skola imorrn! 

Godkväll! 

Johanna. 

25 sep. 2016

Barnens biodag!

Idag hade SF sin barnensbiodag, nått vi nappade på. Det innebär bio till halva priset. Så igår kväll bokade vi 3 biljetter till Siv sover vilse. 


En helt okej film, fick godkänt av oss all tre. Men kanske inte mer än så. 

Trevlig söndagsaktivitet. 

Johanna. 

Att börja jobba.

Imorrn är det dags för mig att börja jobba igen efter.. ja vad är det nu.. tror jag vart hemma 5 veckor. Det är länge. 

Så det är med blandade känslor, jag tycker det ska bli kul att komma igång och börja jobba. Men samtidigt, orkar jag? En sak att sitta hemma och känna sig pigg, och en sak att vara på jobbet. Nä det ska nog gå bra får vi hoppas. 

Det som jag har mest ont av med mina biverkningar, som jag fortfarande har. Är ju att jag svettas så av ingenting. Känner som om jag vore i klimakteriet, ha ha. Så deo och ombyten måste medtas. 

Känns som en bra vecka att börja jobba oxå efter vart hemma, för sedan tidigare har jag tagit ledigt på fredag, så det blir en kort vecka. För på fredag har dom typ "studiedag" i skolan. Så då tänkte jag och Elsa ha en mysdag tillsammans. 

Johanna. 

24 sep. 2016

Mustat.

För några veckor sedan läste vi i tidningen om Borås Musteri, dit man kan komma med sina äpplen och musta dom. Något jag nappade på direkt. Efter mailkontakt fick vi tid idag kl 10.00

Felix kom direkt till bilen, tog i hand och   hälsade oss välkomna. En pratglad och trevlig kille som håller i det hela. 

Det gick fort, och med oss hem fick vi ca 22 liter härlig must. Vi valde att köpa ett kit att kunna göra cider av en del av musten. Ska bli spännande att prova. 


Detta är nått vi kommer göra som en tradition, så häftigt och härligt med ren och färsk must att avnjuta hemma! 

Johanna. 




22 sep. 2016

Kompis och fotboll.

Idag efter skolan var det inte bara Elsa jag hämtade, utan även hennes kompis som skulle med oss hem idag. 

De har lekt och haft roligt ihop hela eftermiddagen. Just denna kompis funkar så bra ihop med Elsa, dom leker verkligen fint ihop. Så roligt att se! 


Torsdag innebär även fotboll, och som vanligt tyckte Elsa det var roligt! 

Ja, och imorrn är det fredag igen. Jag fattar inte vart tiden tar vägen. 

Johanna. 

21 sep. 2016

Elefanten som så gärna ville somna.

Vilken kväll, mitt i högsommaren fick jag en inbjudan till bokrelease av uppföljaren till kaninen som så gärna ville somna. Nämligen Elefanten som så gärna ville somna. Och idag var datumen slagen för partyt. 

Jag fick ta med en vän, och då blev det givetvis Martin som fick följa med. Vi tog tillfället i akt och åkte in tidigare till Göteborg och gick och strosa och åt lite innan, men framförallt njöt vi av sensommar värmen! 

Sen blev det mingelparty i kronsalen, det bjöds på bubbel, tilltugg, tävlingar, intervju m.m innan det var dags att få köpa och se och klämma på den nya boken. 



Det bästa av allt var när författaren själv hade sitt tacktal och de första han ville tacka var testpersonerna. Var jätte kul, för det har ju jag vart, jag fick möjligheten att läsa boken för Elsa för flera månader sedan, och sedan ge mina/våra synpunkter på vad som var bra men oxå det jag tyckte man kunde ändra på. 

Med oss hem fick vi även denna goodiebag. 


Tackar och bugar för en trevlig dag/kväll jag haft i Göteborg idag. 

Men nu, sömn. 

Godnatt. 
Johanna. 







20 sep. 2016

Byta miljö.

I eftermiddag byte vi miljö, kom hemifrån en stund. Precis vad jag behövde. 

Vad gjorde vi då? 

Åkte till farfar och Siv på fika och tog en promenad till havet. 


Tänk att så lite kan ge så mycke! 

Johanna. 





Uttråkad och less på skiten.

Har nu vart hemma mer än 4 veckor, jag är så fruktansvärd uttråkad och less på denna skiten. Tappat gnistan. Men hoppas kunna hitta den snart igen. 

Imorrn eftermiddag ska läkarn ringa, ska bli skönt att bolla lite med han och se vart vi står. 

Jag har ett mål varje dag, och det är att komma ut på minst 1 promenad, känner att jag måste komma ut och bygga upp mig själv igen. Trots att jag blir helt slut efter så känns det skönt att få röra på mig. 

Mitt i all dessa tråk, så ser jag fram emot imorrn kväll, då jag och Martin ska till Göteborg på tu man hand. Vi åker ganska tidigt och kan käka lite ihop innan vi är inbjudna till bokrelease av en bok jag vart testperson åt. Ska bli jätte kul. Berättar mer om detta när vi vart där. Elsa sover hos mormor och morfar. Då vi kommer hem sent.

Johanna. 

17 sep. 2016

Tacksam.

Tacksam att få vara mamma till Elsa, hon är fantastisk på alla sätt. Idag har vi haft en riktigt härlig förmiddag på tu man hand i Borås. Vi har ätit glass på tre toppar, lekt i parken, shoppat och ätit på mc donalds. 


När vi står i kön på mc donalds och jag inser att alla andra köer går snabbare än oss, och vi redan stått 20 min i kö och har fortfarande 3 före oss, säger jag -vi valde fel kö Elsa. Och hon svarar - dom gör nog sitt bästa! Ja, va säger man. Underbara du! 

Tack för idag! Älskar dig så! 

Johanna. 


Uppdatering om hur jag mår.

Det går som sagt upp och ner hela tiden. Sovit ok de senaste två nätterna, och hade hopp om att det kunde hålla sig så. Men nej, idag vakna jag kl 03 igen.. Suck.  Vaknade även med värsta halsbrännan. 

Jag har också tagit beslutet att vara hemma nästa vecka oxå, inget roligt beslut. För mest av allt vill jag vara frisk och orka. Men nu är inte läget så tyvärr. När jag inte ens kan gå en promenad på ca 30 min utan att vara helt slut och svetten rinner som en kran med vatten så förstår man att man inte är 100. Och när man känner sig svag, dåsig och måste vila mitt på dagen. Usch.. Så trist. 

Sen mår jag fortfarande väldigt psykiskt dåligt hur jag ser ut. Uppsvullen. Låter löjligt kanske.. Och jag vet att det går bort, men att leva i det här och nu är piss. Jag känner mig som att jag gått upp 10 kg. Fast det har jag inte. Utan jag gick ner ca 3-4 när jag låg inne och gått upp tills vad jag vägde innan igen. Så +- 0. Men känslan är nått annat. 

Nä, slutpratat om tråkigheter! 

Nu ser jag fram emot en fin lördag istället! 

Johanna. 

Bästa fredagsmyset!

Igår hade vi en helt fantastiskt bra fredag, jag hämtade Elsa när skolan var slut. Och vi började med att åka till MM och handla. 

Väl hemma blev det mellis och lek ute. 


När Martin sen kom hem, packade vi en väska med fredagsmys och tog med oss det ut. Vi gick inte långt, men vi kom ut och bytte miljö. Jätte mysigt! 


Även 12ert följde med oss.


Sen avslutade vi kvällen med dansuppvisningar, taco och fångarna på fortet! 


Tacksam för en fin fredag med dom jag älskar mest! 

Johanna. 




14 sep. 2016

Ledsen tjej och om att orka.

Idag var Elsa jätte ledsen när jag skulle lämna henne, då jag nu har möjlighet att stanna när jag är sjukskriven, så gjorde jag det. Idag kl 8.00 var det dags för skolfotografering. Fler barn som var ledsna, då det smittade lite. Men jag stannade tills fotograferingen var över och tog sen en kort farväl. Tårarna fanns där hos Elsa men tror att det gick över ganska snabbt. 


Elsa har vart ledsen de sista vid lämning och tror det har med att göra sen jag låg inne på sjukhus, det gör henne nervös och orolig att jag ska vara hemma. Inte konstigt! 

När jag kom hem idag bytte jag bara skor och gav mig ut på en promenad i skogen. Idag var jag tvungen att stanna på halva vägen för att vila, helt slut. 


Det får mig att börja fundera på hur jag ska orka jobba nästa vecka. Jag sover varannan natt och så fort jag rör på mig blir jag genomsvettig och helt slut. Är ju all medicin jag äter som gör detta. Tänkte att inorrn ska jag ringa min läkare och rådfråga och prata lite hur jag ska tänka och göra. 

Johanna. 


12 sep. 2016

Psykiskt dåligt.

Nu har vi kommit till den delen att jag börjar må psykiskt dåligt, varför tänker du? Jo det klassiska månansiktet har börjat ta form hos mig. Känner väl igen symtomen och har svårt att titta på mig själv. Helt uppsvullet och hemskt ansikte är en av biverkningarna med kortisonet. 


Ja, är det inte det ena så är det nått annat! 

Idag har jag vart ute på ännu en promenad, samma som igår. Då fick jag syn på en hel del svamp, så girig som jag är var det bara att ge sig ut på samma runda idag igen och plocka dom. Resultatet blev ca 1 liter kantareller. Gott! 



I eftermiddag blir det Kyrkis med Elsa i Kinna, skönt att komma ut en stund och vara lite social. Men tills dess vilar jag. 

Ha en fin måndag! 

Johanna. 

11 sep. 2016

Skene Marten och eldning!

Igår förmiddag åkte vi till Skene Marten, massor med folk och en strålande sol. Dock mindre knallar tyckte jag än vad det brukar. Men det finns verkligen bara "skräp" att köpa. Tyvärr. Så det enda som fick följa med hem var en lyckopåse till Elsa och en "hemlig" låda där vi fick en fin ljusstake/vas. Men när klockan närmade sig 12 gick vi och hämtade Elsas nummerlapp m.m till loppet hon skulle springa kl 13.00.  Vi träffa vänner och prata med och tittade på loppen som sprangs innan Elsa. Klockan gick fort och det var dags för uppvärmning för Elsa. Sen var det 400 m full fart, det var en lycklig tjej som sen sprang i mål efter ett lyckat lopp! 


Efter mat i magen, och vi bytt om hemma bar det av till grannarna för vår årliga eldning. Jag är inte mycke för att elda, vare sig det gäller att dra ris,  kratta eller vara för nära elden. Men jag är en bra sällskapsdam och det var jag även igår. 


Vi satt ute i stortsett hela kvällen, en ljuvlig dag. Bara kvällskaffet som intogs inne. 

En bättre dag helt enkelt! 

Johanna. 


9 sep. 2016

Fredag!

Idag har vart en härlig dag på många sätt men oxå en jobbig dag. Vakna kl 3 inatt, klarvaken! Så det var bara att gå upp och göra morgon. 

Kändes dock väldigt konstigt att vid ca 4.30 dricka kaffe och äta en macka. Men det gick det oxå! 

Sen har jag svettats nått så kopiöst idag, har gjort det mycke innan här oxå men idag har det tagit sig till nya höjder. Gahh! Får panik! 

När Elsa var hämtad från skolan väntade vi besök, Elin och Milton kom hit på lite lunch! Jätte trevligt! 


Eftermiddagen spenderades ute med lite fredagsmys, innan vi gick in och intog soffan! 

Vill även passa på att tacka alla mina kära kollegor för den fina blomman jag fick idag oxå! Tack så hjärtligt! 


Nu har Elsa hoppat i säng, och jag gör snart desamma ( även om jag inte är vidare trött, konstigt nog ) för imorrn väntar Skene Marten och Papricaloppet för Elsa! 

Godnatt! 

Johanna. 





8 sep. 2016

Nyklippt och fotboll!

Idag efter skolan hade Elsa tid för att klippa sig. Idag ville hon även ha lite färg i håret när hon var klar. ( aldrig velat innan ), så gissa om hon var nöjd efter med rosa färg! 


Sen blev det gofika hos mormor Berit. 

När klockan sen närmade sig 17.00 var det dags för fotboll igen. Mormor Berit följde med och titta. Hon var med och tyckte det var ok, men saknade några kompisar som var med sist tror jag. Om dom var sjuka eller inte ville fortsätta mer vet vi inte. Men vi provar nästa vecka igen! 

Johanna. 




Värme?! Ge mig höst!



Sitter och tittar på vädret på tv:n, värmen håller i sig. Många jublar nog. Själv är jag kokhet hela tiden. Svetten rinner, när jag vaknar på morgonen är jag skyblöt. Detta är en biverkning av all medicin jag äter. Så för min del önskar jag friska fina höstdagar! 

Johanna.

6 sep. 2016

Promenad, och kompis med hem!

I förmiddags gick jag ut på en promenad, till Oset. Det tar ca 40 min för mig att gå denna rundan. Och det tar verkligen musten av mig. Svetten bara rinner..då menar jag verkligen rinner!  Då förstår man att man inte är helt 100. Men samtidigt måste jag komma ut och röra på mig, förhoppningsvis blir det bättre för varje dag. 


Kl 12.25 idag när skolan sluta för Elsa hämtade jag henne och en kompis som följde med Elsa hem idag. De har hoppat studsmatta, lekt, målat m.m hela eftermiddagen tills hennes mamma kom strax innan 17.00. Så Elsa har redan hoppat i säng, hon var helt slut efter en rolig eftermiddag! 

Johanna. 

5 sep. 2016

Sugen på lunch.


Det doftar ljuvligt och jag är redan sugen på lunchen. För jag har gjort en svamp och västerbottenpaj. 

Ska bli gott! 

Vad äter du till lunch idag? 

Johanna. 

4 sep. 2016

Uppe med tuppen, skog, svamp och trött!

Natten har vart skit, vaknat flera gånger, och legat vaken. Kl 06.00 fick jag nog och gjorde morgon.



Blev bjudna på lunch hos mamma idag och begav oss sen ut i skogen och plockade svamp. Elsa verkligen älskar att plocka svamp, hon blir hysterisk glad och helt girig av att plocka mycke svamp själv. Men idag hade hon ett mål, då hon hade en köpare till sin svamp som ska levereras imorrn! 

Jag tog nog ut mig lite väl idag oxå, svetten rann och nu ikväll är jag helt slut. Men hoppas det gör gott för natten ialla fall. 

Med svampen jag plockade tänkte jag göra en god paj i veckan! 

Så nu säger jag snart godnatt! 

Johanna. 

2 sep. 2016

Svårt att inse.

Jag har väldigt svårt att inse att jag är nog sämre än vad jag vill tro. Vill inte ligga och sova/vila hela dagarna. Hatar att vara sjuk. Men idag måste jag inse att jag orkar inte och att jag nog behöver vila. 

Har kännt mig trött hela dagen, helt dåsig. Mest liggandes i soffan. Så nu tar jag en sista tupplur innan jag snart ska hämta min älskade Elsa! 

Men lite smink och bytt om har jag gjort, för då ser jag ialla fall lite piggare ut än vad jag är.


Trevlig helg! 

Johanna. 

1 sep. 2016

Lycka!

Idag när jag hämtade Elsa, log hon brett och stolt att sin lösa tand äntligen var tappad! 

Sen vidare till fotbollsträning, som var väldigt uppskattat, och hon vill givetvis dit nästa vecka igen! 


Så det var en lycklig tjej vi hade idag! 

Johanna.