Kolared

Kolared

31 aug. 2016

Levande apotek.

Ja så känner jag mig med 12 kortison, 2 kalktabletter, 1 spruta, 6 asacol, 1 purinethol, 1 allergimedicin, och snart en supp och en insomningstablett i mig. Känner mig nästan lite "hög" på nått sätt! Rastlös, orolig, svårt att sitta still. Nu ikväll är jag även högröd i ansiktet, och fryser sen andra stunden . Svettas.. Osv.. Ja, men jag är hemma ialla fall och jag går på toa få gånger, näsitill ingenting och framför allt utan blod. 



Inatt sov jag ca 4 -5 timmar få se vad det blir inatt. Men trött är jag inte. 

Johanna. 

30 aug. 2016

Yes!

Fick besked att jag ska få åka hem idag, underbart! Men inte förren efter 16-tiden då jag ska få en sista dos kortison intravenöst innan hemgång. Längtar redan tills Elsa och Martin ska hämta mig! 

Har firat detta med en dusch och lite smink. Men det tog musten ur mig, så nu blir det vila innan lunch. Och efter lunch kommer mamma på besök! 


Innan hemgång blir det samtal med läkarn igen för att gå igenom fortsatt medicinering oxå. 

Johanna. 

29 aug. 2016

Ledsen.

Känner mig ledsen ikväll. Ledsen att vara från Elsa, och Martin. Känner mig ensam och ångest över att det snart är kväll/natt. För när man inte kan sova blir nätterna som evigheter. 

Har nyss fått kvällsfika, och har tidigare vart i kiosken och köpte en tidning, godis och mineralvatten. Allt för att trösta mig ikväll! 


Låt natten gå fort och att jag får åka hem imorrn. 

Johanna. 

28 aug. 2016

När det blir sista utvägen..

Gick upp vid 6-tiden idag och hade fått nog när jag fortsatte gå på toan och den är fylld med blod. Så jag ringde 1177, fick en tid på jouren, vidare till akuten med en remiss. 

Efter 7 timmar på akuten, där jag fick kortison i blodet, dropp och röntgat magen kom jag till ( patient ) hotellet då det inte fanns plats på avdelningen. Men jag har piggat på mig bra redan. Så går ingen nöd på mig, förutom att jag längtar efter min familj. Men nu är fokus att bli frisk fort! 

Får se vad läkarna säger imorrn..


Sitter och myser i fåtöljen med en ny dropppåse, framför tv:n. Inte fy skam. Man får vara glad för det lilla. 

Johanna. 

27 aug. 2016

Sluta äta eller tröst äta?!

Så tröttsamt, trodde i 1 eller 2 dagar att medicinen hjälpte. Men nu känna det helt hopplöst. Jag äter väldigt lite hela förmiddagen för att jag inte har nån matlust. Sen har jag kunnat äta till kvällen. Men nu är frågan om jag ska sluta helt eller tröst äta nån god chokladbit?! Orkar inte mer! 

Så på måndag blir det åter samtal till mg-tarm. 


Vi blev själva ikväll då Elsa ville sova över hos mormor, så här blir det att ta igen så gott det går! 


Trött på mediciner, sjukdomar, magar, toabesök, sjukskrivningar m.m när är det min tur att få vara frisk ? 

Johanna. 

Går upp och ner.

Igår kände mig okej när jag vaknade och beslöt mig för att åka till jobbet. Jag orkade fram till lunch ungefär. Sen fick jag åka hem och lägga mig på soffan hos mamma, vara helt slut. Innan jag hämtade Elsa. Efter jag vilat och tagit igen mig kände jag mig ändå ganska okej igår kväll. 

Men idag nu på morgonen känner jag mig mycke sämre igen.. Suck.. Det går upp och ner hela tiden. Planerna för dagen är att Elsa ska på kalas och jag ska klippa luggen. Blir nog lagom vad jag orkar med om det ska fortsätta så här idag. 



Ha en fin lördag!

Johanna. 

25 aug. 2016

Här sitter jag och funderar!

Här sitter jag och funderar, på vad tänker du? Jo, om min kropp vill vara med mig imorrn. För mår jag okej imorrn tänkte jag åka till jobbet. Vi har utbildningsdag och tycker det vore synd att missa. Så vore kul om jag kunde vara med, om inte annat så en stund! 


Men svårt att veta nu, det vet jag först imorrn när jag vaknat! 

Vore kul att komma ut lite, inget vidare att vara sjuk och sjukskriven kan jag lova.

Godkväll! 

Johanna.  

När man får gasa på lite extra!

Natten har vart ett helvete, vridit och vänt på mig. Kanske sovit 3-4 timmar. Fattar inte varför jag inte gick upp. Men va f-n ska jag göra uppe mitt i natten? 

Precis vart och lämnat av mitt hjärta på skolan. Hon stortrivs. Och idag var det dags för att gå till biblioteket igen. Förra veckan lånade hon en spännande bok om spöken vi läst i veckan. Kan undra vad det blir idag. 

Men påvägen hem fick jag gasa på lite extra då jag var tvungen hem till toan. Jag hann.. Men det är f-n hemskt. Ja, tarmsjukdom är inget att rek. Som ni förstår. 

Nu tar jag igen mig i soffan, funderar på att äta nått. Är hungrig men ändå inte. Suck.

Johanna. 

24 aug. 2016

Från tårar till skratt!

Hela morgonen var jag nervös inför rektoskopin, väl liggandes där på bristen. Helt utlämnande med sköterskans hand på mig kom tårarna. Jag lär mig aldrig detta, men det sa min läkare var sunt för vem vill lära sig att behöva göra det! 

Domen blev infektion, mild. ( säkert för att jag upptäckte det i tid ) , dock blev inte medicineringen så mild utan. 1 spruta/veckan i 8 veckor, ökad dos asacol och kortisonbehandling. Och en sjukskrivning på det till 2 sep. Ja, vad säger man ska jag skratta eller gråta? Tacksam för att ha fått hjälp ialla fall. 

Eftermiddagen blev betydligt bättre då jag spenderade några timmar på egen hand med Elsa, det bjöds på skratt och mys! Bästa medicinen! 


Nu ska jag plocka ur en humira ( spruta ) från kylen som snart ska tas. 

Godkväll! 

Johanna. 



23 aug. 2016

Ok.

Idag har jag kännt mig okej, det är för att jag inte ätit så mycke. 

Nu väntar jag på att få träffa läkarn imorrn 10.30 eller vänta och vänta. Vet ju dock att en mindre rolig undersökning ska göras. Men blir spännande att se vad utgången blir. Lite rädd för att det ska bli kortison, även om jag på nått sätt älskar det då det hjälper bra. Men biverkningarna kunde man vara utan. 

Men nu är jag helt slut och ska snart hoppa i säng.

Johanna. 

22 aug. 2016

Hur många gånger har du vart på toa idag?

Ja, jag har nog vart på toa mer än 10 gånger än så länge idag. Inget vidare med andra ord. Verkar tyvärr som ett nytt skov är här. 

Så idag är jag hemma från jobbet, ringt mag-tarm och vart och tagit prover enligt rek från sjuksköterskan där. Och nu är det väntan på att läkarn ska ringa och se vad domen blir och vad vi ska göra. 

Själv sitter jag mest i soffan och försöker få i mig lite att dricka. Tar det lungt med maten idag. Dricker proviva och varmakoppen. 


Johanna. 

20 aug. 2016

Kulturkalaset.

Igår efter jag slutat jobbet åkte vi in till Göteborg Kulturkalas, vi började med barnens kulturkalas där Elsa fick planter blommor, göra kronor, måla, fiskedamm, glass i stora lass m.m dock blev Elsa lite ledsen att det var så lång kö att få bygga i samarbete med NCC. Så det hoppade vi. 

Vi gick sedan och strosade på avenyn, innan vi gick till Bishop Arms för att äta. 

Kvällen avslutades på bästa sätt att tillsammans med ca 35.000 andra lyssna på min favorit Miriam Bryant. 


En bättre fredag helt klart! 

Mina planer för dagen idag blir att köpa gympa- skor ( eller ursäkta man var tvungen att säga idrotts-skor ha ha) till Elsa. + lite andra ärenden på byn. Sen ska jag bara njuta av helgen med min familj.

Johanna. 




18 aug. 2016

Trött och sliten.

Idag har jag känt mig så himla trött och sliten. Helt slut i kroppen. Efter middagen ikväll halvsomna jag i soffan en halvtimma. Men sen var det bara att kliva upp och börja baka. För imorrn är det jag som står för fredagsfikat.


Nu är det godnatt, och hoppas på att man vaknar imorrn med full energi och en härlig fredagskänsla! 

Godnatt! 

Johanna. 

16 aug. 2016

Första dagen i förskoleklass!

Idag var det Elsas första dag i förskoleklassen, en stor dag! 

Hon var så glad, och sin förskoleklassptesent var på, hon fick nämligen dessa snygga conversen i förra veckan. Hon har övat på att kunna knyta dom själv. När hon fick dom sa hon efter första övningen - jag älskar skorna men hatar snörena! Men i fredags släppte det, och vips kunde hon knyta skorna! Så stolt hon var! 


Det var en glad tjej som direkt skulle visa att hon fått en bok idag, och gjort första uppgiften. Målat sitt hus! 

Väl hemma började jag med maten. Ett recept från matkassen jag hämtade igår på city gross. Hemmagjorda köttbullar i jordnötscurrysås med pasta! Riktigt gott! 


Elsa sa innan,-  mamma vet du vad det bästa med förskoleklassen är? Nej svara jag. - att man får nya kompisar! 

Så härligt! 

Johanna. 


13 aug. 2016

Husdjurens hemliga liv.

I eftermiddag åkte vi in på bio i Borås, och såg Husdjurens hemliga liv. Vi skrattade högt alla tre och var imponerad av att kunna se den i 3D. 


Elsa trodde ormen skulle äta upp henne för den kom så "nära". 

En perfekt dag för bio när regnet bara öst ner idag. 

En film jag rek. för er! 

Johanna.

11 aug. 2016

Gravsten.

Idag efter jobbet åkte vi alla tre för att titta ut och beställa en gravsten till Margareta. Inte lätt att välja och veta hur det ska vara. Men vi är nöjda och den är nu beställd. Man ställs inför en massa val hela tiden, och det snurrar runt i hela huvudet. 

Elsa var inte sig lik, hon tyckte det var jobbigt. Och hennes sett att visa det är att hon blir helt snurrig, pillar på allt och hör inte ett ord vad vi säger. Hon vill ju som sagt inte prata om det som hänt utan vill gå in i sig själv och göra annat och helst inte höra på. Inte lätt... Funderar på att gå till biblioteket och se om det finns böcker att läsa, kanske kan lätta på det. 

Imorrn blir det fredagsmys.. Gissa om jag längtar! Och inte vilket som helst, utan nu snackar vi hederligt fredagsmys med Taco! Men innan dess ska jag ha klippt mig och jobbat! 

Godkväll! 

Johanna. 

9 aug. 2016

Skördat!

Ikväll efter vi hade ätit gick vi ut en sväng, vi började med att låta Elsa skörda sin potatis. Hon var helt till sig, och jätte lycklig efter varje potatis hon hittade! 


Så nu har vi bestämt oss för att äta lax och Elsas potatis imorrn till kvällen! 

Sen blev det en sväng till skogen, hade dock med vår tokiga katt. Han bara gnäller och jamar och blir orolig när vi går i skogen. Han vill bara att vi ska gå hem.
Så vi blev inte så långvariga. 

Men lite blåbär fick jag ihop, så jag har precis bakat en kaka, med blåbär och hallon. Så får koka lite te och provsmaka kakan här snart! 

Johanna.

8 aug. 2016

Vardag!

Idag började vardagen igen för mig och Elsa. Kul att vara tillbaka på jobbet och få lite annat att tänka på. Måndagar för min del betyder numera alltid att jag jobbar sent, så efter att inte ha jobbat på 5 veckor var jag helt slut när jag kom hem idag. 

Nu sitter jag i soffan med en kopp te, och har kurat upp mig i soffan. 


Men snart blir det sängen, för imorrn väntar åter jobb. 

Godnatt! 

Johanna. 

4 aug. 2016

Helt slut, och förskoleklass-present!

Idag har jag vart helt slut hela förmiddagen, vi har de senaste dagarna röjt och fixat i Magaretas hus, tror det har tagit mer på mig än jag trott. Så idag orkade jag/vi inte utan tagit igen oss hemma. Vart en riktig mysdag med allt från svampplockning till pärlande här hemma.



Elsa har ett tag önskat sig en sak, och idag klickade jag hem det. Tänkte det ska bli en överraskning hon ska få första dagen på förskoleklassen. Vad det är jag beställt berättar jag då. 

Godnatt! 

Johanna. 


2 aug. 2016

Fritids.

Idag var Elsa för första gången lämnad på fritids några timmar, hon var förväntansfull och lite orolig. 

Men några timmar senare när vi skulle hämta henne ville hon inte med hem, och bubblade av glädje. Hon har vart på topphumör hela eftermiddagen. 


Min lilla tjej börjar bli stor! 

Älskade Elsa! 

Johanna. 

1 aug. 2016

Hemma, lek och fix.

Jag beslutade i helgen att jag inte var redo att börja jobba och kommer vara hemma från jobbet denna vecka efter allt. 

Elsa har i eftermiddag Elsa vart och lekt hos en kompis i Kinna och jag och Martin har börjat fixa. Jag har röjt i skafferier och  Martin har fixat pappersarbete. Detta är bara början mina vänner.. Är så mycke att göra. 


Nu ska jag bara landa i soffan. 

Johanna.