Kolared

Kolared

31 mars 2016

Ledig imorrn.

Imorrn har jag unnat mig en semesterdag, den ska spenderas med Elsa. Vi har bestämt att vi ska åka till djurparken. Så nu ikväll har jag bakat pannkakor som vi ska ha med oss. 


Johanna. 

Nyklippt.

Idag har Elsa vart hos våran lokala "kändis" Diana ( var med i tv i tisdags Ullared- jakten på storsäljare  ) , och klippte sig. 


När hon var klar gjorde hon henne så fin i håret med dessa flätor. 


Johanna. 


28 mars 2016

Tjolöholms Slott & Fjärås Bräcka.

Idag åkte vi ut på lite utflykt, dagens första mål blev Tjolöholms Slott, vi strosade runt i trädgården, ner mot havet och njöt av hur vackert det är. Men vi höll nästan på att blåsa bort. 


Påvägen hem åkte vi till Fjärås Bräcka, där det blev en kopp kaffe och pyssel för Elsa. 


En härlig dag trots hård blåst, känner mig helt urblåst. Så nu blir det lugn och ro i soffan för att ladda för jobb imorrn. En härlig vecka att se fram emot, ledig fredag då jag och Elsa ska hitta på nått kul sen väntar hotellövernattning på lördag i Göteborg. 

Johanna. 








27 mars 2016

Påsken ...

Långfredagen var vi hembjudna till mamma på stommen där vi firade min morfar som fyllde 75år, vi åt påskmat och påskharen hade vart där med påskägg. 

Och igår hade påskharen hittat hit, med massa fina presenter. Elsa har fått så mycke här i påsk. Både godis, pengar, saker, kläder m.m även jag hade vart snäll för jag fick ett ägg jag också. Med lite lotter. 

Igår förmiddag åkte jag och Elsa ner till Kinna, vi gjorde lite ärenden och träffade kycklingarna på torget. Sen blev det lunch hos mamma innan vi åkte hem. 


När vi kom hem blev jag sugen på att ta med en ryggsäck med godsaker och ge oss ut i skogen. Detta hade vi även pratat om med grannarna, så Elsa cyklade ner och fråga om dom ville följa med. Och det ville dom, var jätte mysigt. Var ute i ca 3 timmar.


Var helt slut när vi kom hem vid 7-tiden, så det var bara att käka mat, sen blev det soffläge resten av kvällen. 

I eftermiddag väntar vi besök.. Och imorrn blir det en tur.. Aningen till en mässa eller ett slott. Inte bestämt än. 

Ha en fortsatt fin påsk..

Johanna. 

23 mars 2016

Tandläkarn.

För några veckor sen fick vi kallelse att Elsa skulle till tandläkarn, och idag kl 7 var det dags. 


Det vi/jag inte visste var att när man är 6år ska man ta "kort" på tänderna för första gången. Efter ett antal mindre bra försök fick vi ge upp. Elsa tyckte det gjorde ont, ja vem tycker inte det. Inte så bekvämt att stoppa in en stor grej som skaver i munnen. Så idag fick tandläkarn bara kolla på tänderna. För gapa stort kunde hon verkligen. Och om 3 veckor ska vi tillbaka och göra ett nytt försök. Dock har jag inga stora förhoppningar..men jag kan ha fel. Hon är också väldigt klökmagad så ja ja.. Vi får se. 

Johanna. 

22 mars 2016

Färgat håret.

För att försöka piffa till mig ( trots att jag mår så fruktansvärt över hur svullen jag är av min medicin) har jag idag vart hos frissan och färgat håret. Skönt. 


Man får försöka så gott det går, men jag tänker på mitt svullna ansikte 24/7. 

Johanna. 

20 mars 2016

Många timmar i solen..

Igår blev det många timmar i solen, vi lekte, njöt och så fick jag tvättat min bil själv. Det brukar vara Martin som gör det 1gång/veckan men igår ville jag göra det. Tyvärr var jag väldigt trött hela dagen igår, känner mig sån även idag, ( fast idag är det fortfarande tidigt på morgonen ), sköterskan har ju dock sagt att man kan bli väldigt trött av sprutorna. Men jag hoppas det det går över. 


Idag väntar barnkalas för Elsa.. Det är vad som finns på agendan, sen får vi se vad dagen har att ge. 

Johanna.



19 mars 2016

2 till sprutor och tjejsnack!

Igår var jag ledig då jag skulle till Borås för att ta 2 till sprutor, och att jag fick svar på massor utav frågor jag hade. Och jag klarade det bra. Så bra att hon sa att känner du dig bara trygg med att ta sprutorna så ser inte jag att du behöver ta dom här på sjukhuset mer. Så om 2 veckor ska jag ta första själv här hemma utan "tillsyn" men det känns bra och kommer gå bra. 

Igår kväll hade jag 2 kollegor här på lite vin och mat, och massa tjejsnack. Jätte trevligt. Roligt att vi äntligen fick till en dag. 


Är allt lite seg idag, men inte från vinet. Utan mer att jag är trött i kroppen. Så här tar vi långfrukost idag! 

Johanna. 

16 mars 2016

Undviker speglar.

Ja, visst jag mår bra i min tarm. Men de senaste dagarna. Värst idag vaknade jag upp helt öm i hela ansiktet. Då jag är så svullen av all kortison. Ser förjävligt ut och undviker speglar. Ska jag ha det så här ytterligare minst 5 veckor? För det är så länge till jag ska äta kortison. Får panik. Usch. Är det inte det ena så är det det andra. 

Johanna. 

14 mars 2016

Vab och Mångfald.

Idag blev det en vabdag, Elsa har vart hostig hela helgen och kände att hon behövde en extra dag hemma och ta igen sig och hon har vart mycke piggare idag så imorrn blir det åter jobb och dagis. 



Idag kom Marrin hem tidigare från jobbet, vi mötes 2 minuter i hallen innan jag skulle åka på föreläsning med jobbet om Mångfald, mycket bra man fick med sig! Men nu känner jag att jag har svårt att sova. Svårt att komma till ro, men ligger just nu i sängen. Alltid nått! 

Godnatt! 

Johanna.

13 mars 2016

Helgen!

I fredags slutade jag tidigt och hade hoppats på att spendera några timmar ute i solen med Elsa. Men det var en trött tjej jag hämta( hade vaknat 04.30) och förkyld. Så vi myste inne innan vi åkte till kaskad där det väntade dubbel-lektion och avslutning. Elsa hade tagit 1 till märke, så stolt! Sen firade vi det hela med att även äta lite kvällsmat på kaskad. 


Igår stod städ, o h njutning i solen på schemat. Sen på kvällen väntade vi besök av Elin och Lisa. Jätte trevligt. 


Idag sov vi länge, Elsa vakna 9.10.. Underbart! Sen i eftermiddag var vi på utställningen Kiss på rydals museum. Mycke att titta på. 

Tyvärr avslutades denna kvällen med insikten att jag måste vabba imorrn då Elsa inte är 100, hostan har blivit värre, stackarn. 

Johanna. 


9 mars 2016

Vaccination och trött.

Idag från att jag slutade jobbet hade jag 45 min på mig att åka hem och hämta 12ert och sen vara nere i Kinna på utsatt tid 18:15 för att 12ert skulle få sin årliga vaccination. Lite stressigt men vi hann. 



Men nu efter mat i magen, satt på en maskin tvätt, pussat Elsa godnatt. Är jag helt slut.. 

Så ikväll spenderar jag kvällen i soffan. 

Godkväll! 

Johanna. 

8 mars 2016

Vuxenkväll med kakbak.

Nyss hemkommen från vuxenkväll i församlingshemmet. Idag har vi bakat småkakor. 


Men främst har vi haft några trevliga timmar tillsammans. Idag var vi 6st kvinnor/tjejer i olika åldrar. 

Tack för idag, vi syns om en månad. Så tacksam för dessa träffar. 

Johanna. 

5 mars 2016

Musik, musik och dans!

Musik är fantastiskt! Det helar både kropp och själ. Vi ha ikväll kollat på mellon liksom andra lördagar. Vi har sjungt, dansat och skrattat. Underbart! 


Och jag fortsätter än, bara en vattenpaus. Jag är helt slut, men dansar för fullt. Hela min kropp är full av energi! Nu vänder det, börjar känna glädje och energi. Är så tacksam efter mitt och min kära läkares samtal igår med, gått igenom alla mina tankar. Fått dom utredda och börjar förstå hur min sjukdomsbild ser ut. Och vet lite mer om min framtid. Hur den än blir vet jag vart vi står i min behandling. Så tacksam för att vi fick detta samtal i lugn och ro. 

Johanna. 

4 mars 2016

Jag gjorde det * 2

Jag gjorde det, skulle ju ta/få 4st sprutor idag. Och jag kan stolt säga att jag Johanna tog 2 sprutor på mig själv. Ja, jag är jävligt stolt! Fick bara nån slags kraft och tog ett djupt andetag och gjorde det. Vilken lycka! Och det var inte så farligt, gjorde inte ont bara sved lite. 

Detta gav mig nog kraft, för innan jag åkte hem blev det att handla på city gross. Och jag vet inte varför eller hur det blev. Men inne på city gross gick jag upp på scen och sjöng "bada nakna" med Samir & Viktor. Vilken kick, kände bara.. Jag lever bara en gång! 


Vilken dag, vilken energi! Precis vad jag önskat. Nu kör vi! 

Johanna. 

3 mars 2016

Gahhhh...

Svårt att fokusera, känner mig nere, tråkig, funderar en massa. Har gått upp i vikt, fått månansikte, är konstant hungrig. Vill inte vara med mer..



Är orolig att jag inte kommer "tåla" sprutorna. Att jag kommer få biverkningar  av dom eller liknande.. För detta är sista man kan göra innan man ev måste operera. Gahh.. Idag är en skit dag helt enkelt. 

Hoppas att jag vaknar full av energi och taggad imorrn. För snart drar jag täcket över huvudet och glömmer denna dagen. 

Johanna. 

2 mars 2016

Nervös och får inte vara sjuk!

Idag på morgonen kände jag att jag hade ont i magen. Men jag tog mina tabletter och hoppades på att det skulle gå över. Men det blev bara värre, men vi satte oss i bilen påväg jobb/dagis. Men när jag lämnat Elsa var jag tvungen att ringa jobbet och säga att jag gick bli hemma. 

Sov några timmar på förmiddagen, magen är något bättre men huvudvärk som f-n nu istället. Så jag får bli hemma imorrn oxå. Jag får ju inte bli/vara sjuk nu. För på fredag ska jag till mag-tarm i Borås och få/ta mina första 4 sprutor. Kanske är det så att det spökar omedvetet i mig och stör mig mer än jag trodde. Det som gör att jag har denna huvudvärk? Magontet? Ja, för jag är verkligen nervös gör detta. Vill bara få det överstökat. Men snart är vi där..

Och jag har gett mig f-n på att dessa sprutor ska ge mig tillbaka mig själv, glädje och den livskvalité jag är värd. För nu är jag förbannat trött på allt vad sjukdomar heter. 

Johanna. 

1 mars 2016

Underbara dag!

Idag slutade jag tidigt, så gott! Hämtade en mycket sprudlande och glad tjej som hade mycke att berätta, då hon vart på teater med förskolan idag. 

Och vi hade bestämt att spendera eftermiddagen på Kaskad, så vi åkte raka vägen dit och hade 2 1/2 timmars mys, skratt och bad på kaskad. Riktigt roligt! 


Det måste vi göra om! 

Johanna.