Kolared

Kolared

30 maj 2015

Elsas dag!

Idag har det vart Elsas dag. Började med barnensdag i knalleland. Det var hoppborg, basket, gå på lina, pyssel, trollkarl, godisregn, popcorn m.m Och så har vi träffat Barbie, av henne fick Elsa en tidning, film och väska. Även Bamse var där som Elsa krama så gott. Hann inte fånga detta på bild då jag inte trodde hon skulle våga. Av han fick Elsa en nyckelring! 


Det bästa av allt var att allt detta var gratis! 

Sen blev det lunch på den gyllene måsen innan vi åkte till djurparken. 

Visst det har regnat en del i eftermiddag men det var perfekt dag att gå på djurparken. Lite folk och djuren var pigga! 


En toppendag! Och lejonkort till mig och Elsa är inhandlade så det kan bli många mer besök hela sommarn! 

Johanna. 









29 maj 2015

Ledig 3 dagar!

Wihoo! Nu är jag ledig 3 dagar, lördag, söndag och måndag för korshögen är ständigt pga av utbildningsdag för personalen. Den dagen kom perfekt nu, för jag känner att jag behövde 1 extra ledig dag just nu! 

Så fredagsmyset är underbart idag! Blev hamburgare med goda tillbehör. Och en kall! 


Elsa har visat upp shower och vart på topp. Men har precis hoppat i säng! 

Nu väntar en topp helg! 

Johanna. 

28 maj 2015

Trött!

Känner mig så trött, varje morgon när klockan ringer tänker jag, nej det går INTE! Väl på jobbet går det bra efter första koppen kaffe. Men sen på kvällarna är jag helt slut igen. 

Så idag sitter jag mest i soffan och tar igen mig med rufsigt hår och mysbyxor! 


Laddar för en låång dag imorrn på jobbet innan den efterlängtade helgen äntligen är här! 

Då väntar klippning av luggen, ev djurparken och morsdag firande! Och mer därtill. 

Godkväll! 

Johanna. 

25 maj 2015

Fynd på sagaform!

Ikväll efter jobbet blev det en tur till Borås och Sagaforms utförsäljning. Hittade en hel del kul till bra priser. 

Här kommer en bild på några av mina fynd! 


De har öppet t.om lördag så passa på om du har vägarna förbi. 

Johanna. 

Ingen lust.

Jag den senaste veckan vart dålig att uppdatera bloggen då lusten inte har funnits där. Men nu är jag tillbaka och ger er min helg i bilder! 


Personalfest - nattduellen. 


Pysslat, med kitet från nya blogbagen, återkommer med det mer senare. 


Mellis, melonklubba! 


Mer pyssel..

Där var en bit av vår helg, vi har ju givetvis hejjat fram vår härliga Måns på mellomys också och vart på en kort men uppskattad cykeltur med Elsa. Och mer där till. Nu är jag laddad för en ny vecka. 

Ha en fn måndag! 

Johanna. 







19 maj 2015

Nationella mag- och tarmdagen!

Idag är en viktig dag, nämligen nationella mag- tarm dagen. Då vi vill uppmärksamma dessa sjukdomar, informera. Och framförallt tillåta oss själva att våga tala om våra toalettbesök och avföring. Inget man kanske pratar om på fikarasten. Men om man bara börjar prata om det så är det mer runt omkring sig än man kan tro som har problem med sin mage och tarm. 

För ganska exakt 2 år sedan mådde jag så dåligt, kände mig ensam och jag googlade varje kväll. Trodde jag var döende och hade cancer tillslut. 15 juli när jag knappt kunde stå på benen och blev inlagd var det självklart skit jobbigt men ändå en befrielse att äntligen kunna få svar på vad som var fel och få den behandling jag behövde. Önskar jag hade vågat prata med nån tidigare och fått hjälp tidigare. Men just av skam och att jag kände mig illa till mods sa jag   inget.,att jag hade blodig avföring under en längre tid. 

Även om jag nu i skrivande stund mår bra utan skov vet jag att det kan ske ett skov när som helst. Det finns alltid där i bakhuvudet. Men idag vet jag vilka signaler jag ska kolla efter och kan få hjälp i ett tidigt stadie om så blir fallet. Med andra ord jag börjar kunna leva med min sjukdom på gott och ont! Men det har tagit tid..

Johanna. 

18 maj 2015

Familjekväll!

Idag var det familjekväll på Elsas förskola. Så fint annordnat. Först fick vi gå inne och kolla på alla deras projekt dom gjort. Allt från hästhoppning, sagor och experiment. 


Sen var det tipsprommenad, fika och lek på gården. 

En mysig kväll helt enkelt! 


Johanna. 


17 maj 2015

Städ och öppet hus!

Idag har förmiddagen gått åt till att städa toan och putsa alla fönster. Så tråkigt men nu är det gjort! 

I eftermiddags blev det en tur ner till Kinna, för att handla och en fika hos mormor och morfar. 

Imorrn kväll är det öppet hus på dagis, så jag ska förberedda allt här ikväll med lite fika som ska med då jag har heldag på jobbet imorrn får min lilla kylbag åka med redan till jobbet då vi inte hinner hem emellan. 


Ska upp tidigt imorrn också så nu blir det  soffan resten av kvällen. 

Godkväll! 

Johanna. 

16 maj 2015

Besök och lek!

Igår morse åkte vi ner till Skene och en lekplats för att möta upp min fina vän Stina och hennes fina son för lite lek och fika. Jätte mysigt! 


Innan vi åkte hem blev det en tur till Kinna, där det var lite aktiviteter. Elsa hoppade hoppborg, fick en ballong av en trollkarl, och åt korv. 

När vi kom hem kom strax där efter farfar och Siv hit, de var på besök och skulle sova över natt. Vi satt ute och njöt av solen, Elsa fick sen syn på att grannens barnbarn var på besök. Så hon gick ner ner dit och lekte 1 1/12 timma. 




Kvällen avslutades på bästa sätt, grillning och god drick. Så gott! 

Idag har vart en riktig slöardag, Elsa har vart nere och lekt med grannens barnbarn även idag, dock mycke längre. Närmare 4 timmar, hon åt även där idag, och var med på skattjakt. Så hon har haft superkul! Tänk vad stor hon blivit, min fina Elsa! 

Johanna. 



Gökotta utan gök.

Vi åker alltid ute på såkallad gökotta. Men vi går inte upp tidigt eller har nån gök med oss. Utan för oss är det mer att komma ut och få äta frukost och dricka kaffe i det fria. I år gick vår tur till Brokvarn. Jätte mysigt och fint. 


Johanna. 




12 maj 2015

Färgat.

Heldag på jobbet avslutades ikväll hemma hos mamma med macka och nyfärgat hår. Skönt att äntligen fått färgat! 


Imorrn är det onsdag men nästan som fredag, för det vankas långhelg! Så härligt! 

Godnatt! 

Johanna. 

10 maj 2015

Uteplatsen är klar!

Idag kl 16.30 var uteplatsen klar! Hela helgen har Martin kämpat in i det sista för att göra färdigt. Vilket jobb han gjort! 


Så ikväll blev det invigning med korv med bröd, med dessa godingar! 


Här kommer vi tillbringa mycket tid! 

Johanna. 



9 maj 2015

Blev jobb!

Vi gick här hemma och skrota i myskläder/pyjamas och klockan var närmre 09.00 så jag var helt övertygad om att det inte skulle bli jobb. Men där hade jag fel. 

För ca 1 1/2 timma senare var jag på jobbet och jobbade till 16.00. Som det kan bli! 

Efter jobbet blev det gofika hos mormor Berit och hämta saften. Gott gott! Ett par tre till ärrenden stod på listan innan jag äntligen var hemma strax innan 19-tiden och kunde ha fredagsmys! 

Idag ska Martin färdigställa uteplatsen, jag ska plantera blommor och måla ett bord. 

Ha en fin lördag! 

Johanna. 

7 maj 2015

Shopping och ofrivilligt ledig!

Här ligger jag och reflekterar dagen. Jobbat till 16.00, sen handling och ärrenden. Blev en tur till Lindex dom hade super erbjudande på bh, valfri för 99kr, ordinariepris för den jag köpte var 249kr så jag är nöjd. Och med fler rabatter och bonus fick jag allt detta för 76kr. 


Imorrn är jag ofrivilligt ledig som det ser ut, känns konstigt. Då jag jobbat mycket det sista. Ja ja, ska inte säga för mycket.. Man vet aldrig. Så planerna för imorrn får sitta lite löst innan jag vet! 

Godnatt! 

Johanna. 

6 maj 2015

Kompis och födelsedag!

Idag var det äntligen onsdag och dagens Elsa skulle ha med sig en kompis hem från dagis. Så mysigt och roligt! 


De lekte både inne och ute, fika, och hade kul! Elsa var helt uppjagad och glad hela kvällen, min stora tjej! 

Ikväll har vi firat pappa Martin som idag fyller år, mamma kom också och åt med oss här ikväll. Jätte trevligt, Elsa tyckte nog det var roligare än pappa själv med födelsedag, ha ha sötnos! Hon har fixat massa presenter och sjöng för han! 

En härlig dag som snart är till sin ända..

Johanna. 

Blogbag vårpepp!


Denna härliga blogbag vårpepp damp ner i brevlådan för ett tag sen. Och nu har jag provat. 

* Yves Rocher Expertise, Hair Rinsing Venegar.
* Yves Rocher Hydra Vegetal. 
* Edet ultra soft. 
* RSFU Easy shavin. 
* RSFU Nice n' cool. 
* Friggs riskakor linfrö & rosmarin och hampafrö & svartpeppar. 
* DVD Pingvinerna. 

Hårsköljen luktade ljuvligt och gav en fin glans till mitt hår. Cremen som också kom från Yves Rocher var en 24-timmars créme som känns jätte skön. Kommer fortsätta till den är slut och ev beställa mer. Toalettpapperet kändes klockrent för mig då jag i perioder går ofta på toa och då har stora krav på mitt papper, detta var mjukt med bra kvalité från Edet. RSFU:s produkter gillar jag då jag rakar mina ben ofta och då känns det viktigt med mjukgörande produkter. Riskakorna från Friggs har jag ätit till frukost istället för mjuktbröd, med tex keso på. Mums, passar även som mellanmål! DVD:n kändes lyxigt att få hem innan den kommit ut i butik för försäljning, helt klart Elsas favorit! 

Tack för en toppen blogbag med härliga produkter! 

Johanna. 

5 maj 2015

Vilken dag!

Här ligger hag sömnlös i Kolared, inte konstigt då jag måste varva ner efter en dag i högt temp och massa aktiviteter. 


Efter jobbet var det äntligen dags att få lära mig göra saft tillsammans med min fina mormor. Så två timmar senare hade vi ca 10 liter saft! En sats svartabinbärs saft och en med röda vinbär. Mums! 

Efter det hann jag med en snabb runda på byn och göra lite ärrenden som att köpa presenter ( Martin fyller år imorrn), inslagspapper och till Apoteket! 

Kl 18.00 var det dags för vårens sista vuxenkväll i församlingshemmet. Vi lagade mat, planterade och umgås. Jätte trevligt, ser redan fram emot våra träffar i höst.


Innan jag åkte hem var jag tvungen att handla också, puh. Så jag klev innanför dörren strax innan 22.00.. 

Nu borde jag sova.. Imorrn är en annan dag. Martins födelsedag, jobb och Elsa ska ha med en kompis hem från dagis. Som hon längtar! 

Johanna. 

3 maj 2015

Vart ute hela dagen!

Idag har vi vart ute i princip hela dagen med undantag för matlagning. Så jag låter bilderna tala för sig själva! 


Godnatt! 

Johanna. 






2 maj 2015

Kosläpp!

Idag åkte jag och Elsa på kosläpp vid viskadalens gårdsglass. Elsa kommenterade kossorna så här - de skuttar som harar! Och så är det ju verkligen! 


Det var fullt med folk, men var vi där var vu tvugna att äta lite glass, fick stå i kö i säkert en halvtimma. Men de var det värt kan jag lova, underbart god glass! 


Så det var en riktigt lyckad utflykt! 

Johanna. 


1 maj 2015

Valborg på stommen!

Igår efter jobbet åkte vi hem lite snabbt och hälsade på pappa Martin och packade en väska för att sova över på stommen! Martin skulle ut med några kompisar så jag tyckte det passade bra. 

Blev taco, och alldeles för mycket gott vin, för shit va bakis jag vart idag. Så vi hade ingen brådska att åka hem idag! Efter maten åkte vi fram till Glasserian som hade premiär idag, dock inget glassväder så jag hoppade idag. Bara Elsa som mumsade! Men nästa gång vi kommer blir det när det är sol och då ska även jag ha god glass! 


Ikväll har vi även haft grillpremiär här hemma, blev hamburgare, sparris och majs! Så gott! 


Ikväll blir det sängen tidigt för jag är allt jävligt seg idag! 

Johanna.