Kolared

Kolared

31 jan. 2015

Städ, fix, snö!

Elsa och Martin har åkt ner till Kinna för att göra några ärrenden och att skotta uppfarten hos farmor. Jag själv röjer, städar och fixar här hemma. Så gott att göra det i lugn och ro och kunna spendera eftermiddagen med bara Elsa sen. 

I veckan som kommer väntas, jobb, vaccinering, me&i-party, bio, barnkalas och säkert en hel del där till. Så det blir en fullspäckad vecka. Anmälningar börjar trilla in till både me&i-partyt ( sista imorrn, så har du missat säga till om du kommer eller ej gör gärna det senast imorrn) och till barnkalaset. Spännande att se hur många som kommer. 

Har även i veckan köpt färdigt Elsas födelsedagspresenter. Skönt att det är klart! 

Nä, nu har jag inte tid mer här. Hörs senare. 

Johanna. 

30 jan. 2015

Biverkningarna kom sent.

Jag äter ju för tillfället kortison sedan några veckor tillbaka. Imorrn har jag 2 veckor kvar att ta dom. 

Dessa äter man ju sällan utan biverkningar. Men denna gång kom biverkningarna inte förren i veckan. Jag blir varm, svårt att sova (vakna runt 03 inatt och var klarvaken), och ett enormt sug på mat! Bara hoppas det går över snabbt för det är rätt jobbigt! 

Nu hoppar jag i säng och hoppas på att få sova hela natten! För min kropp är rätt sliten.


Godnatt! 

Johannaf

28 jan. 2015

Babyshop.se

I veckan kom ett mail från babyshop.se att de nu hade ytterligare 20% rabatt på rean. Då kunde jag inte hålla mig mer utan klickade hem några gobitar jag kikat på ett tag.

Idag kom paketet. Hade bla köpt dessa fina vårskor från Nike till Elsa. 


Det andra var saker från geggamoja, och Molo. Men det ska ev slås in som extra present till min snart stora tjej som fyller år, så det visar jag inte än. 

Men Gud vad det gör mig glad att fynda! Älskar rea! Har du gjort nått bra reafynd? 

Johanna. 

Onsdag!

Efter en heldag på jobbet, var det bara hem och byta om då vi var nerbjudna till grannarna på våfflor. Så mysigt, trevligt att träffas och prata. Blir ju inte så mycket på vintertid. Är som att man går i ide. Skönt att slippa tänka på kvällsmat också, bara sätta sig. 

Elsa har nyss hoppat i säng, och jag har hoppat i myskläder. Hällt upp ett glas vin och bara njuter av nuet. Ikväll ska jag bara mysa i soffan och ha det gott! Kände att jag behövde det! 


För att tanka energi. Och ladda för 2 dagars jobb till innan helg! 

Johanna. 

26 jan. 2015

Dålig start!

Idag var det en usel start på dagen! 
Bilen starta inte, men efter lite jävlar-i-namma och hjälp från Martin i telefon fick jag tillslut igång den. 


Behöver jag säga att nytt batteri är beställt?! Kommer imorrn. För så här kan man ju inte ha det. 

Spännande och se om den startar utan hjälp imorrn. 

Johanna. 

25 jan. 2015

Härliga Söndag!

Dagen börjades med att vi åkte på tipsprommenad i Kinna. Så härligt att komma ut, Elsa var super duktig och tyckte det var kul! 


När vi var färdiga var det fiskedamm och fika. Kaffet smakar riktigt gott då! 


Eftermiddagen har spenderats hemma och vi har vart ute i två omgångar, åkt snowracer, promenerat, busat och gungat! Tänk idag har ju även solen visat sig, så underbart! 


Så ikväll har vi vart möra allihopa. Och nu har jag och Martin avslutat kvällen med att se bästa serien just nu "Blå Ögon", idag var det riktigt spännande! 

Imorrn väntar jobb och dagis så jag ska hoppa i säng inom kort behöver bara varva ner efter detta avsnitt av "Blå Ögon". 

Godkväll! 

Johanna. 



24 jan. 2015

Elsa vakna 5:15

Idag vakna Elsa 05:15 och fråga, när ska vi gå upp? Suck. Hon kom och la sig brevid oss, och lekte även en stund i sitt rum. Men efter 1 timma var det bara att inse att det var morgon och gå upp! 

Ja, man får ju gjort en del när man går upp tidigt ialla fall. Vi har ätit frukost, jag har duschat, druckit kaffe. Elsa och Martin är ute. Jag klipper vimplar vi ska ha på barnkalaset! 


Efter lunch blir det en sväng till Kinna, har lite ärrenden + att 13st ( 2 redan lämnade) inbjudningskort ska delas ut är tanken. För imorrn är det 2 veckor kvar tilla det kommande kalaset! 

Vad gör ni denna lördag? 

Johanna. 

23 jan. 2015

Fredagsmys!

Hämtade en supergo tjej på dagis idag, det bara strålade om henne. Hade nästan förväntat mig nått annat då hon lämnades innan 7 imorse och hämtades efter 4 + att i stortsett hela veckan sett likadan ut. 

Så jag har precis vart och lagt henne, då hon själv nyss bad om det. Men vi har haft riktigt fredagsmys här hemma med taco, godis, dans och mys. HÄRLIGT! 

Nu har jag krupit i mysbyxorna, tagit bort sminket och ska krypa upp i soffan med en film tillsammans med Martin! 


Godkväll! 

Johanna. 

21 jan. 2015

Snowracer!

Idag slutade jag tidigt på jobbet, så direkt när vi kom hem tog vi på oss bra kläder att kunna vara ute i snön. Elsa såg fram emot att prova pappas gamla snowracer. 


Hon åkte gladeligen flera gånger i vår lilla backe med stort leende! 
Vi bakade i snön och gjorde även snöänglar! 


Härligt eftermiddag tillsammans helt enkelt, vilket gör det lättare att köra två heldagar till på jobbet till innan vi tar helg. 

Johanna. 



20 jan. 2015

Shoppat!

Idag kom det efterlängtade sms:et, 1/2-rea priset på Lindex. Älskar ju att shoppa till bästa pris! 

Är verkligen super nöjd! 


Blev även ett besök på Hans och Greta där en kjol inhandlades! 

Johanna.

19 jan. 2015

Avrundar dagen i soffan!

Tycker det känns kallt ikväll, så mysbyxor, kofta och tofflor är på.


Även detta fick följa med upp, 1 kopp te, snus och lite frukt! 

Har haft en riktigt go dag, kyrkis var verkligen uppskattat idag av Elsa. Och att farfar var här när vi kom hem, det har hon väntat på. 

Imorrn väntar heldag på jobbet och handling! 

Godkväll! 

Johanna. 

Jobb och kyrkis!

Idag går det att kombinera två goda ting, nämligen jobb ( har rast nu ) och så hämtar jag Elsa direkt efter mellanmålet och då åker vi till kyrkis. Detta har Elsa längtat efter, kul att det kan bli av idag oxå med tanke på att jag vet redan nu att vi inte kan komma på minst 3-4 veckor då jag är inbokad på jobb.

Det enda jag funderar på är vad vi ska äta ikväll, känns som att jag inte har några idéer + att det behöver gå snabbt att fixa då vi inte är hemma förren tidigast 17.30. 

Johanna. 

18 jan. 2015

Trött!

Ikväll är jag helt slut, har igentligen inte gjort jätte mycket idag. Men är väl så ibland. 

I eftermiddag har jag och Elsa vart hos mamma, där bakades en massa goa pizzabullar som ska bjudas på till det kommande barnkalaset om 3 veckor. Skönt att ha fixat det redan nu. 


Elsa tyckte det var jätte kul att baka, hon gjorde små pizzabitar till oss vi åt till kvällsmat! 

Inbjudningskorten till kalaset är skrivna och ska delas ut i veckan, och andra små fix börjas fixas nu här hemma inför hennes kalas. Tror både jag och Elsa tycker det är lika kul att förbereda och fixa. Idag köpte vi även fina plastglas på netto att ha på kalaset! 


Nu blir det mys i soffan hela kvällen för att ladda för jobb imorrn! 

Johanna.


17 jan. 2015

Godnatt Lördag!

Dags att lägga sig, haft en härlig lördag så jag lägger mig med ett leende på läpparna.

För att sammanfatta dagen skulle jag ta med dessa ord. Inbjudningskort, lagat mat, röjt, Borås, bredband, Telia, snowracer, lego, godis, härliga samtal och tv. 


Imorrn har jag inga planer, ganska skönt. Får se vad dagen har att ge helt helt enkelt. Vad ska du hitta på? 

Min enda förhoppning om morgondagen är att Elsa sover lite längre än idag, då hon gjorde morgon 06.30.

Godnatt! 

Johanna. 

14 jan. 2015

Nu är det över för denna gång!

Jag överlevde även denna gång, så skönt när det är över. Men känner mig spänd och ont i magen så här efter. Men det ska väl snart gå över hoppas jag! 


Resultatet blev inte som tänkt, kanske bättre, då min tarm såg finare ut än tänkt blir det inte den tänkta nya medicinen i nuläget. Utan 3 suppar / dag till tillsvidare. Bara det gör mig frisk är jag nöjd. Bara att hoppas! 

Johanna. 

13 jan. 2015

Nervös för imorrn därför är jag i full gång!

Nervositeten har infunnit sig i mig hela dagen och ju närmare morgondagen vi kommer ju mer känns den. Varför då tänker du? 

Jo, imorrn förmiddag ska jag göra en "lättare" koleskopi då det vill titta i min tarm innan ny medicin sätts in. 

Så för att trycka bort tanken om detta städar jag och lagar mat för imorrn kväll. För att ha nått att göra. 


Jag vet mycket väl att det inte gör ont eller liknande. Bara förnedrande på nått sätt, men jag tar med nig ett par ord från min favorit sköterska i Borås mag-tarm sa en gång. När man gjort en koleskopi eller liknande är man värd att få unna sig nått fint! Det tänker jag ta fasta på, får se vad jag ska hitta på att unna mig själv med imorrn! 

Idag har jag även hunnit med att klippa min lugg, underbart! Nu ser jag igen! 


Längtar tills denna undersökning är avklarad så jag kan släppa detta! 

Godkväll! 

Johanna.


11 jan. 2015

Egon.

Igår när vi åkte hem från Göteborg var det med en klump i magen då oron var stor då stormen Egon dragit fram. 

På grusvägen var spänningen och rädslan i kroppen enorm. Elsa sov som tut var. Plötsligt såg vi det vi inte ville se, ett träd över vägen. 


Martin sprang ut, och som tur var, var det litet så han kunde flytta undan det. Och vi lyckades komma ända hem oskadda. 

Men oron var fortfarande kvar i kroppen då det blåste och knakade i hela huset, gick och la mig men tog lång tid innan jag somna.

Idag fick vi se resultatet av Egon , vi hade ett strömavbrott på 45 minuter inatt, telefon och bredband är sönder. Och en massa nerfällda träd. 


Ja, suck säger jag bara. Kunde vart värre eller vad brukar man säga? 

Johanna. 






Disney on ice.

Igår bar det av mot Göteborg då vi skulle på Disney on ice. Vi började med ett besök på mc donalds för att käka lite. Åkte bort till backaplan.


Elsa var taggad och väntade och väntade. Som tur var beslutade vi oss för att parkera på Heden, vilket var bra då vi fick parkering direkt, och skönt med en liten promenad innan vi skulle sitta länge. 

Vi hann med ett toabesök och när vi precis satt oss på våra platser började det.



Vet inte hur jag ska kunna beskriva showen på bästa sätt, jag var mållös, tårar i ögonen. Och Elsa var som i en annan värld stundvis, hon klappade och vinkade för fullt! 


En super lyckad julklapp helt enkelt! 


Detta lever vi alla på ett tag, mycket att prata om hur det var?, vad var bäst? Osv. 

Johanna. 





10 jan. 2015

Ny medicin.

Igår blev jag uppringd av min läkare och efter att vi talats vid en stund kom vi fram till att ny medicin måste sättas in. Det var glädjande, fast ändå lite skrämmande. 

Men det viktigaste är att satsa på att bli frisk och leva ett liv utan total press och tankar på toalettbesök! 

Så jag skulle bli kallad inom kort från mag-tarm i Borås för att påbörja det hela. 

Johanna. 

8 jan. 2015

Erbjudande om jobb.

Idag var även jag tillbaka på jobbet, gott att komma igång igen. Med rutiner och vardag. 

Idag fick jag även ett samtal när jag var på jobbet, detta var ang ett erbjudande om jobb. Nått som känns sådär. För lite tid och en rörig tjänst så känns det. Nästan att jag tror det lönar sig att vara kvar där jag är idag. Men alltid kul att de ringer. Hoppas på att det kommer nått mer med mer timmar! 

Ikväll satte Elsa igång med att sy en duk, för hennes fröken fyller minsann år imorrn och då ville Elsa gärna ha en present till henne, sötnos! 


Nu blir det soffhäng för att ladda för en heldag på jobbet imorrn! 

Johanna. 

6 jan. 2015

Julen ut-vardag in

Idag har det sista av julen åkt ut, Elsa har fått ta ett bett av pepparkakshuset, ljustakar och dyligt är nerpackat, så skönt! 


Imorrn är det vardag igen, som jag längtat, Elsa ska till dagis och jag har lite att fixa om det inte ringer om jobb, ska tas prover bla. 

Johanna. 

5 jan. 2015

Härlig förmiddag!

Vid 10-tiden idag var vi framme vid lekplatsen vid stommen där vi mötte upp goda vänner. Lek, fika, skratt stod på schemat i två timmar, så härligt! 



Det var kallt och friskt men solen tittade fram en stund, underbart! 

Nu varvar vi ner i soffan en stund så här efter maten. Vad eftermiddagen bjuder på får vi se, kan tänka mig pyssel, lego eller nått liknande. 

Johanna. 

4 jan. 2015

Skov.

Jaha, då var vi där igen med ett nytt skov, men jag vägrar att det ska göra mig bitter, sjukskriven eller inlagd. 

Hur som helst så var jag 4 timmar på akuten igår. Så efter lite om och men beslutade vi oss för en kortisonkur. Och har det inte blivit bättre på onsdag ska jag kontakta mag-tarm, men det tänker jag göra ändå. För dealen var att blir jag dålig 1 gång till vilket jag nu blivit så skulle  ny medicin sättas in. Och detta ska jag strida för, för så här kan jag inte ha det! 


Johanna. 

1 jan. 2015

Nyår i kärradal!

Iår bestämde vi ganska tidigt att vi ville fira nyår själva, eftersom Martins pappa var bortrest över nyår frågade vi om vi kunde vara där i kärradal och fira nyår för att åtminstone byta miljö. 

Så igår förmiddag åkte vi dit. Har haft det riktigt mysigt, ätit och druckit gott, gått promenader och bara haft det gott! 


Nu är vi hemma igen sen några timmar, och vi är rätt trötta allihop så det blir sängen tidigt idag! 

Johanna.