Kolared

Kolared

31 maj 2014

Astrid Lindgrens Värld!

Hemma efter en härlig tur på Astrid Lindgrens Värld i dagarna två. 

Bjuder på lite bilder från vår mini-semester. 



Denna gång besökte vi även Bullerbyn och katthult. 


Varggropen. 


Har mer bilder i kameran, får se om jag bjuder på dom nån annan dag eller håller dom för mig själv. 

Vi har laddat på med fina minnen och härliga stunder vi kommer prata om länge, allt har vart jätte lyckat! 

Johanna. 









29 maj 2014

Gökotta, cykel, promenad och fiske!

Började dagen med gökotta på ett ställe vi länge har pratat om att besöka nämligen Gunnebofallet, var riktigt fint. Kan rek, verkligen värt ett besök med lite fika! 


Eftermiddagen har vi spenderat mest ute, Martin cykla en runda runt sjön, jag tog en skogspromenad och Elsa och Martin fiska. 


En härlig ledig dag helt enkelt! 

Ikväll har jag packat och förberett för morgondagen då vi åker till Astrid Lindgrens Värld! 

Johanna. 






27 maj 2014

Bättre idag!

Elsa är mycke bättre idag, så jag undrar om det kunde vara höstblådor eller bara förkylningsblåser. Hur som helst är ingen gladare än jag att hon är bättre! 

Vi har mest tagen dagen som den kommit. Vart i ateljén och var en kort sväng ute innan vi gick in och bakade. 


Nån som gillade smeten?! 


Dom blev riktigt goda! 

Men vi är ju som sagt hemma imorrn oxå, så är det nån som känner för att träffa oss på en lekplatsdejt, är det bara att hojta! 

Godnatt! 

Johanna. 


26 maj 2014

VAB.

Ja då blir det tyvärr vab resten av veckan. Då min lilla tjej som är förkyld även fått blåsor i munnen, ringde 1177, dom sa att antingen kan det vara "vanliga" förkylningsblåsor men inte omöjligt att det är så kallade höstblåsor. Det går tydligen på dagis så troligt vis det. Än så länge bara i munnen, man kan ju även få på händer och fötter om det är höstblåsor. Så vi får väl se.

Skulle jobbat både imorrn och onsdag, men nu tar vi inga risker på att bli mer sjuk. Så vi blir hemma för på fredag ska vi vara pigga och glada för då åker vi till Astrid Lindgrens Värld. Fick tag på en kollega här ikväll, skönt när man kan ringa dagen innan för alla parter och lättare att få in nån annan tills imorrn.

Elsa nästan grät här ikväll när hon skulle äta, och inte prata om tandborstningen.. stackarn!

Men imorrn var det även inbokat ett utvecklingssamtal på dagis, men tackvare min snälla mormor så ordnar det sig och jag kan gå på det. Så skönt för det är alltid svårt att få ihop en tid och lika bra att kunna ta det imorrn.

Johanna.

25 maj 2014

Loppi blogbag.

Fick ju i veckan hem Loppi blogbag och nu tänkte jag tala om lite för er om sakerna.

Walking with Dinosaurs är en film som är rek från 7år, så den får ligga till sig och se när Elsa blir lite större.

Brun utan sol är från Apolivia doftar ljuvligt och kommer helt klart att testas, men har inte hunnit med det än, men jag är alltid lite nervös för dessa produkter då jag är rädd att det ska bli ojämnt.

I bloggbagen fanns också en Shower ger från Neutral för känslig hud vilket gör att den är oparfymerad, tyvärr blir det ett minus för min del då jag älskar dofter som luktar fräscht efter en dusch.

Naturdiets mealbar ger kcal 190 kalorier och innehåller bara 1 g socker, Bra där!

Läppstift från Yves rocher, dock är jag ingen läppstift tjej utan mer läppglans tjej så den kommer jag förmodligen att ge bort.
Fick även en påse vitamingodis från samma företag.

X-travial kvinna som ska ge extra lust, får väl se om den fungerar. Blir spännande!

Åksjuketabletterna Acrilex är en tablett mot åk sjuka utan att ge dåsighet, jag har inte så ont av det men kommer ha den medstoppad i väskan under sommar då man aldrig vet när det kan behövas.

Vattenflaska från Uallmax den får åka med till jobbet, perfekt att fylla på med vatten och ha ute på gården.

Sist men inte minst fick man 2-pack socka från Ullmax ett par vita och ett par svarta. Super sköna!


Foto: Idag kom #loppiblogbag #loppi på posten. Ska bli kul att testa! @loppisverige

Johanna.


Jollyroom Event!

Idag tog jag bilen till Jollyrooms Event på Brewhouse i Göteborg. 


Det bjöds på mingel, utställare, föreläsning av bl.a Frida Fahrman, tävlingar och en grym goodiebag. 



Tack Jollyroom för en trevlig eftermiddag! 

Jag tog en sväng till Allum innan jag åkte hem och där blev det lite shopping, några linnen till mig och detta till Elsa! 


Johanna. 




35-års kalas!

Igår eftermiddag åkte vi och lämna vår goding till mormor och morfar där hon skulle sova över natt. 

Jag och Martin åkte till Borås där vi var bjudna på 35-års kalas. God mat och trevligt sällskap. Framförallt kul att träffas, för det blir ganska sällan! 


Jag körde dock, men det var mitt egna val då jag nu ska göra mig iordning för ett event i Göteborg som börjar om några timmar. 

Ha en fin söndag! 

Johanna. 

24 maj 2014

Fredagsmys!

Mitt och Elsas fredagsmys såg lite annorlunda ut, vi hade nämligen det tillsammans med mamma/mormor igår. Vi började med att käka pizza. Så gott, sällan jag äter köpepizze så när man väl gör det är det så gott! 

Sen hoppa Elsa i badkaret då hon var helt klibbig i värmen så hon fick svalka av sig. 

För att avsluta ett bra fredagsmys åkte vi och köpte glass och satt ute i den ljuva luften och avnjöt det. 


Sen var kl 21.00 och jag och Elsa åkte för att hämta pappan i huset som var hos en kollega i Svenljunga på lite grillning. 

Elsa somna på 2 minuter..

Johanna. 

22 maj 2014

Fyllt på mamma-dotter kontot!

I dagarna två har jag och Elsa laddat på vårt "konto" tillsammans. Vi har haft så kul och mysigt tillsammans även idag. 

Dagen började med att Elsa fick åka och fira dagis som idag fyllde 25år, det firades med ett springlopp, glass och medalj! Hon hade 2 roliga timmar på dagis! 


Sen blev det lunch vid sjön med mormor Berit, morfar och Jonte! 


Och i eftermiddag har vi vart i trädgården hela dagen och badat, spelat fotboll, hoppat studsmatt och ätit mera glass! 


Underbart är ordet! 

Tänk att vi kunnat pricka in två dagar utan jobb med detta vädret, ja vad kan man säga, jag är tacksam! 

Johanna. 



21 maj 2014

Borås Djurpark.

Idag har jag och Elsa haft en riktig mysdag tillsammans. På förmiddag var vi iväg och klippte Elsa, sen åt vi på mc donalds och sen bar det av till djurparken. Vi var själva. Så skönt, vi tog det i vår takt utan stress eller att ta hänsyn till nån annan. Jag har haft med mig en riktig goding idag! Så vi har verkligen haft roligt tillsammans.



 














 
 
Johanna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20 maj 2014

Elsa myser!

Idag börjar vi sent och efter frukost fråga jag Elsa om hon ville gå till ateljén, svaret blev JAAAA! Hon myser verkligen att få vara där. Hon sjunger, dansar samtidigt som hon pysslar! 



Jag fråga innan jag tog kortet om hon inte kunde kolla på mig, svaret blev - jag har inte tid. 

Johanna. 

19 maj 2014

Kyrkis och åska!

Idag efter jobb och dagis åkte vi till kyrkis. Idag hade vi med oss fina Stina och hennes goa lille kille Einar. Roligt att träffas och få prata lite. Elsa var överallt och lekte idag! Full fart med andra ord. 

Idag fick man även designa en egen väska, Elsa ville först inte men när hon såg alla andra börja var hon inte sen att haka på. Här har ni resultatet. 


Påvägen hem såg vi blixten flera gånger så det var bara att springa in och dra ut alla kontakter. Sen satte vi oss i soffan och myste, kollade i en tidning Elsa hade och pusslade. På nått konstigt sätt gillar jag känslan när man blir sådär handfallen och inget kan göra mer en att vara där och då. Bara njuta av nuet utan en massa måsten. Blev en riktig mysig stund tillsammans medans de åskande och regnade utanför. 

Godnatt! 

Johanna. 


18 maj 2014

Söndag!

Kan det redan vara så att det är söndag kväll nu? Vart tog denna helgen vägen liksom. Hur som har det vart en mycket bra sådant, helg allstå. Men nu är det dags att ladda och kavla upp ärmarna för en vecka full med roligheter. Hoppas på mer jobb, för än är det lite tunnt i almenackan.

Men veckans höjdpunkt är helt klart Blogg eventet jag ska i Göteborg på söndag, som jag längtar! Men veckan innehåller också- kyrkis- klippning för Elsa- 35-års kalas och mycket mer.

En annan rolig sak är att vi fått in enbjudan till Tyresö på midsommar, självklart tackade vi JA! Ska bli jätte roligt att fira detta med dom bästaste vännerna. Detta ser vi fram emot.. men det är ju snart bara en månad kvar!

Johanna.

LOPPI BLOGBAG!

Jag fick ett mail här i slutet på veckan att jag är utvald att få hem Loppi blogbag. Ska bli jätte kul att prova lite nya produkter. Och jag lovar att dela med mig till er om vad jag tycker om dom.

Infogad bild 1

Johanna.

Vilken fest!

Igår kl 14.00 skulle cykelfesten gå av stapeln. När vi kom på plats insåg vi efter en stund att min cykel var sönder. Men som tur var fick jag låna en cykel. Och så här i efterhand var det nog meningen att min cykel gick sönder för den hade jag inte kunnat cykla så långt på.

 


Vi fick uppdrag längs vägen och skulle öppna ett nytt kuvert efter vi fått godkända på ett uppdrag. Vi cykla från Örby förskola, bollareds slätt sen till Kinna centrum, vidare till golfbanan, sen badade vi på hanatorp och sen avslutades festen hemma hos en kollega. 



Tack alla som var med, jag har cyklat mer än jag gjort på säker 15år, badat redan 17 maj, och gjort massa annat kul tackvare er. Lite stolt över mig själv! 



Tyvärr fick jag en fruktansvärd huvudvärk på kvällen så jag åkte hem ganska tidigt. Men efter jag druckit en massa vatten blev det snabbt bättre. 

Som sagt tack för igår! 

Johanna! 




15 maj 2014

Fått en fin present av mamma!

Dagen har gått i ett, men vart en riktigt bra sådan, dag alltså. Först jobba jag till 16.30, sen blev det fika med kompisar, storhandel och sen hem och grejja innan sängen.

Imorrn väntas jobb och förhoppningsvis ett samtal från frissan. Vill så gärna klippa mig men fanns ingen tid, men om det blir nån avbokning skulle dom ringa, vilket jag hoppas på. 

Vill även passa på och visa er vad jag fått i present av min mamma.


Tack snälla, bilden gör den dock inte rättvis för den är mycke finare i verkligheten. 

Godnatt! 

Johanna.

14 maj 2014

Ledig?

Nä nä, så blev det inte! Men vi fick sovmorgon på 2 sätt. När jag hörde telefonen ringde första gången stängde jag av ljudet och myste vidare under täcket till Elsa kom in 7:15, vilket är sovmorgon för mig. Så gott! 

Men när jag sen insåg att jobbet ringt 6 gånger, tänkte jag att det var bäst att ringa upp. Så det blev jobb men började inte förren 10.00 så skönt. En morgon utan stress. 


Här ikväll har jag provat cykeln jag ska ha på lördag när det vankas cykelfest med jobbet. Martin har gått igenom den, så nu är den redo. Kanske mer än vad jag är. Tycker det ska bli jätte kul, men just cyklingen hade jag klarat mig utan. Men cykeln ska med, ingen som sagt att man måste cykla på den bara att man ska ha med en godkänd cykel. Så jag kanske går med den. Ha ha! 



Nu ska jag flytta mig från soffan till sängen och med det säger jag godnatt! 

Johanna. 



13 maj 2014

Hur blev dagen?

Med tanke på vad jag skrev igår om att denna dagen var tom utan nått inbokat kanske ni undrar hur dagen sett ut? 

Jo, 06:10 imorse ringde telefonen om jobb. Så det var bara att hoppa in i duschen. Skulle först jobba till 16, men blev förlängt till 17.30. Så jag har tillbringat hela dagen i princip på jobbet. Och ikväll var jag helt slut när jag väl satte mig i soffan efter matlagning, nattning, plockat undan disken, vikt tvätt, röjt bland Elsas kläder osv. 

Så för en stund sen bestämde jag mig att krypa till sängs. 


Imorrn är ännu oxå oskriven, men jag hoppas lite på att det blir en "ledig" dag. 

Godnatt! 

Johanna. 

12 maj 2014

Måndag igen!

Ja då var det måndag igen. Vad har vi då gjort denna första dagen på veckan? 

Jo, först stod jobb och dagis på schemat, vilket sen avlöstes med en sväng till "kyrkis", fika och lek. Alltid kul att få lite tid tillsammans innan man ska hem och göra alla "måsten" som att laga mat osv. Ja ni vet. 

Ikväll har jag inte gjort så mycke, ringt en kompis och målat naglarna. 


Nu ska jag in till tvätten innan jag ska förbereda för kvällen med tabletter, tandborstningen osv. 

Imorrn är en annan dag, vad den innehåller och ger vet vi inte förren imorrn vid samma tid för än så länge är den tom. 

Godkväll! 

Johanna.