Kolared

Kolared

31 juli 2013

Grill och vinbär!

Ikväll sattes grillen på och besök väntades. Nämligen mormor och mormor Berit kom. Maten var i stort sätt klart när dom kom så vi började med lite mat i magen. 


Sen var det dags att plocka av vinbären som ska bli till god saft. För hemlagad saft är bäst. 

Johanna. 

Leos Leksand!

Jag och Elsa har pratat en tid om att vi skulle åka till Leos Leksand, och idag tog vi tag i saken och åkte dit, passa på när det var lite sämre väder. 


Vi hade jätte kul och Elsa var på sitt bästa humör. 3 timmar med bus och lek. 

Johanna. 




30 juli 2013

Glass!

Jag och Elsa har vart i Kinna och gjort lite  ärenden. Vi passade även på att hämta ut juli- glassen gratis på mc donalds ( Elsa är medlem i mc donalds och får morötter, glass eller äpplebitar gratis varje månad ) 


Johanna. 

29 juli 2013

Film.

När vi åkte hem idag passade vi på att hyra en film ( gratis varje måndag augusti ut på hemmakväll ) då vi har många filmer vi vill se nu.

Jag var helt slut och hade lätt kunnat somna när jag la Elsa. Men när filmen väl sattes på höjdes pulsen och nu har jag istället svårt att sova. 

Vi såg nya Johan Falk. 


Så förbannat bra var den! Ska försöka varva ner och somna, om det går..

Johanna. 

Stena Line.

Jag kan verkligen rek. en dagstur med Stena Line, Elsa har haft så roligt. Nicke nyfiken har showat, bjudit på choklad och tatueringar. Fiskedamm. Och massor av roliga leksaker och aktiviteter. 


Så det var en trött och nöjd tjej som somna snabbt efter hemkomst här ikväll. 

Johanna.






Frukost på Rica.

Precis ätit en underbart god hotellfrukost på Rica no 25. 



Nu vidare mot båten..

Johanna.


Uppe med tuppen!

Idag ringde klockan tidigt. Varför då undrar ni? Jo, för idag ska vi till Göteborg. Börjar med hotellfrukost på rica hotell no 25, sen blir det en tur till Danmark över dagen. 


Allt detta tackvare loppi.se, tack. 

Johanna. 

28 juli 2013

BÄSTA DAGEN!

Jag blir varm och glad i hela hjärtat av denna underbara eftermiddg jag haft här hemma med min familj. Låter bilderna tala för sig själva.

 
Jag älskar er, Elsa och Martin!
 
Johanna.
 
 

 


 

 

 

 

Borta bra men hemma bäst.

Jag tycker verkligen det stämmer så väl, att borta bra men hemma bäst. Har precis ätit lite mat, pasta och köttbullar. Det smakade så gott, efter en vecka med bara mat på restaurang. Det är så enkelt och gott liksom. 


Jag känner även mig lite mer tillfreds efter att ha lyckats röja lite här hemma och städat lite lätt. Och räkningarna är betalda. 

Nu ska jag snart åka till Kinna och handla, var ett tag sen det gjordes så det ekar lite i kylskåpet. Sen hämta hjärtat mitt som har haft ett mysigt dygn hos mormor och morfar. 

Men först vila en halvtimma. 

Johanna. 

Hemkommen X 2

Idag efter god hotellfrukost åkte vi hem efter några fina dagar i Helsingborg. 


Väl i Kinna åkte vi till mamma/mormor och lämnade Elsa. Hon brydde sig inte om oss utan var bara super glad att få vara hos mormor över natt. 

Jag och Martin åkte hem, tog det lugnt innan vi gjorde oss iordning för en kväll hos vännerna. Blev en superkväll, vädret, sällskapet och maten , jag körde och har nyss kommit hem. En precis lagom kväll för mig. Martin stannade dock kvar en stund. 

Nu är fläkten på, och jag känner mig nöjd och glad med dagen och önskar er alla en god natt! 


Johanna. 



26 juli 2013

Helsingborg!

Igår förmiddag åkte vi till Helsingborg, för att bo ett par nätter på hotell. Tog det lugnt på vägen ner igår och var inte på hotellet förren närmare 18.00, så igår blev det middag på hotellet och bad i poolen. 



Idag har vi vart över i Helsingör och är nu tillbaka på hotellet där Elsa sover middag för att snart bege oss ner mot stan igen. 

Johanna. 



24 juli 2013

Vaken.

En av biverkningarna med mina tabletter jag äter är "kill i benen" och svårt att sova. Vilket jag märker av då jag som idag vakna första gången 04.30. Somnade ju dock om men är nu vaken igen. 

Vi är nere i Kärradal, hos farfar och Siv. Visste först inte om jag skulle orka. Men det har jag gjort. Och inte blir jag ju bättre av att bara sitta hemma heller. Så igår började vi med ett strandbesök. Sol, bad! Det fina igår var att det blåste lite, vilket gjorde att jag orkade vara med på stranden för att sitta mitt i solen just nu är ingen höjdare. 



Hemma i huset igen la jag mig på soffan en halvtimma innan jag fixade till mig, för vårt mål var att gå till solbacken och käka och vara med på popquiz. Var riktigt trevligt! 


Jag och Elsa somna helt utslagna när vi var hemma igen efter 22.00. Elsa hade inte heller sovit middag, + att hon lekt och haft jätte roligt tillsammans med Sivs barnbarn som är här nu! 

Ha en fin dag mina vänner, för det tänker jag ha! 

Johanna. 



23 juli 2013

Bästa starten.

Bästa starten på dagen, att få ligga i sängen och mysa med Elsa. 


Men snart ska vi ta tag i dagen och ner och käka frukost! Men lite mer mys först..

Johanna. 

22 juli 2013

Hemma!

Ligger i sängen, min egna säng. Hemkommen. Skönt! Elsa har dock vart orolig och sökt uppmärksamhet 24/7. Men det är inte konstigt efter denna veckan. Önskar bara jag hade lite mer ork för att leka mer, men det kommer väl allt eftersom. För bara som en sån grej, jag har inte sovit "middag" idag. Ha ha. Man får se det från den ljusa sidan. 

Imorrn hoppas jag på massor av pussar och kramar och bara få vara med mitt hjärta! Innan hon somna idag sa hon minst 2 gånger, speciellt satte hon sig upp i sängen och sa - mamma, jag älskar dig! Jag blir helt varm i hela kroppen, mamma älskar dig så MYCKE! 

Johanna. 

21 juli 2013

En vecka.

Imorrn har det gått en vecka. En vecka av smärta, diagnos, längtan, förtvivlan och glädje. Jag har fått en diagnos, en bekräftelse på att jag mått dåligt. Det är som glädje för sig. För att tidigare gått över 1 år i min ensamhet och funderat på vad som är fel.,nu kan det ju bara bli bättre även om det kommer ta lite tid. Jag kommer att få äta tabletter livet ut, men vad gör väl det bara jag mår väl. 
Jag har en tarmsjukdom som heter ulcerös kolit ( till 90% säkerhet ) får ju de exakta provsvaren om några veckor. 





Om nu allt går som det ska blir jag utskriven imorrn. Hem till familjen, till vardagen! Även det med blandade känslor. För visst vill jag komma hem, inget tvivel om det! Men hur mycke orkar jag? Men jag ska gå in med inställningen att det blir väl även om jag inte orkar städa, tvätta, och äter hämtmat! Huvudsaken är ju att jag får vara hemma med dom jag älskar! Så snälla, ha lite tålamod med mig! Jag gör så gott jag kan! För det är som läkaren sa, jag har nog inte fattat hur sjuk jag var när jag väl kom in! 


Nu tar vi nya steg, byter sida och ser framåt! Godnatt! 

Johanna. 


16 juli 2013

Inlagd.

Ni kanske undrar varför jag inte bloggar? 

Här är svaret. Jag är inlagd på Borås lasarett. Berättar mer sen när jag vet vad proverna visar. 

Johanna. 

13 juli 2013

En dag full med aktiviteter!

Dagen började med ett besök på björketorps marknad med mormor och morfar. Bara en massa kraft men det fanns karusell vilket Elsa gillade! 


Sen åkte vi vidare till ett lantställe/gård där dom gjorde egen glass. God men mastig!  Kollade lite på kossorna och kalvarna också! 


Vidare till en titt på Karlssons , blev lite små kraft och ett par vinterkängor till Elsa. Ett riktigt fynd! 

I eftermiddag/ kväll kom Janne hit. Vårt mål var att åka över till andra sidan med båten och äta kvällsmat! Jätte mysigt! 


Maten smakar så mycke bättre utomhus! 

Johanna. 






12 juli 2013

Liseberg!

I onsdags efter lunch begav vi oss till Liseberg och hade jätte roligt. Elsa fick åkband så hon kunde åka det hon ville och det gjorde hon verkligen! 


De roligaste var nog farfars bilar, sagoslottet och elefanterna för de åkte vi mer än en gång! 

Elsa fick även körkort för farfars bilar och blev sjökapten efter båtturen. 


Johanna.