Kolared

Kolared

30 maj 2013

Sol, värme, och massa lek ute innan sängen.

Vilken underbar dag, en riktigt sommardag. När vi åkte från dagis idag, hade dom en filt på gräsmattan. Elsa frågade om vi inte kunde sätta oss där och mysa. Jag sa att jag tyckte det såg jätte mysigt ut men att vi kunde göra det hemma. Så direkt när vi kom hem tog vi fram en filt, och skojade, myste och lekte på. Tänk va lite som krävs för att ha så roligt..

 
Jag fixade kvällmat, vilket idag blev pannkakor, Elsa satt och sa hela tiden -åh vilken god mat, mamma! Roligt när det uppskattas..
 
Sen blev det mer bus och lek, cykling, hopp i studsmattan och det bästa av allt vi hade jätte roligt!
 
 
Strax innan kl 20.00 somnade Elsa. Och nästan jag med, men sen fick jag nån konstig energi och började fixa med tvätten, röja, städa, vattna.. så jag har fått gjort riktigt mycket här ikväll. Men många goa skratt ger energi helt klart!
 
GODNATT!
 
Johanna.
 
 

28 maj 2013

Blev jobb idag!

Det var nog nån som hörde mig igår när jag tyckte att det var på tiden att få lite jobb. För så blev det idag. En heldag. Känner mig ganska mör nu, kanske för att jag inte jobbat på typ en vecka.

När jag hämtade Elsa idag från dagis så det första hon sa var.. - åh mamma, jag har läntat efter dig! Då blir man helt varm i hjärtat. När vi sen gick in för att hämta Elsas saker för att åka hem ligger det en teckning i hennes fack där det står till mamma från Elsa. ÄLSKADE ELSA!

Nu har jag precis vart ute en sväng och sett över mina blommor/växter. Lite frisk luft innan det är dags att sova för att orka ännu en heldag på jobbet.

 
GODKVÄLL!
 
Johanna.
 
 

27 maj 2013

Borås och kyrkis.

Idag åkte vi med mamma/mormor till Borås. Vi shoppade och myste i solen. Elsa fick fina tygskor av mormor. Och jag shoppade loss på Trofés utförsäljning, bikini, baddräkt, strandklänning och 2 par trosor för under 300:-. Det kändes bra. 

När klockan var 15.30 åkte vi till kyrkis som idag hade avslutning på måndagsgruppen. Fick rabarberkaka, vi sjöng och byggde hus. En rolig eftermiddag. 

Nu ska jag hoppa i säng. Vad som händer imorrn har jag ingen aning om. Vore gott med lite jobb. Men annars får vi hitta på nått roligt. Elsa sa ikväll att hon ville rita imorrn. Så vi får se vad vi kan hitta på om inte telefonen ringer. 

Johanna. 

www.masterblomman.se

Nya fina blommor från Mästerblomman pryder nu köksbordet. Vardagslyx när den är som bäst. 


Johanna. 

Betalar räkningar.

Gick upp tidigt idag för att kunna bocka av en sak från min lista nämligen att betala räkningar. 

Ett nödvändigt ont, men så gott när det är ur värden för denna månaden. 

Nu ska jag se om jag hinner en dusch med innan hjärtat mitt kommer trippande.

Johanna.  

26 maj 2013

Helgen.

Igår hade vi en härlig dag där jag och Elsa började med en tur till affären och handlade.,Elsa fick också träffa rödis i paprikaklubben och fick present. 



Efter lunch tig vi oss en tur med fyrhjulingen och släpet med en fikakorg till sjön. Riktigt mysigt. Elsa kollade på vattnet i sjön och låtsades att hon fiskade. 
Väl hemma igen så satt vi ute, Elsa lekte. Jag fixade goda drinkar. Och vi njöt av vädret. 
Kvällen avslutades med grillning. 

Idag är det ingen vanlig dag dag utan morsdag, den har firats med fina byxor till mig. ( bild kommer en annan dag )
Efter lunch åkte vi och hämtade svärmor/ farmor för att åka till blommigt och prickigt för att fika. Det var så fint.  Kändes rofyllt. Ett ställe vi med all säkerhet kommer att besöka igen. 

Denna kvällen avslutades med besök av mormor och morfar. Åt taco. Så gott. Lite variation på all grillat. Elsa var dock super trött och la sig tidigt då hon inte hade sovit middag. 

När Elsa lagt sig, satte vi oss på uteplatsen och delade en flaska rose innan dom åkte hem. 

En fin helg är till sin ändå. 

Johanna. 




24 maj 2013

2 vab-dagar.

Dessa 2 vab-dagar jag haft med Elsa är 2 dagar jag kommer minnas med glädje. Vi har haft roligt, härliga kommentarer, skratt och ett strålande humör. 

Jag trodde dock att hon var helt bra idag, men kom ett bakslag. Hoppas på en lika bra dag inorrn fast att Elsa är bättre. 

Jag kan inte fatta att jag lyckats så bra och fått bli mamma till en sån underbar liten tjej som Elsa! 

Godnatt! 

Johanna. 

23 maj 2013

VAB

Igår var Elsa helt slut när hon gick och la sig, en fullspäckad dag med både djurparken och familjedag på dagis på kvällen. Och en dag utan att sova middag. Men stackarn fick inte sova hon bara hostade.. i flera timmar. Hon spydde upp slem. Så vi blir hemma veckan ut.

Nu ligger hon och sover efter en förmiddag med morfar som vart här och tagit hand om henne då jag hade ett par ärrenden som var tvugna att göra. Så nu känns det gott att jag fått gjort det.

Johanna.

Lekmer.se

När vi var på Astrid Lindgrens värld och gick där i dom små butikerna. Undrade jag för en kort stund var Elsa var då fick jag se hennes sittande och leka med Pippi Långstrumps Villa villekulla dockskåp hon bara älskade detta. Detta är nått jag bärt med mig och kommer se som en perfekt present till Elsa. Hittade det dessutom till ett pra pris hos Lekmer .


Hon har förvisso ingen födelsedag det närmaste och än är det en bra tag till jul men hon blir ju snart 3½?! Tja tål att tänkas på..

Johanna.

22 maj 2013

DJURPARKEN!

Idag har vi vart på djurparken, favoriterna i år var helt klart att åka tåget. Där vi fick se många djur. Men även lekplasten, lek och bus och gosedjuret hon fick köpa i butiken.

 
Vi hade besök av denna herren under fikat.
 
 
Tack för en rolig dag, dock blev Elsa väldigt trött och grinig det sista. Men inte lätt när man är van att sova middag. För vi åkte ju inte därifrån förren efter tre.
 
Johanna.
 
 
 
 

21 maj 2013

Stora fikakorgs dagen.

Imorrn blir det stora fikakorgs dagen. Först blir det att ha med sig till djurparken och sen ska vi på familjedag på dagis på kvällen. Så här ikväll har jag stått och gjort pannkakor att ha med till djurparken så får det bli mackor till kvällen. 

Johanna. 

Om nån missat..

Så tänkte jag bara visa er länken där ni kan se mig figurera på nätet.

http://nordea.minimedia.se/veta-mer/hon-sparar-tusenlappar-utan-att-marka-det



En rolig grej att vara med på + att jag får folk att få upp ögonen för denna fantastiska elektroniska spargrisen.

Johanna.

Djurparken.

Imorrn åker Elsa, jag, Camilla och Ida till djurparken. Ska bli jätte roligt. Jag vet en tjej som kommer bli superglad när jag berättar detta för henne. Hoppas bara vädret är med oss.

Bild från tidigare år på djurparken.
 
Johanna.

Bakat.

Jag och Elsa sitter nu och äter nybakat bullar som vi gjort. Luktar ljuvligt och var riktigt smaskigt! 

Johanna. 


20 maj 2013

Jobb och handling!

Idag började jag jobba vid lunchtid och fick vara kvar till sist. Vilket innebär att Martin hämtade Elsa. Få passade jag på att åka och handla. 

Blev även en hel del gratis att plocka ut. Kolla bilden. 

Jag slängde även ihop en köttfärssås här ikväll jag tänkte vi kunde ha till middag imorrn. Även om jag inte har jobb imorrn som det ser ut så är det alltid gott att ha middagen färdig. 

Johanna. 

19 maj 2013

Slö dag.

Vet inte när vi hade en sån här dag senast. Vi gick upp strax innan kl 10.00. Har bara myst, och gjort det vi känt för. När Elsa sen gick och sov middag gjorde jag desamma. Så gott!

I eftermiddags slängde jag ihop en rabarberpaj och om jag får säga det själv blev den jätte god! 

Nu tv:n men snart sängen. 

Johanna. 


Nya saker.

Till Elsas stora glädje har hon fått två nya saker att inviga och testa i helgen. Ett lekhus där hon leker kiosk för fullt. Och en ny pool. Hon har hunnit bada två gånger innan regnet kom igår och en snabbis idag innan det var dags för mer regn.

Johanna. 


Äntligen!

Igår fick vi äntligen träffa våra kära vänner igen, var länge sen men ändå som igår på nått sätt. Barnen lekte jätte bra, vi grilla, drack gott och avslutade kvällen framför tv:n och Eurovision. Rätt låt vann om ni frågar mig. 

Har dock inga bilder från gårdagen, skyller på att jag hade så trevligt att jag missade att ta fram kameran. 

Men jag bjuder på två bilder av de fina presenterna Elsa fick. Även jag och Martin fick fina saker. Tack snälla! 

Johanna. 


17 maj 2013

Ramundberget.

I tisdags på eventet med loppi, så pratade Ann Söderlund via Skype om hennes upplevelser kring just Ramundberget. Inget jag visste mycket om. Vi fick även med en katalog, och möjlighet att vinna en resa dit. 

www.ramundberget.se

Jag hör folk prata om fjällen, hur vacker det är både vintertid och sommartid. För mig är detta som ett annat land. Jag har inte vart längre än Stockholm och det säger väl en del? Att få chansen att vinna vore roligt att jag kunde få föra nya traditioner och få visa fjällen när den är som bäst för min familj. Jag tänker mig en roadtripp med övernattning på vägen, nya platser men framför allt minnen att stoppa i våra hjärtan! 

Johanna. 


15 maj 2013

Klappar mig själv på axlen..

Städat och fixat här ikväll, så nu sitter jag med gott sammvete i soffan. Har även kollat igenom lite till på allt som jag fick i den fantastiska goodiebagen från gårdagen. Så mycket fina saker. Tack Loppi .
Kolla självla..

 
Imorrn väntas det jobb, ska bli kul för nu har jag inte vart på jobbet (förskolan) på över en vecka.
 
Nu ska jag klappa mig själv lite på axlen efter allt städande här och bara njuta en timma i soffan.
Och som pricken över i:et så har jag fått nya fina blommor till köket från Mästerblomman.
 
 
Johanna.
 

TESTAT Shower + Lotion.

Har precis hoppat ut ur duschen efter att ha rakat mina ben och även provat Barnängens Shower + Lotion som jag fick i min Blogbag .


 
Jag känner mig verkligen len i kroppen, inte sådär torr och fnasig som jag brukar göra. Jag brukar sällan hinna smörja in mig även om jag hade velat göra det oftare efter man har duschat så detta kommer verkligen bli en produkt jag vill fortsätta med. Doftar ljuvligt vilket är ett stort + givetvis.
 
Jag vet dock inte priset på den, men kan tänka mig att den har ett ganska bra sådant.
 
Johanna.

Får jag be om er hjälp?!

Elsa är nämligen med i en tävling på Nille Sverige på FB, där hon har chans att vinna en resa till Legoland, genom att rösta på hennes bild.



Klicka bara på länken : https://www.facebook.com/NilleSverige?sk=app_341177886005095

Och leta upp kortet och RÖSTA!

TACK!

Johanna.

Loppis Blogbag.

Idag var jag och hämtade min Blogbag jag fått via Loppi .

 
Den innehöll förljande.
 
Milda receptbok.
Barnängens nya duschserie Shower + Lotion.
Arla Apetina Creamy Block.
2 st grillsåser ifrån COOP.
NICKE NYFIKEN-kit från STENA LINE.
värdecheck.
 
Osten och såsen kommer jag bjuda på till helgen tänkte jag när vi får gäster. Blir perfekt till grillat. Shower + Lotion ska jag prova ikväll då jag måste raka benen, då det ser ut att bli strålande väder. Elsa kommer att Elsa kitet med Nicke Nyfiken.
 
Jag skriver mer när jag provat, ska bli spännade...
 
Johanna.
 

Normalt?!

Har idag vart och lämnat in min bil på toveks, då jag har haft lite fel på min bil. Idag åtgärdade dom mitt bälte kostnadsfritt vilket jag är tacksam för. Men dom skulle också ta sug en titt på mitt säte som gått sönder. 

När jag hämtade bilen och fråga vad dom sa om mitt säte, fick jag till svar att det är normalt slitage på den bilen. Va? Normalt? Han sa om vi byter det kan det bli så igen. Vadå ska inte ett bilsäte hålla mer än mindre än 4 år?! Detta gör mig förbannad. Och jag ska gå vidare med detta. 

Johanna. 


14 maj 2013

Rica No 25

Idag har jag vart och jobbat i Göteborg, och vad passade inte bättre än att jag kunde gå på Loppis blogevent. För lunch måste man ju ha så jag slog två flugor i en smäll. Detta var på Rica No 25, det sa mig inte mycket innan jag väl kom dit. När jag öppnade dörren och klev in möttes jag av värme, lugn och en underbar miljö. Där det fanns känsla för detaljer.

Bild: #rica #loppievent

Efter att ha suttit och lyssnat en stund under föreläsningen kunde jag lägga ihop ett och annat. För det är nämligen Rica som har det omtalade Alfonshotellet i Älvsjö, Stockholm. Detta hade jag ingen aning om. Men det är ett ställe jag läst mycket om och hoppas få besöka med mina familj. Elsa skulle älska det tror jag.

Vi satt under föreläsningen i ett inspirationsrum. Och det kändes verkligen så. På andra sidan fanns ett litet mindre koferansrum som fick mig att tänka på hemmamiljö där man känner sig avslappnad. Som sagt en underbar miljö med känsla för detaljer, just hotellrummen såg jag aldrig men kan bara tänka mig mysfaktorn på dom.

Bild: #rica #loppievent
Bild: #rica #loppievent


Rica blir absolut att titta på i sommar när man ska ge sig ut på semester då dom har hotell på flera ställen i Sverige.


Johanna.

13 maj 2013

Hunnit med mycke idag.

Precis som överskriften säger så har vi fått gjort mycke idag. Började med ett besök hos mormor Berit. Där blev vi även bjudna på lunch. Mycke gott, och Elsa bara åt och åt. 

Sen släppte jag av Elsa hos mormor och morfar och jag åkte och handlade och uträttade ärrenden. 

När jag var klar hämtade jag Elsa och så åkte vi på kyrkis. Fika, lek, pyssel och sång. Riktigt mysigt! 

Innan sängen blev det en varm dusch för Elsa. 

En go dag helt enkelt. 

Bjuder på en bild från dagens gratis, fick även lite smink också som ej är med på bilden. 

Johanna.