Kolared

Kolared

28 feb. 2013

Tandläkarn.

Idag kl 10.30 hade vi en tid hos tandläkaren. Elsa var förväntansfull.

När vi kom in i rummet var det mycket att titta på. Elsa var jätte duktig. Tandläkaren fick räkna hennes tänder, vilket var 20st. Hon konstaterade också att hon hade jätte fina och rena tänder. Nått som kändes skönt för mig då detta är en evig kamp att få borstat hennes tänder. För när man är 3år kan man ju ALLT själv!

Elsa fick välja en sak från lådan vilket blev en penna. Även en tandborste fick hon med sig hem. Hon var jätte stolt över detta och skulle visa tjejen i receptionen vad hon fått innan vi åkte hem.

Jag fyndade 1000ml Flux för 50:-, toppen för det använder jag och Martin varje dag.

Så nu dröjer det 1 ½ år innan nästa besök för hon tyckte inte vi behövde komma innan då Elsa hade så fina tänder.

Johanna.

27 feb. 2013

Heldag med mormor och morfar!

Idag åkte jag, Elsa mormor och morfar som planerat till Borås och Leos lekland.
Vi har haft det toppen roligt!

När vi lämnade leklandet blev det lunch och en sväng i knalleland.

Innan jag och Elsa tog oss hela vägen till Kolared, blev det fika hos mormor och morfar.

Så det blev en heldag.

Johanna.





26 feb. 2013

Sol.

Solen har vart framme hela dagen och humör och ork visar sig då från sin bästa sida. Mer av den varan önskas.

Eftermiddagen/kvällen har vart som vilken annan. Lagat mat, ätit. Elsa satt länge vid matbordet idag. Hon satt till och med kvar när vi lämnat bordet. Nått som händer väldigt sällan.
Sen ville Elsa lyssna på låten dom dansat till på dagis när dom hade disco. Hon sa jag vill höra gosa gosa. Vilket vi sen kom fram till att det var en låt från melodifestivalen. Roligt att hon kan förklara sig så bra!

Jag och Elsa tog en gos stund i min säng innan hon hoppade över till sin.
Nu har jag precis gjort som säkert många andra, nämligen betalt räkningar. Nu blir det lite tv.

Imorrn är mina kollegor på utbildningsdag vilket betyder att dagis/förskolorna är stängda. Då tänkte jag Elsa, mormor och morfar åka till Leos lekland. Ska bli riktigt roligt! Ser fram emot detta.

Johanna.





25 feb. 2013

Natti natti.

Heldag på jobbet, handla, sen hem till mamma. Fick först lite mat sen färgade hon mitt hår, gott! Det var både blekt och slitet sen Kanarieöarna. Så det var på tiden.

Resten av kvällen har spenderats i soffan. Men nu blir det att sova. Klockan ringer 05.00 imorrn.

Sov gott!

Johanna.

24 feb. 2013

Blöjbudet.se

Dax för tävling kära läsare!

Just nu har ni chansen att vinna 2 pkt blöjor i önskad storlek och fri hemlevenrans från Blöjdudet.

För att vara med och tävla vill jag att ni antingen gillar Blöjbudet i Sverige AB på facebook eller att anmäla er till deras nyhetsbrev på deras hemsida ww.blojbudet.se

 
Tävlingen avslutas den 8mars kl 20.00
 
LYCKA TILL!
 
Johanna.


Beställt.

Har du nån gång tänk eller funderat på hur det är att beställa blommor på nätet? Då kan jag tala om för er att det går på 5 minuter, och sen färdiga att hämta i butik eller som kommer dom direkt till dörren. Lättare än så kan det inte bli. Vart gör jag detta tänker ni, jo hos Mästerblomman såklart!

Jag beställde en ros att lägga på graven på onsdag när vi ska in till Borås.



Ros med grönt

Johanna.

Pulka.

Bilderna säger allt. Kort och gott en härlig förmiddag!

Johanna.



23 feb. 2013

Är det lördag så är det!

Bara för att det är Lördag tänkte vi lyxa till det med efterrätt ikväll, nått vi åter väldigt sällan. Men ibland kan det vara gott. Så jag har nu slängt ihop detta som nu står och gottar till sig i kylen.

 
Till detta kommer jag servera blåbär och vinbär.
 
Under helgen kommer jag att presentera en ny tävling här på bloggen, så håll ögonen öppna. Kan avslöja att det priset passar perfekt till blöjbarn.
 
Johanna.
 
 

Fika med bästa mormor!

Idag på förmiddagen åkte vi till Kinna. Först på ett par snabba ärrenden. Sen skulle jag och Elsa möta upp mamma/mormor i Kinna för att ta en fika, medans pappa skulle tvätta bilen.

Blev gofika med en riktig goding som har svar och kommentarer på allt!

Johanna.





22 feb. 2013

Fredag!

Härliga fredag, skönt med helg. Nu säger jag godnatt. Och hoppas på en fortsatt härlig helg.

Imorrn blir det en tur till Kinna på lite ärrenden, och taco till kvällen. Det är så långt som vi planerat.

Johanna.

20 feb. 2013

Dålig vana/ trygghet?!

Jag vet inte om det är en dålig vana eller trygghet. Men vi har väl lite oss själva att skylla. För att inte ha varit mer hårda med det. För vi hade i stort sätt fått bort kvällsvällingen. Spelar ingen roll hur mycket hon ätit till kvällsmat för hon vill ha välling ändå. Som ikväll, hon ville ha men jag sa nej. Men efter att ha lyssnat på en orolig och ledsen tjej en stund gav jag upp. Och när hon sen fått sin välling somnade hon direkt.

Hur gör ni, när slutade era barn med välling eller dricker dom det fortfarande?

Johanna.

Hemma idag också.

Är hemma idag också, med samma upplägg som igår. Nämligen att jag lämnade Elsa på dagis medan jag ligger hemma och tar igen mig. Men jag känner mig mycket bättre så imorrn är det tillbaka i verkligheten.

Nu ska jag ta igen mig en timma till innan jag ska hämta min älskling!

Johanna.

19 feb. 2013

Sjuk.

Redan igår kväll kände jag mig dålig. Ont i magen, svag och trött. Lite difust, inget jag kan sätta fingret på vad det är. Så med samma symtom idag fick jag ringa jobbet och bli hemma. Jag åkte och lämna Elsa på dagis där Hon skulle få det bättre än med en sjuk mamma.

Jag har i stort sätt sovit hela dagen fram till 16.30. Och blir hemma imorrn också.
Svårt bara när man inte riktigt vet vad som är fel.

Väntar nu på att mina älsklingar ska komma hem som vart hos farmor och ätit kvällsmat.

Johanna.

18 feb. 2013

Lillan har fått ny klänning!

Idag efter jobb och dagis åkte jag och Elsa till extraplanet för att byta en present som hon fått dubbelt av. Jag hade laddat för att det kunde gå hur som helst. Jag menar att frivilligt gå in i en leksaks affär med en 3åring.

Jag kan säga att jag är stolt över henne, inga utbrott, inget jag vill ha den med. Eller liknande. Utan vi hittade skrållankläder som Lillan fick, även en napp och bitleksak fick Lillan. För att få ihop till summan fick en burk såpbubblor också följa med hem.

Hann inte komma innanför dörren innan hon började prata om att få sätta på lillan hennes nya klänning. Bra val helt enkelt!

Vill också tillägga att idag var det premiär för att vara blöjfri även när vi var i affären. Vilket gick lika bra som hemma och dagis. Elsa är nu också blöjfri när hon sover middag. Min duktiga tjej!

Johanna.

17 feb. 2013

Astrid Lindgrens Värld.

Som jag skrev tidigare har dagen varit precis så, en slö söndag. Men jag klagar inte för vi har spelat spel, kollat på film och myst.

Jag och Martin har också börjar prata om en rolig aktivitet vi ska boka till våren/försommarn. Nämligen åka till Astrid Lidgrens Värd. Nått jag tror att vi alla tre kommer tycka är roligt. Så vem vet kanske bokar vi detta redan till veckan. Roligt att ha nått nytt att se fram emot.

 
Nu blir det tv:n hela kvällen.
 
Johanna.

Pippi långstrump.

Jag har en egen liten Pippi långstrump här hemma idag.
Paket från gårdagen.

Johanna.





Kalas.

Igår var det full rulle här hemma. Började med att jag skulle plocka in alla kläder i min fina garderob jag fått av Martin, som han monterade ihop sent på fredagskvällen. Sen var det städ och fix hela dagen. Vid 3-tiden fick vi oväntat besök av Martins faster och hennes gubbe som ville gratulera mig och Elsa. Jätte trevligt att dom kom, så det var bara att sätta på lite kaffe.

Klockan 17.00 hade vi sen bjudit hit dom närmsta sörjande, ja skämt å sido men nu fårstår nog vad jag menar. På lite kalas för att jag och Elsa hade fyllt år.

Både jag och Elsa fick så fina presenter, tack snälla!

Sen blev det mat, dryck, kaffe, tårta och en massa tjöt och skratt. En riktigt trevlig kväll.

 
 
Men idag är jag helt slut.. Elsa sover middag och jag slappar i soffan. Detta kommer bli en riktig slö söndag.
 
Johanna.
 
 

15 feb. 2013

Panik!

Dagen startade på värsta möjliga sätt, jag hade ställt klockan på 04.30. Stängde av väckarklockan och vaknade 05.30. PANIK! Jag skulle vara på jobbet 06.30.

Men jag kom bara 3 minuter sent vilket kändes okej men hela dagen blir ju hel knasig.

Johanna.

14 feb. 2013

HIPP HIPP HURRA!

Idag är det ingen vanlig dag sägs det utan min 30års dag, och vilken dag det har vart, fått gratulationer via sms, fb, samtal och besök. Jag är så tacksam för alla som kommit ihåg mig. Och nu ska ni få höra nått.. jag gillar att fylla år trots att jag just fyllt 30år. Och om man önskar sig garderober i födelsedagspresent och får det och blir super glad, är det då man börjar inse att man börjar bli gammal?

Jag tackar ödmjukt för en härlig dag och lägger mig med ett leende på läpparna.

Bild: #instacollage 30år? Vem kan tro det? Ha ha. Skämt å sido. Jag tackar så hjärtligt för alla som kommit ihåg mig idag, jag är rörd.

Jag må se ut som 30år, men jag känner mig som 18år.. ialla fall idag!

GODKVÄLL!

Johanna.

13 feb. 2013

Vi fuskade..

 
Kan ni gissa vad vi åt ikväll? Ja, vi vågade fuska.. för igentligen var det ju igår man skulle äta pannkakor då det var pannkaksdagen, men vi tog det en dag senare. Smakade riktigt gott då det var ett tag sen vi åt det. Elsa mumsade för fullt.
 
Idag började jag tidigt och slutade tidigt, vilket innebar att jag och Elsa fick en go eftermiddag tillsammans. Vi började med mellanmål som blev jordgubar, vinbär, blåbär och fil.
Målade med glitterfärg, kollade på nya pippi filmen och pärlade.
 
Martin är ikväll iväg och hämta farfar och Siv på landvetter så ikväll vid läggningen för Elsa var det bara vi, då passade vi på att mysa en kvart i vår säng där vi låg och pratade om hur dagen hade vart. UNDERBART! Det är kvalitetstid, ingen stress, inte för trötta utan bara MYS!
 
Elsa somnade direkt sen när jag la henne i sängen inte så kontsigt då vi åkte hemifrån strax innan 06.00 imorse. Jag passade på medans jag hade lite energi att laga mat, raka benen, sätta på en maskin tvätt, diskmaskin och slå in alla hjärtansdags presenter.
 
Så nu är jag värd en stund i soffan!
 
GODKVÄLL!
 
Johanna.
 

12 feb. 2013

Vardag och rutiner.

Ikväll var jag inte hemma förren 19.30 då jag åkte och handlade lite påvägen hem också.

Elsa och Martin hade fått kvällsmat hos farmor så jag köpte några frallor och åt när jag kom hem.

Sen blev det att ta hand om disken, sätta på en maskin tvätt och surfa innan jag nu måste sova då klockan ringer 04.30.

Så denna veckan blir mest vardag och rutiner. Men det är inte fy skam det heller.

Godnatt!
Johanna.

11 feb. 2013

Trött? Jag? JA!

Klockan har än inte slagit 22.00, men jag ligger redan nerbäddad i sängen. Är helt slut och imorrn väntar en lång dag på jobbet, så nu säger jag godnatt!

Johanna.

10 feb. 2013

BILDBOMB från Elsas födelsedag.

 
Elsa möttes av en 2 skönsjungade föräldrar vid sängkanten fullt av paket.
 
 
Presenterna.
 
 
Efter lunch åkte vi till bowlinghallen tillsammans med farmor, mormor, morfar och gammel mormor Berit.
 
 
Jonte (min bror) kom och överraskade Elsa i bowlinghallen med fina presenter. Tack snälla!
 
 
 
Efter bowlingen bjöd mamma/mormor oss alla på vidare kalas, med kaffe och tårta.
 
 
 
Fina presenter som hon fick av Jonte, mormor, farmor och mormor Berit.
 
Vi har helt enkelt haft en TOPPEN dag!
 
Mer kalasande blir det nästa helg då vi har kalas här hemma.
 
Johanna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

9 feb. 2013

Instagram.

Ni vet väl att ni kan följa mig på instagram, där heter jag FLUGAN83. En del bilder där lägger jag ut på fb men andra bara för dom som följer mig på instagram.

Johanna.

Tulpaner.

Lagom till helgen fick jag en vacker bukett tulpaner. Mästerblomman vet vad jag vill ha. Brukar du lyxa till det med färska blommor till helgen?

Johanna.

8 feb. 2013

Go fredagskväll!

Dagen blev som planerad en tur till mormor Berit i eftermiddag och jag fick uträttat mina ärrenden. Elsa både diskade, badade, busade och lekte. Sen blev det givetvis go fika också. Hembakta bullar är inte fel.

När vi kom hem tände vi ljus och gjorde det lite mysigt här hemma. Strax därefter kom pappan hem. Öppnade ne öl, Elsa satte på Emil och vi satt och tjöta lite skit. En go fredagskväll helt enkelt innan maten skulle lagas.

Morgondagen blir det till att städa och slå in paket, och givetvis ska vi ut och leka i snön imorrn.

Nu blir det soffmys.

Bjuder på en värmande bild så här i vinterkylan.



Johanna.

Måste köpa presentpapper!

Dagen idag ser lite ut som på samma sätt som gårdagen, att vi har lekt och myst här hemma på förmiddagen. Elsa har bjudit på mat och lekt doktor alla "Lotta på bråkmakargatan " kolla in bilderna.

Vi har precis ätit en tidig lunch som idag blev kyckling och ris, mums!

Efter Elsa har sovit och jag fått fixa till mig är tanken att åka till Kinna, till mormor Berit på fika. Och jag måste köpa presentpapper då jag har många paket som ska slås in till den kommande 3åringen på söndag!

Ha en fin fredag!

Johanna.



7 feb. 2013

Handlat.

När Elsa vaknade var klockan ganska exakt 14.00 då var hon sugen på mackaroner och köttbullar så det fick det bli. Snabbt och lätt. Vi tog på oss varma kläder, nått vi inte är vana med efter att ha gått i bikini i en vecka. Men sen bar det av till farmor, som blev glada att se oss. Fick lite fika innan jag åkte och uträttade alla mina ärrenden.

*Salvia
*Kapphal- reklamera väska-fick en ny
*Hemköp- hämta min födelsedagspresent från hemköp, 900g glass
*Tanka
*Lägga på brev
*Hem till mamma och lämna och hämta saker
*Handla mat, vilket var det viktigaste då det ekade i kylskåpet.

 
När vi sen kom hem blev det ganska snabbt sängen då vi redan ätit hos farmor. När jag sen plockat upp alla varor började jag städa, dammsugit och skurat golvet i köket. Så gott, innan vi åkte var jag ju sjuk så det var ett tag sen.
 
Nu soffhäng!
 
Johanna.

Me&i

Jag unde inte låta bli att slänga iväg en beställning med kläder från me&i direkt idag på morgonen, för som vanligt fanns det mycket fint. Blev en tunika till Elsa och 2 klänningar till mig, bla denna..
flouncedress with butterfly
Har du beställt nått än? Iså fall vad?

Johanna.

Hemma.

Nu är vi hemma igen efter en vecka med sol, bad, god mat och dryck. Men framförallt tid tillsammans med nya upplevelser som vi lever länge på.

 
 
Lite gobitar från veckan..
 
Idag har vi tagit oss en riktig mysförmiddag med filmvisning, och efter middagen består av att handla mat.
 
Johana.