Kolared

Kolared

31 dec. 2012

2012/2013

2012 tar snart slut och vi välkomnar 2013 med öppna armar.

2012 har vart en fantasiskt år både för bloggen och mig som mamma, sambo och vän. Att få se Elsa utvecklas dag för dag gör mig stolt och jag känner så stor glädje till livet tackvare min lilla Elsa.

2013 har jag stora förväntningar på redan, det ska börja med en efterlängtad resa redan i slutet av Januari, sen fyller Elsa 3år, vart tog tiden vägen? Jag blir 30år, fast det är väl ingen som kan tro?! Tro det eller ej men det händer titt som tätt att jag får visa leg på systemet. Vilket jag gladeligen visar.

Så visst ser jag med glädje fram emot att fa skåla in det nya året ikväll med goda vänner!

VILL ÖNSKA ER ALLA ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR!


Johanna.



En av 2012 års favorit minnen, Midsommar med bästa vännerna.


 

30 dec. 2012

Slö dagar..

Har vart många slö dagar nu må jag säga. Dagar utan direkt nått planerat. Mest soffhäng, nått jag börjar bli riktigt trött på. Men idag har vi gjort ett litet avhopp från detta då vi först var ute en sväng på förmiddagen och lekte. Sen efter lunch blev det en tur till Kinna, jag handla och Martin och Elsa fördrev tiden hos farmor.

Elsa har inte sovit nån middag idag vilket märktes strax innan kl 17, då hon nästan somna i bilen hem. Väl hemma var inget som det skulle, hon gick in i sitt rum och skrek.. sen blev det tyst. Då hittade jag henne så här, sittande påsin spis. BUSFRÖ.

 
Behöver jag tilllägga att det blev sängen tidigt, nä tänkte väl det.
 
Själv går jag och småfixar lite mellan varven för morgondagen då det väntas besök. Ska bli roligt att fira in det nya året med god vänner.
 
Vill också passa på att dela med mig av en bild på dom fina julklapparna Janne hade med sig till Elsa när han var här och käka i fredagskväll.
 
 
Tack tack som Elsa säger!
 
Johanna.
 

29 dec. 2012

Heldag i Borås igår.

Igår tog vi en heldag i Borås, hämtade ut en hel del tack vare våra presentkort på wrapp, åt på mc donalds, handlade mat och fikade på city gross. Elsa var helt slut sen. Men hon lyckades somna ca en halvtimma på vägen hem som tur var.



Johanna.

27 dec. 2012

Medmänsklighet.

Idag har jag vart på gekås och shoppat, men innan jag åkte hem åkte jag in på ica för att små handla lite. När jag kom till kassan och skulle betala med mitt kort stod det, medges ej. I nästa sekund frågade kassören om jag hade Nordea, svaret blev ja. Då sa han att det var krångel med nordea i hela landet. Så han frågade om jag hade kontanter, jag började rota i plånboken och hittade så att det fattades 9 kroner, då sa jag att jag får ta bort nått. Men då vande sig en äldre dam mot mig och sa ta denna, och lämnade fram en tia. Så sa hon man får väl vara lite snäll så här i juletid.

Detta är medmänsklighet när det är som bäst. Tack snälla lilla tant.

Johanna.

26 dec. 2012

Slö och mys dag.

Idag har vi bara varit hemma och tagit dagen som den kommit. Var även ute på en liten skogspromenad.

Mycket skratt lek och bus, Elsa är fantastisk. Ger glädje och stolthet i mamma hjärtat. Härlig kommentarer kommer hela tiden. Underbara Elsa!

Johanna.

25 dec. 2012

Elsa har fått en ny favorit.

Nyss hemkommen, satt på mig mysbyxorna, landat i soffan och snart blir det tv tittande.

I eftermiddag har vi vart hos Britta på julfirande, ätit god mat, fått julklappar och skrattat i massor. Elsa har också fått en ny favorit nämligen Inger, dom busade och hade kul mest hela tiden.

En riktigt bra juldag helt enkelt.

Johanna.

Leker med sina julklappar.

Idag har Elsa fullt upp med att titta och leka med alla fina julklappar. Hon gör armband, halsband, bäddar ner lillan i hennes säng, dammsuger, kollar på film och degar.

Tack alla för dom fina presenterna.

Nu vilar Elsa och jag ska surfa en stund innan det blir mer julfirande hos Britta.

Ha en fin dag!

Johanna.



24 dec. 2012

JULAFTON.

Har haft en riktig fin jul, med mycket julklappar, full av förväntan och riktig mysig. Låter bilderna tala för sig själv.

 
 
 
Och mycket julklappar blev det...
 
 
Johanna.
 
 
 
 
 
 
 

Julklappar till mig.

Även jag hade nog vart snäll då jag fått fina julklappar från min lilla familj.

God jul!

Johanna.

Morgonmyser i sängen.

Sitter i sängen och öppnar paket från julstrumpan. Har en riktigt nöjd och glad dotter. Härliga juldags morgon!

Johanna.

23 dec. 2012

Låt julafton komma.

Städat, slagit in dom sista julklapparna, fyllt julstrumporna. Nu en briska vinter i soffan tillsammans med Bingo Lotto.

Nu kan julen få komma.


Johanna.

22 dec. 2012

Kärradal.

Idag har vi vart i kärradal och firat jul med god mat och dryck, tomte och mer fina julklappar.

Johanna.



Julklappar.

Igår firade vi jul med farmor, jag bjöd på julbord. Och så blev det paket utdelning. Elsa fick en rosa bärbar dvd från Philips, en bok, en film och en sidenpyjamas med Hello Kitty.

Jag fick dessa underbara örhängen, Maria Wern örhängen.

Tack snälla!

Johanna.

21 dec. 2012

20 dec. 2012

Ledig.

Idag gick jag på julledighet, så skönt. Har verkligen känt att jag behövt detta. Så det kom väldigt lägligt. Veckan och dagen till idag har vart lång. Säkert bara för att man vet att det var nära nu..

Så ikväll har vi ätit smörgåstårta och delat en god flska vin. Härligt!



Imorrn blir det klippning för mig och Elsa, storhandling, fixa dom sista klapparna + att vi börjar fira jul. Först ut julmat och julklappsutdelning här hemma med farmor.

Johanna.

Ja hon drack julmust.

Igår skrev jag om att Elsa hade sagt att hon fått julmust på dagis. Och idag fick jag det svart på vitt att Elsa hade rätt. För personal på dagis bekräftade att så var fallet.

Skrev om detta på fb tidigt på morgonen. Och det märks att det väcker känslor. Många har kommenterat och fått en del pm ang frågan. Och svaren har vart varierande.

Men min åsikt består, dagis är helt fel forum att introdusera läsk. Helt klart besviken. Men som jag sagt innan, ingen skada skedd givetvis men jag tycker peronalen har gjort ett fel val. För det är ju dom som har tagit ställning till om dom skulle få läsk eller inte.

Johanna.

19 dec. 2012

Julmust?!

Idag har Elsa fått julmat på dagis och så säger hon att hon druckit julmust, hm? Låter konstigt men hon är väldigt övertygande och säger att det bubbla i munnen och var gott. Får helt enkelt fråga imorrn. För visst har hon hört att vi druckit julmust men hur vet hon att det bubblar i munnen när man dricker det?

Om så skulle vara fallet är jag både arg och besviken då vi försöker undvika eller rättare sagt inte låta Elsa smaka eller dricka dricka eller godis.

Fortsättning följer..

Johanna.

18 dec. 2012

MÄSTERBLOMMAN.

Mindre en en vacka kvar till jul och tiden springer iväg. Känner du igen dig? Ska du liksom många andra köpa julblommor? Om svaret är Ja, tycker jag att du i år ska beställa dina julblommor på nätet nämligen hos Mästerblomman, du kan då sitta hemma i lugn och ro och beställa antingen direkt hem till dörren eller hämta det färdigt i närmsta interflorabutik. Till och med den 20 december får du även 50:- i rabatt på din beställning om du anger koden: JULERBJUDANDEN2012

Själv fick jag denna fina blomma från Mästerblomman lagom till förra helgen.

 
Vad väljer du för julblommor?
 
Johanna.

Tomten och mamma-elsa eftermiddag!

Idag lämnade jag Elsa jätte tidigt på dagis, hon var först på plats av alla barnen. Men till min glädje har hon haft en riktig toppen dag på dagis då dom haft julfest. Dansat kring granen, sjungt och haft besök av tomten. Det var det första hon berättade för mig när jag kom idag. Tomten hade även med sig julklappar till alla barn.. en påse med äpple, russin, clementin och en reflex nalle.

 
Efter ett litet missförstånd till min fördel slutade jag tidigt idag, vilket betydde att jag och Elsa fick hela eftermiddagen för oss själva. Vi har inte haft några saker inbokade utan har bara tagit eftermiddagen som den kommit. Vilket resulterade i att pussla, läsa bok, duscha eller mer leka med vatten. En riktigt fin eftermiddag utan att jag gjort ett smack mer än att umgås med min lilla goding.
 
Vi har även gått på pottan hela eftermiddagen. Sedan i helgen så har Elsa gått blöjfri hela tiden. Förutom till dagis, då vi tar det varsamt fram.. vilket bara har blivit 2 olyckor sen i lördags eftermiddag. Tycker hon är så duktig, hon säger till när hon behöver gå på pottan också vilket jag tycker är toppen. Stolt över min lilla tjej. Tänkte köra på nu under julledigheten med förhoppningen om att snart vara blöjfri.
 
Johanna.


16 dec. 2012

TÄVLING MED PINO.

Allt fokus ligger just nu på jul, men kom ihåg att det är ett liv även efter jul. Precis så är det med denna tävling jag har i sammarbete med PINO. För tävlingen avslutas just på nyårsafton kl 24.00

Vad du kan vinna är följande.

*En pino nalle
*En valfri bok
*En dvd



Hemma hos oss har Pino blivit en kär familjemedlem. Han är en given kompis som ska med till dagis. Och alla på dagis känner väl till Elsas Pino.

Men hur gör jag nu då för att tävla tänker ni?

Jo, jag vill att du talar om vad du har för relation till Pino?
Vill ni fjäska lite extra så "gilla" deras sida på nätet. Det kan ge extra plus och godare chanser till vinst när vinnaren dras.

LYCKA TILL!

15 dec. 2012

MORMOR & MORFAR!

Efter lunch fick vi ett efterlängtat besök av mormor och morfar. Elsa verkligen älskar mormor och morfar och blir så där glad överspeedad när dom är här och vill visa dom alla hennes saker.

 
Tack för en mysig eftermiddag.
 
Johanna.
 

Vår förmiddag.

Våran förmiddag har vi vart inne och målat med glitterlim som Elsa fick av tomten idag. Även fikat. Men sen var vi bara tvunga att gå ut i detta vackra vinterlandskap och leka. Elsa bara slängde sig i snön, kröp, skottade snö och hade jätte roligt. Även jag tyckte det var kul, för att man slapp frysa ute idag då det inte var kallt.

 
Nu ska jag laga lite mat, idag blir det spagetti och köttfärssås. En riktigt god klassiker.
 
 
Johanna.
 
 

14 dec. 2012

TRÖTT!

Idag är jag helt slut efter en vecka full med jobb. Men vet ni vad, jag har bara 4 arbetsdagar kvar innan det blir lite julledigt. Jag längtar..

Fredagsmys i stora lass, med taco, chips, bubbel med dom jag ÄLSKAR MEST! Elsa somna som en stock, även jag tog en liten powernap i soffan. Så nu kanske jag orkar vara upp till 22.00 ialla fall.. ha ha.

Skönt att slippa klockan som ringt 05:15 hela veckan..

Ha en fin fredagskväll så hörs vi imorrn kära vänner!

Johanna.

13 dec. 2012

LUCIA.

Idag var de att gå upp tidigt för att åka till dagis och titta på luciafirande. Jag, Martin, farmor, mormor och morfar var med. Det bjöds på glögg och pepparkakor och ett fint luciatåg med fina sånger. Men Elsa var så upptagen av allt annat så hon tittade sig om kring och stod och pratade istället. - Där är Elsa, -Dom Eldar! och -Var är min mamma? Var kommentarer Elsa sa högt och tydligt. Det är min goding det.

 
Johanna.
 
 
 

12 dec. 2012

Babbel..

Idag efter jobbet blev det handling och så fick jag uträttat lite ärrenden så som hämta ut en julklapp jag beställt, hämtat paketet från me&i med det jag har beställt på rean, vart på systemet..

Jag börjar mer och mer längta till nästa torsdag kl 16.00 då jag går på lite "ledighet", känner mig trött. Så det ska bli så skönt att vara lite ledig och bara vara med dom jag älskar mest. Sen längtar jag till att få ge Elsa sina julklappar, ska bli så roligt. Är som att jag själv blir som barn på nytt.

Elsa har dom senaste dagarna i sin julklaender fått läppcerat, pysselbok, hårband och en hello kitty bok. Lika spännande varje dag att se henne trippa mot trappan för att se om tomten vart och lämnat nått paket.

Imorrn är det lucia och vi ska och titta på vår lilla goding sjunga tidigt på morgonen. Ska bli så mysigt, Elsa har övat på luciasångerna sedan länge nu så hon borde kunna dom inför morgondagen. Jag blir lite sentimental av att se henne stå stå där sötast av alla imorrn och sjunga, jag bara vet det. Min stora lilla tjej! Mormor, morfar, gammel mormor, farmor och jag och Martin kommer vara på plats för att beskåda detta. MYS!

Nä.. slut babblat från mig. Jag tänkte hoppa i säng tidigt ikväll, får väl se hur det går för så tänker jag varje kväll.

Johanna.



11 dec. 2012

Go tjej, lite städ och jag har hittat mer till Elsa.

Sitter i soffan och kollar på Så mycke bättre på datorn. Då vi missade det i lördags.

Slutade kl 16.00 idag vilket gjorde att det blev lite mer tid till min stora kärlek här ikväll. Hon var på gose humör. Vi busade med 12ert, myste i soffan och åt middag. Jag hade förberett maten dagen innan vilket också gav oss mer tid, vilket man borde göra varje dag.

Sen hade jag lite extra energi så jag började små städa och fixa.

Idag på jobbet fick jag se en " leksak" vara så bra som den verkade. Så nu blir det att fundera på om jag kanske "måste" bara köpa en julklapp till, hmm jag som är färdig. Blir att sova på saken.


Johanna.

10 dec. 2012

Mitthjusdjur.se

Idag hade jag fått en avi för att hämta ett stort paket. Men innehållet var inte till mig utan till våran kära familjemedlem 12ert.

 
För jag har fått möjligheten att prova lite nya saker till min lilla katt. Godis, leksaker och annat kul.
 
 
 
Var själv inne och kollade på deras sida för ett tag sen, finns nått för allas plånbok. Vilket jag tycker är väldigt roligt. Gör dig själv en titt, kanske kan just ditt husdjur få sig en fin julklapp.
 
 
 
Johanna.


9 dec. 2012

TOPPEN DAG!

Idag har vi haft en riktigt toppen dag, efter god lunch hos farmor åkte vi hem. Vi har skrattat, pärlat armband, duschat, lekt och busat utan nån trots. Sånna här tillfällen ska jag ta fram i mitt sinne när trotsen är som värst och inse hur underbar och go dotter vi har. Älskar dig så kära Elsa!

 
Johanna.
 

Julblommor.

Ni glömmer väl inte att ni just nu får 15% rabatt om ni anger koden JULBLOMMA1 när ni köper julblommor hos www.masterblomman.se

 
Johanna.

Gårdagen.

Efter lunch igår hamm vi gå ut en liten stund innan vi skulle iväg. Härligt då solen var framme. Elsa och pappa tog en tur till skogen på pulkan.

 
 
På kvällen var vi på julfest, med god mat. Och massa tjöt och skratt, en riktigt rolig kväll.
 
 
 
Johanna.
 
 
 
 

8 dec. 2012

Lördag förmiddag.

Jag och Elsa har lekt här på morgonen, tänt i spisen och fått upp en härlig värme och ute är det idylliskt vacker när snön faller ner.



Har även fått undadn lite disk och fortsätter fylla goodiebagen, men snart blir det en dusch, raka benen, skala potatis och förbereda inför kvällens julfest.

Ha en fin lördag!

Johanna.

Paket 7 & 8.

Här kommer bilder på Elsas paket för igår och idag.

 
 
Johanna.

7 dec. 2012

Fördelar & nackdelar.

Fördelar och nackdelar med att bo på landet:



Fördelar

Årstiderna får man se från deras bästa sidor, som nu vintern. Vackert vinterlandskap med orörd snö utan avgaser. Sommarn med sin blommster.

Jag kan spela hur hög musik jag vill.

Jag kan gå ut naken i trädgården, kanske inte nu för då hade jag frusit ihjäl men på sommarn.

Inga grannar att irritera sig på.

Nära till skogen.

Nära till sjön.

Elsa kan springa fritt utan bilar och avgaser.

Man sköter sig mer själv, och det ger inspiration och glädje för allt man inser att man KAN.

Som Martin brukar säga, vi behöver ej åka till djurparken då dom flesta djur finns i vår närhet, kossor, hönor, tuppar, hundar, katter, hästar, älgar, rådjur, vildsvin ( dock har jag inte sett nån levande), harar.. m.m



Nackdelar

Ingen affär nära att gå till.

Man är beroende av sin bil.

Inga spontanbesök.

Mörkret, vilket gör att man inte kan vara ute så här års efter kl 16.00

Lång till brevlådan.




Så som ni ser, fördelarna väger upp ganska bra mot dom ganska värdsliga sakerna som nackdelarna innehåller. Jag skulle inte vilja byta bort det mot nått. Eller jo ibland när allt bara jävlas, men det kan man skratta gott åt sen i efterhand. Är lycklig att jag kan ge Elsa denna uppväxt, ett liv på landet!


Johanna.



Dagen kunde inte starta sämre.

Dagen idag kunde inte starta sämre, väl framme på dagis så upptäkte jag att jag glömt min handväska hemma. Nått som aldrig hänt tidigare. Drog en djup suck och bara insåg att jag var tvungen att åka hem igen vilket resulterade i några minuter sent till jobbet. Ja ja.. tänker ni.. men detta tog mig 30 minuter. Det är en av nackdelarna med att bo på landet att det tar en stund om man glömt nått.

På jobbet idag har vi haft 14 grader inne, behöver jag säga att det var kallt? Men tillslut fick jag upp värmen tackvare bra kläder.

Efter jobbet blev det snabbhandling och hämtmat att ta med hem till mina älsklingar som redan hade kommit hem. Blev lite fredsgmys innan Elsa la sig och Martin åkte ut på galej. Så nu är det jag och 12ert ikväll.

Jag har förberett en liten överraskning till tjejerna i mammagruppen inför morgondagen. Nämligen var sin goodiebag. För imorrn ska vi ha lite julfest. Ska bli riktigt roligt!

 
Gokväll!
 
Johanna.

Vackra blommor + ett erbjudande till er läsare.

Även denna vecka kan jag tacka Mästerblomman för att jag har ett fint hem med vackra blommor.

 
Just nu vill Mästerblomman även ge er mina läsare en liten tidig julklapp nämligen
15% på julblommor. Erdjudandet gäller till och med 14 december och koden är
JULBLOMMA1
 
Så passa på att köpa dina julblommor i lugn och ro hemma så kan du bara hämta det i din närmsta interflorabutik. Enklare blir det inte.
 
Johanna.