Kolared

Kolared

31 okt. 2012

Förkylningen fortsätter..

Ja min förklylning fortsätter. Vet inte hur länge jag har varit förkyld nu. Min näsa har runnit och rinner än, haft munsår, irriterade ögon och nu hosta. Så idag har jag vart på apoteket och köpt hostmedicin och halstabletter. Må detta få slut på min hosta. Jag kanske har blivit permanent förkyld. Finns det, kan man det? Känns så ialla fall..

Ja ja, slut gnatat från min sida, godnatt!

Johanna.

30 okt. 2012

NAMNSDAG.

Idag har världens bästa Elsa namnsdag. HIPP HIPP HURRA!

 
Och fina presenter har hon fått, en liten hamster som låter och kan gå framåt, cd-skiva, bok och pengar. Tack tack som Elsa säger! För finns det en anledning till att fira/uppvakta som gör det, det tycker jag ialla fall.
 
Johanna.
 
 
 

Gratis + fynd.

Idag har jag fått lite gratis med posten och en del jag hämtat ut i butik..

 
Av en slump fick jag syn på att Lindex hade ½-rea priset idag så jag kunde ju inte låta bli att fynda lite ialla fall.. det på bilden + en pyjamas som hon ville ha på sig redan ikväll.
 
 
Johanna.
 

MÄSTERBLOMMAN.

Jag har just fått förmånen att skapa ett gott samarbete med www.masterblomman.se

Att vara kund hos mästerblomman är enkelt och smidigt. Beställningar görs via våra webbutik, e-post eller telefon, dom erbjuder leverans samma dag i hela sverige och ut i världen via deras samarbete med interflora där över 700 butiker ingår.

Floristerna är kreativa, drivna och inspirerande personer som ser utmaningar istället för hinder. Inget är för stort eller för litet, kanske har du nån som fyller år? Nån du vill skicka en hälsning till? Ta då chansen nu att överraska just din "vän" för just nu erbjuder mästerblomman ett härligt erbjudande till alla mina läsare.

Erbjudandet gäller t.o.m 14 november.

 
Johanna.

29 okt. 2012

TIPS.

Som ni alla vet så älskar jag allt som är gratis, rabattkoder osv.. så jag ville tipsa er om en bra sida som är värd att besöka innan du ska beställa nått på nätet. www.rabattjakt.nu För nu går vi ju mot jul där en del julklappar ska inhandlas. Då rullar pengarna ganska snabbt så en rabattkod är ju alltid välkommet!

cdon ellosfujidirekthmheppolekmer och många många fler företag.


Johanna.

LEOS LEKLAND!

Nyss hemkomna från en tur på Leos lekland och mc donald. Efter 2 timmars lek på Leos och en happy meal i magen somnade Elsa direkt i bilen. Bara att flytta över henne till sängen när vi kom hem.

 
Johanna.
 
 

28 okt. 2012

SLÖ.

Oj oj vilken slöar dag detta har vart. Helt slut. Men det var det värt för det är sällan jag är ute och släpper loss. God mat- trevliga männsikor- gott att dricka- musik.

Så detta blogginlägg blir lite lamt precis så som jag känner mig..

Men imorrn är det en ny dag där nya minnen ska skapas. Vi är lediga från dagis, så jag tror vi ska hitta på nått roligt. Lutar åt Leos Lekland.

Godkväll..

Johanna.

26 okt. 2012

BESVIKEN.

I eftermiddag var Elsa hos mormor och morfar medans jag skulle till frissan och sen bara och hämta mammas present. Men med det sistnämda blev allt bara fel. Jag skulle vilja besrkiva mig kort, då jag inte orkar beskriva händelsen. Men VICTORINS i Kinna kommer jag aldrig mer besöka. HUR JÄVLA SVÅRT KAN DET VARA?! Det jag fick till svar var tyvärr, .. idiot.

Men gick till ett annat ställe där jag fick service utan dens like. Tack Ahlqvist för all hälp.

Nu blir det soffmys efter att jag har fixat lunchen för morgondagen då Stellen och Siv kommer hit + att jag har målat naglarna.Skönt att ha detta gjort.

 
Johanna.

25 okt. 2012

Tankar.

Blev en sväng till Kinna innan där jag både fick storhandlat och shoppat fin kläder till Elsa, inför kalaset på lördag. Själv är jag så osäker på vad jag ska ha på mig. Har köpt en klänning, en enkel men snygg.. men problemet är är den för enkel? Eller kan jag piffa dom med mina nyinköpta strumpbyxor. Eller sa jag ta en mer festklänning? I-lands problemen kanske. Men för mig känns det jobbigt just nu.

Får väl sova på saken.. imorrn ska jag bli fixad i håret, ska till frissan och få klippt mig. UNDERBART!

Filar även på ett litet kort tal, ska jag våga? Eller ska jag bara ge det till mamma. Det tål också och tänkas på.

GODNATT!

Johanna.

Väntar..

Sitter och väntar på att hjärtat mitt ska vakna, hon har nu sovit i över 2 timmar. Så det borde snart vara uppstigning tycker man.

Så ni kan tro att jag hunnit med en hel del, ätit, sminkat mig, slagit in paket, betalt räkningarna, plockat in i diskmaskinen osv..

Johanna.

24 okt. 2012

FILM

 
Nu ska vi kolla på film.. nya Johan Falk.
 
Johanna.

Vab imorrn också..

I eftermiddag var jag tvungen att bestämma hur vi skulle göra imorrn, vab eller jobb?
Blev ett ganska enkelt val då Elsa har gått på halvfart hela dagen. Orkar vara uppe en stund, sen soffan och mer still som att läsa böcker. Så än är inte min lilla tjej helt frisk även om hon inte har nån feber.

Bilderna visar hur det har vart idag, ena stunden i rörelse andra soffan/sängen.

 
Johanna.
 
 

23 okt. 2012

Gekås & feber.

Idag har jag som sagt vart på Gekås, blev mycket handlat. Och alla julklappar till Elsa är nu klara. Så skönt. Var inga köer varken in eller till kassorna men till att handla lunch och trångt när man skulle kolla på en del saker. Blev även lite kläder till Elsa Elsa. klänning, leggings, strumpbyxor, ett par coola hängslebyxor och vantar och mössa.

Här kommer en bild på lite av det som fick följa med hem..

 
Elsa har haft en rolig dag hos mormor Berit, dom har tvättat, badat och gungat. Dessvärre såg hon lite hängig ut när jag hämtade henne, väl hemma så såg jag att hon var helt slut och ville gå upp och sätta sig i soffan. Hon la sig ner och ville ha filt och bara låg där het som ett element. Kunde inte ens locka med glass.. så det blir vab imorrn.
Stackars lilla tjej, imorrn ska mamma ta hand om dig och mysa så vi snabbt blir friska!
 
Johanna.

22 okt. 2012

Goding och Gekås.

Idag fick jag med mig en riktig goding hem, som satt länge vid matbordet ikväll när vi åt. Hon skrattade, sjöng och var på strålande humör.

 
Nu ska jag sitta och ladda för morgondagen och skriva färdigt min lista vad som ska handlas. För imorrn ska Elsa busa med gammel mormor Berit medans jag ska shoppa på gekås. Ska bli kul, då det var ett tag sen jag var där.
 
Johanna.
 

21 okt. 2012

Vilken helg..

Vi har haft en riktigt trevlig helg i kärradal hos Siv och Stellan. God mat, en farfar som lekte björn, en skrattande Elsa och alldeles för mycket god dricka för mamman och pappan. Och så fick vi en fantasiskt fin överraskning, som jag väntar med att berätta för er.

Men idag har vi vart super trötta. Elsa somnade direkt i bilen..

 
Väl hemma slängde jag snabbt ihop lite mat sen somnade vi alla tre i en timma. Var precis vad vi behövde.
 
Sen passade vi på att vara ute i det härliga höstvädret. Och jag låter bilderna tala för sig själva hur vi hade det.
 
 
Så efter en bra helg så kommer det bli en tidig kväll, för att orka jobba imorrn.
 
Johanna.
 
 

20 okt. 2012

me&i + bloggare

Ni har väl inte missat att me&i har ett sammarbete med svenska och finska bloggande småbarnsföräldrar? Som har tagit fram 15st fina kläder både till vuxna och barn.

Själv har jag hittat en del favoriter, en av dom beställdes i veckan så den borde dyka upp snart.. kommer visa detta när den kommer. Men här kommer en annan av mina favoriter som ligger högt upp på min "vill ha"-lista.

Blankens balloons tunic
(Bild lånad från www.meandi.se )

Funderar på att boka en me&i-träff snart är du /ni sugna på att komma då?

Johanna.

Dagarna rusar iväg...

Dagarna bara rusar iväg och jag med dom. Igår jobbade jag först hela dagen sen skulle det ena efter det andra ärrendet fixas. Så vi var inte hemma förren vid 19-tiden. Då blev det kinamat för mamman och pappan och donalds pitt som Elsa säger. Skönt att inte behöva ställa sig vid spisen när jag hade bilen full med matvaror och annat som skulle fixas.

Idag har vi haft en go förmiddag med frukost och fika, bäddat nytt i sängarna och jag har precis tagit en dusch och lagt in mat i ugnen. För efter lunchen blir det en tur till Kärradal. Ska hälsa på Stellan/farfar och Siv. Så jag får väl snart ta och packa en liten väska då vi blir det över natt.

Veckan som kommer är full med aktiviteter och saker som ska fixas, jobba, gekås, klippning, hämta present, osv. för på lördag ska vi fira finaste mamma som fyller år nästa måndag. Kan inte fatta, min mamma fyller 50år.. fast hon känns så ung.

Ha en fortsatt fin lördag mina vänner!

Johanna.

18 okt. 2012

Effektiv.

Känner mig sådär härligt effektiv idag, när vi kom satte jag igång och började laga mat. Idag blev det pannkakor. Nått som både Elsa och Martin älskar. När Elsa sen lagt sig så började jag med att städa toan, fixa Martins matlåda, osv.. till och med målat naglarna. Nått som var väldigt länge sen jag gjorde. Man får helt enkelt passa på när man har lite energi.

 
Johanna.

16 okt. 2012

Pepparkakor

Idag har vi bakat, precis det jag pratade om igår nämligen pepparkakor. Vi hade en riktigt mysig stund när vi satt där och bakade. Tog bara dygt halva paketet så vi kan baka en gång till i veckan.

 
 
Johanna.
 
 


Vilken miss..

Idag när vi gick upp skulle Elsa som alla andra morgonar ta med sig LEJONET ner, den bär hon med sig mest hela tiden. Eller hon ska veta vart den finns. Fast till dagis får hon aldrig ta med sig den till då jag är livrädd att den skulle komma bort. För det finns inget som Elsa håller så kärt som sitt LEJON. Men idag tyckte jag att det var på tiden att tvätta LEJONET, Elsa var med på noterna till en början och hon la fint in den i tvättmaskinen, men när jag stängde luckan och satte på.. då brast det. Hon skrek, och ropade efter han.. detta höll på i ca 1 ½ timma fram och tillbaka. Ingen bra start på dagen. Men vad ska man göra? Måste ju få tvätta den.

 
Lyckan var total när maskinen äntligen var klar.. dock var han ju lite blöt och behövdes torktumlas. Så vi tog oss en härlig dusch, medans LEJONET blev torr och ren.
 
 
Sen var det en glad och lycklig tjej igen..
 
Johanna.
 

15 okt. 2012

Pyssel & pepparkaker.

När jag och Elsa kom hem idag stod det pyssel på schemat, vill inte avslöja för mycket vad vi gjorde då det ska bli presenter. Men Roligt hade vi och Elsa vile bara göra mera..

 
Att kleta med den överblivna färgen var också kul. Elsa ropade -mera färg mamma!
 
Härligt att hinna med att göra nått roligt innan dags för de sedvanliga rutinerna med mat, pyjamas, tandborstning m.m
 
Imorrn är vi lediga som det ser ut nu ialla fall och kan ni gissa vad vi ska göra då?
Få nu inte en chock.. men JA vi ska baka pepparkakor, ha ha lite tidigt men oj så roligt.
För vi kan hinna baka det många gånger innan jul om vi börjar nu.
 
Johanna.


14 okt. 2012

Koja, City Gross & Wrapp.

Denna regninga söndag började vi dagen eller förmiddagen med att bara busa och leka inne. Vi gjorde bla en koja. Vilket var mycket uppskattat av Elsa.

 
Efter lunch tog vi oss en tur till Elsas favvo butik nämligen City Gross, farmor följde också med och hon bjöd oss på go fika. GOTT GOTT!
 
 
Vi passade på att lösa in några wrapp också när vi ändå var i stan, så på clas ohlsson blev det ett bosch borr till Elsa, och så köpte vi ett fint blinkande diadem till Elsa på city gross. Härlig kombo i detta kortet tycker jag en borrande lycklig prinsessa.
 
 
Var även på Em och plockade ut dessa fina ljus. Tack vare wrapp...
 
 
Så vi har haft en riktigt mysig dag, fast jag får lite dåligt samvete att vi inte vart ute nått idag. Men ibland får man ha sånna dagar. Känner nog så för att vi är så vana att tillbringa mycket tid ute eller ialla fall lite varje dag. Men det tar vi igen imorrn på jobb och dagis.
 
Johanna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

11 okt. 2012

Film.

Ska snart gå och lägga mig och sova för imorrn väntas en lång dag på jobbet, men jag måste bara berätta att jag har sett en riktigt bra film ikväll. Spänning från början till slut. Så den rek. varmt, bättre än förra om ni frågar mig.

 
Johanna.


10 okt. 2012

Eftermiddagen.

Efter diverse värktabletter så var jag ganska okej för att kunna åka till Kinna en stund efter att Elsa sovit. Vi mötte upp mormor vis visko. Hittade ett par så fina allväders stövlar. Så nöjd, vilket jag tror Elsa också var.

 
Sen blev det en tur till mormor Berit där det bjöds på kaffe. Innan vi åkte hem blev det en kort stund på lekplasten innan vi skulle hem och fortsätta med utelek innan det var dags för kvällsmat.
 
 
Imorrn blir det som vanligt igen för så ska Elsa till dagis och mamman till jobbet.
 
Godkväll!
 
Johanna.
 

Gratis med posten + ett tips.

Detta har kommit med posten i veckan, och helt gratis. Elsa tog beslag på glitternaglacket med en gång, så det var bara att börja måla här på morgonen.

 
Fyra av dessa naglack kommer från lenson, då jag har passat på att lösa in min wrapp nu när dom har fraktfritt vid köp av två kosmentk varor. Så har ni nån lenson wrapp så shoppa loss gratis vettja.
 
Johanna.

Dagis och vårdcentral.

Idag var det kallt här på morgonen, så innan vi åkte till dagis hämtade jag fram Elsas vinterjacka och vinterskor. Även de nya varmfodrade regnbyxorna. Hon sprang fram och tillbaka och verkade gilla sina nya kläder.

 
Idag var det inte en vanlig dag då det stod jobb och dagis utan dagis och vårcentral. Då jag länge har vart förkyld med all diverse symtom fick jag en tid idag. Resultatet blev kortison nässpray för jag har en lättare bihålsinflamation, vätska bakom örat och svullnade slämhinnor.
 
Så vi får hoppas att ipren, alvedon och nässparyren gör susen, för detta börjar bli tröttsamt.
 
Nu sover hjärtat mitt, och om orken infinner sig ska vi åka en sväng till visko i eftermiddag. För det som behöver införskaffas är varmfodrade regnstövlar.
 
Johanna.
 
 

9 okt. 2012

Julklapps funderingar.

Igår fick jag hem den stora lådan med julklappar till Elsa från lekmer, är så nöjd med mina fynd + att jag tycker det är gott att jag har redan några julklappar klara. vad det gäller adventskalendern med 24 julklappar så är även den klar, fast det kan ju hända att det behöver kompliteras då jag tycker det är bra att ha lite små saker i lager för olika tillfällen. Som om man behöver lite uppmuntran eller liknande. Eller ska jag kalla det mutor? Ha ha..

Men hur tänker ni på julklappar, tips på vad ni ska köpa till era barn mottages gärna. För jag har börjat skriva en lista när man kommer på nått. För jag glömmer så snabbt vad jag tänkte.. för snart eller ja ganska snart börjar frågan kanske komma. Vad önskar sig Elsa i julklapp? Och då är det bra att vara lite förberedd.

Själv har jag inte riktigt bestämt vad vi ska köpa mer till Elsa, min tanke är ev nått mer och sen sätta in pengar på kontot.

Johanna.

Plötsligt händer det..

Efter tjat och gnat i 3 år så hände det plötsligt igår, frysen som stått och tagit plats i vår hall är äntligen borta. Fick lite snabbt städa och fixa igår men behöver tänka ut hur jag ska använda platsen på bästa sätt. Men oj vilken stor hall jag fick helt plötsligt när jag fick plats för vagnen.

 
Johanna.

8 okt. 2012

Ledig dag.

Jag och Elsa har fått ett par lediga dagar ihop, ofrivilligt eller vad ska man säga. Inget jobb varken idag och imorrn. Så idag bestämde Elsa ganska snabbt att hon ville gå ut, för redan innan klockan var 10, satt hon i hallen och tog på sig kläderna. Bara att hänga på, vilket jag gärna gjorde då solen lyste och det var en riktig fin höstdag.

 
När vi kom in berättade jag för Elsa att när vi sovit och ätit mat ska vi åka till badhuset. Gissa vad hon sa då? -jag vila lite.
 
Sagt och gjort, hon sov i 2 timmar, sen åt vi och telefonen ringde. Det var mormor Berit som gärna följde med till badhuset.
 
Var på badhuset och busade och lekte i 2 timmar, sen hade jag en trött tjej med mig hem. Även jag känner mig helt slut, tar på krafterna att bada.
 
Vad vår lediga morgondag har att bjuda på vet jag inte än, utan vi tar dagen som den kommer och ser vad det ger.
 
Ha en fin kväll!
 
Johanna.


7 okt. 2012

Bilderna talar sitt egna språk.

Jag låter bilderna tala för sig själva hur vår eftermiddag har sett ut..

 
Som ni kan se har den spenderat ute, underbart!
 
Ha en fortsatt fin söndags kväll mina kära vänner!
 
Johanna.
 
 
 

Ord som värmer..

Tänk att idag sov vi lika länge som jag och Martin gjorde igår när inte Elsa var hemma, nämligen till halv tio. GOTT! Det första Elsa sa idag när hon vakande var, -vad gör farfar? Ni kan gissa att hon tycker det är kul att ha farfar här hos sig några dagar. (För imorrn börjar ju älgjakten)

Så efter frukost kom farfar in till oss och drack kaffe och busade med Elsa.. han jagade henne runt och runt. Och Elsa skrattade så gott, underbart att höra.

Sen var det dags att ta på oss och gå ut i den fina höstdagen, Elsa ville direkt hoppa, (studsmattan). Får ju passa på när det är torrt och snart får vi kanske börja tänka på att sätta undan den eller hur vi ska göra med det. Så hon hoppade och studsade för fullt.. sen stannade hon upp tittade på mig och sa -jag gillar dig, svarade med ett stort leeende att jag gillar dig också. Hon fortsatte och sen stannade hon upp ännu en gång och sa -jag älskar dig.. dessa små ord värmer så gott i hjärtat! Älskade underbara Elsa, mamma ÄLSKAR DIG MEST AV ALLT! Utan dig vore jag inget, du gör mig HEL!


Johanna.

6 okt. 2012

Ny mössa.

Igår köpte jag en cool mössa till Elsa av en tjej på jobbet som syr i tuffa tyger. Jag fastnade för denna med helikoptrar. Elsa verkar också gilla den, hon är så söt i den!

 
Johanna.

TACK!

Inatt har Elsa sovit hos momo och moffa som Elsa säger, och haft det toppen bra. Hon har badat, vart i mariebergsparken och hittat på bus. Fast gud vad det är tomt och tråkigt här hemma utan min älskling, men skönt att få längta! Och när jag hämtade Elsa idag så var det en tjej som var på strålande humör och helt underbar hela eftermiddagen. Vi har ätit älgmiddag med farmor och farfar , vart ute och haft det riktigt roligt!

Tack mormor och morfar för att jag fått vart och busat hos er!

 
Johanna.


4 okt. 2012

Nya skor.

Lovade att komma med bild på mina nya skor jag köpte i helgen, så här kommer dom..

 
Är så nöjd med dom!
 
Mina gummistövlar har också gått sönder, blir helt genomblöt efter att jag haft på mig dom. Och med tanke på att jag både är ute mycket i jobbet och här hemma så köpte jag mig nya gummistövlar också. Köpte dom på nätet, och till min glädje var dom perfekta.
 
Så nu är jag varm och torr om fötterna i alla väder.
 
 
Johanna.