Kolared

Kolared

30 aug. 2012

Målat.

Kvällen har spenderats i lekrummet och målat och målat, får fortsätta imorrn för det behöver målas ganska många gånger. Men fint blir det!

Johanna.

Sover.

Elsa sover och sover.. börjar bli hunrig nu. Men mysigare om vi kan äta ihop. Vill inte väcka henne heller då hon är förkyld och med all säkerhet behöver sin sömn. Och kan hon bara få ta igen sig lite idag kan vi förhoppningsvis återgå till jobb och dagis redan imorrn.

Detta är en riktig inne och mysar dag, även om jag tycker att det är gott med frisk luft, om så bara för en liten stund. Så vet i tusan om det blir nått av den sorten idag, ev om vi går och hämtar posten. Annars blir det inne aktiviteter i myskläder.

Johanna.

VAB

VAB idag då vill det till att aktiveras. Nu leker vi med lera. Förkylning är det som gör att vi är hemma. Näsan rinner, lite hosta och en nypa extra gnällig.

Johanna.

29 aug. 2012

Dockhus.

Ikväll fick jag ett trevligt mail att vi hade ett dockhus att hämta på kupan jag satte mig i bilen på en gång. För som vi väntat, men det var värt väntan kan jag lova. Så fint. Kommer ifrån Pixiekids. Ska berätta mer om det imorrn, ska bli kul att se Elsas reaktion imorrn när hon får se det.

Johanna.

Presenter.

Dessa fina presenter fick Elsa med sig hem av mormor och morfar, Tack tack som Elsa säger.

Johanna.

Eftermiddagen.

I eftermiddags var vi på besök hos bästa mormor och morfar.

Johanna.

Gratis.

Dagens gratis, spray från l'oreal, muffins formar med mumin, tvål bad anka och ett armband från pearls fot girls.

Toppen!

Johanna.

28 aug. 2012

Regn..

Sitter framför datorn och små huttrar, borde ta fram en stor filt och mysa under. Hör hur regnet bara öser ner. Kanske gör det saken lite värre att man fryser. Känns ruggit. Både Martin och Elsa är förkylda. Så det är säkert bara en tidsfråga innan man sitter i samma båt.

Idag trodde jag att vi skulle ha en hemma dag jag och Elsa. Men när vi precis hade gått upp ringde telefonen, och det var från jobbet. Så det blev en heldag på jobb och dagis istället.

Martin hämtade Elsa idag, i toka bilen som Elsa säger.  Och det var inte så roligt, hon ville inte alls åka den bilen. Men efter lite övertalning så tyckte hon att det vara jätte roligt. Och när jag frågade henne när hon kom hem så sa hon stolt att hon åkt pappas toka bil..

Imorrn väntas åter jobb och dagis dock en kort dag..

Nu ska jag mysa in mig i en go filt, kanske ta nått varmt och dricka och mysa en stund.

Ha en fin kväll!

Johanna.

27 aug. 2012

Handlat.

Har vart och storhandat på MM, nu varvar vi ner framför "Ensam mamma söker". Imorrn är jag ledig eller rättare sagt ofrivilligt ledig, då blir det en lugn dag för Elsa har blivit så förkyld. Så vi kan nog behöva en mysdag.

Johanna.

26 aug. 2012

Städat, promenad och Lillan sover!

Efter åskan och att strömmen kom tillaka passade jag på att städa i sovrummen. Bäddade rent, dammsög och skurade golvet. Så det blir gott att krypa ner i nybäddat ikväll.

 
Efter lunch när det var uppehåll tog vi oss en promenad, Elsa hade full mundering med regnkläder så hon kunde hoppa i alla vattenpölar, och det gjorde hon också kan jag lova.
 
Hann med en fika ute innan nästa regnskur kom. Så det känndes skönt att vi kunnat vara ute lite idag. För annars hade vi nog alla klättrat på väggarna.
 
Innan sängen blev det en lekstund i duschen för Elsa. Vilket hon älskar!
 
För ett par veckor sen fick vi hem min docksäng jag hade när jag var liten till Elsa. Idag bar vi upp den til hennes rum, hon fick "natta" sin docka innan hon själv skulle sova.
 
Elsa hoppade upp i sängen och jag sparng iväg för att hämta välling innan hon skulle sova. När jag kom tillbaka tog hon fingret mot munnen och sa -shuuyy.. jag fattade ingenting förren hon sa -lillan sover. Det är min älskling det!
 
 
 
Johanna.
 

Dunder och brak!

När vi gick upp idag och fixade frukost frågade Elsa om det var natt, inte så konstigt för det var jätte mörkt ute. Och mullrade för fullt. När vi satt oss till bords gick strömmen och så small det. En sån smäll har jag då aldrig hört. Åskan slog ner i skorstenen. Inget hände men vi var skakis och helt chockade. Har fortfarande ont i mitt öra efter den enorma smällen.

Så idag håller vi oss inne med tända ljus och myser.

Johanna.

25 aug. 2012

Go lördag!

Har haft en riktigt bra lördag. Städ och bus hela förmiddagen. Efter lunch skulle vi ut på promenad men lite spontant blev vi ner bjudna till våra grannar på ett glas rose'. För er som inte vet har vi blivit med grannar. Både kul och ovant.
Sen kom bästa mormor och morfar och busade med Elsa.

Så jag sitter nu nöjd i soffan och tänker på dagen. Nu blir det nya filmen " kvarteret skatan reser till Laholm "

Johanna.

24 aug. 2012

Gratis.

Lite av veckans gratis.

Johanna.

Hann med en träff till.

I eftermiddag blev det en lekträff med Camilla och Ida. Kul att vi hann ses en gång till innan dom åker hem igen. Orättvist att ha dom så låångt bort! Hoppas vi ses snart igen!

Johanna.

23 aug. 2012

Trött, me&i och kommentarer..

Då var det redan torsdag kväll, och jag borde redan vara i säng, men måste kika runt på nätet en stund innan jag intar sängen.

Har vart helt slut varenda kväll denna veckan, så att det är fredag imorrn kunde inte komma mer lägligt. Ha ha..

Idag efter jobbet blev det en kortis ute med min älskling innan pappan kom hem. Då blev det att fixa lite käk innan jag skulle göra mig iordning för me&i party hos Hanna. Trots att jag var trött och gärna hade satt mig i soffan var det skönt att komma hemifrån och glömma disk och tvätt för en stund. Var en mycket fin kollektion. Blev en klänning till mig.

Längtar tills imorrn kl 13.30 då jag hämtar Elsa, för då har vi hela helgen framför oss med en massa bus och lek. Hon är helt underbar min lilla Elsa, goa kommentarer jag fick i eftermiddags.. vi satt och pratade om vad dom gjort på dagis och vad dom hade ätit.

Vad åt ni till frukost?
-godis..

Va, åt ni godis?
Ja, totte godis. ( totte= 12ert)

Hämtade henne strax efter mellanmålet idag så jag frågade om hon hade ätit macka..

-ja.. men inte fick mer.

Hur många åt du då?
-2 men jag inte fick mera..

Hade du velat ha mer macka?
Ja, jag inte fick mera..

Ha ha..

Får nog allt ha ett snacka med dagis, verkar som att dom äter kattgodis och inte får mer mer än 2 mackor till mellis. ha ha.. GODING!

GODNATT!

Johanna.


21 aug. 2012

Lekplats dejt, klippning & låång dag!

Var en halvdag på jobbet idag, så efter Elsa fått i sig mat på dagis var det dags att åka hem och sova isället. Jag hann äta, och fixa här hemma innan jag var tvungen att väcka Elsa. För vi hade bokat en lekträff med Helana och Viola.

Var allt segt för Elsa att vakna, men det var värt det då hon och jag hade trevligt på lekplatsen tillsammans med kompisen!


Efter en stund på lekplatsen styrde vi bilen mot farmor, jag lämnade Elsa och åkte till frissan och hoppades på lite folk på dop in. Men när jag kom var det 3 före mig, jag satt snällt och väntade en timma. Hade ingen chans att få ihop en tid denna veckan annars så det fick det vara värt. Blev en bra bit klippt.. riktigt gott.

Nu ska jag fixa och dona en stund innan det blir Dallas och sen sängen.
För imorrn måste jag gå upp jätte jätte tidigt.
Börjar jobba 06:45 så jag kan nog behöva lite sömn. Ska jobba till 17.00 så det blir en låång dag.

För Elsas del blir det en kortare dag för imorrn hämtar mormor henne efter vilan.

GODKVÄLL!

Johanna.



20 aug. 2012

Besök av Camilla & Ida.

Direkt efter jobb och dagis idag fick vi fin besök nämligen av Camilla och Ida, blev fika och mycket lek ochbus. Låter bilderna tala för sig själva.



Tack för en mysisg eftermiddag!

Johanna.



Igår.

Igår gick dagen i en rasande fart, var här hemma och Elsa badade i poolen och så lekte vi i trädgården. Var underbart väder.


Tidig eftermiddag fick vi besök av farmor, tog oss en promenad sen blev det kaffe och så åt vi upp tårtan från dagen innan.

Farmor var här hela kvällen och åt även mat med oss på kvällen för jag och Martin skulle på bio. Hade fått 2 biobiljetter av Nordisk Film för att se Snabba Cash 2, oj vilken film. Jag satt och bet på fingrarna och hjärtat klappade.. var helt skakig i benen när filmen var slut. Mycket bättre än ettan tycker jag vilket känns väldigt roligt då uppföljare sällan brukar vara så bra.

Så vi hade en riktigt bra söndag!

Johanna.

Grattis!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Tottes ( 12erts ) födelsedag, hurra hurra hurra! Grattis på 2- års dagen!

Johanna.

19 aug. 2012

4 ½ års kalas..

Igår eftermiddag hade vi bjudit hit mormor, morfar, gammel mormor, Britta och Inger för lite kalas. Både Elsa och 12ert fick fina presenter, byxor, tröja, t-shirt, målarbok, blomma, pengar, docka, halsband och såpbubblor. Och 12ert fick mycket gott att mumsa på för imorrn fyller han 2 år.

Vi började med kaffe och tårta.


Sen blev det bus och skratt förljt av grillat..


Helt enkelt en mycket lyckad eftermiddag/kväll.

Tack för igår!

Johanna.




Recension Svenska barnvisor.

Jag har fått hem boken Svenska barnvisor från bokförlaget Max ström för att recension.


I denna bok har musikern Tina Ahlin samlat 50 klassiksa barnsånger, och här får du hjälp med melodin med bara ett knapptryck. Leta fram rätt nummer till låten och hela molodin spelas. En fantastiskt bra bok för visst är det ofta man nynnar och inte kommer ihåg. Här har man inget att skylla på, för visst kan alla sjunga. Inte minst med detta hjälpmedlet.

Jag och Elsa har haft den framme flera dagar och kollat, dock är hon lite ivrig och har svårt att lyssna klart utan vill höra nästa och nästa.. men desto mer vi kollat mer ro får hon att sjunga och göra rörelser till låtarna.

En fin bok vi kommer ha många fina stunder tillsammans med. Får helt klart 5 poäng av 5 möjliga.

En bok jag kommer ha i åtanke till en fin present för vänner och familj.



Denna bok kommer även få följa med på nästa långresa i bil, för trevliga sångstunder.


Johanna.



16 aug. 2012

Besök och en tur till Kinna.

I förmiddags fick jag och Elsa besök av morfar och Britta. Stellan/ Farfar är också här på jakten startar idag för rådjur. Så det blev gofika på uteplatsen.


Efter lunch och vila begav jag och Elsa oss till Kinna, uträttade lite ärrenden, hämtade en sak till Elsa som ska recenseras här på bloggen. Jag berättar mer om det sen.. kanske redan ikväll om ni har tur.

På vår lilla tur tog vi även svängen till Fritsla för att köpa glass och hälsa på mormor när hon jobbade.

Jag ska nu gå och ta en lång poch härlig dusch och sen lägga fram saker för morgondagen. Då blir det dagis och jobb. Ska jobba i förskoleklassen imorrn vilket blir spännande.

GODKVÄLL!

Johanna.


Blåser bubblor!

Ute i solen och blåser såpbubblor!

Johanna.

15 aug. 2012

14 aug. 2012

Baka baka liten kaka..

Efter lunch idag blev det bakning här hemma. När jag sa att vi skulle baka skrek hon JAAAA! Sen var hon väldigt otålig, och ville sätta igång bums. Så fick det bli. Blev en helt vanlig, klassisk sockerkaka. Enkelt men väldigt gott!


Johanna.





VECKANS VARA!

Nu börjar det närma sig skolstart och piggelinryggan är den glada kamraten som vill följa med. Med Piggelinryggan kan alla packa och bära sina egna prylar. En tuff liten ryggsäck i hög kvalité med färgglada, unika djurdesigner och roliga detaljer. Det bästa valet för alla barn som älskar att packa, oavsett om de är på väg till första dagen i skolan eller på väg till bus och äventyr i rummet intill. Så låt barnen själva välja vilken de gillar bäst. Blir det grodan, biet, ugglan eller kanske hunden? Läs mer på www.minimango.se



Sommarerbjudandet fortsätter också, skriver ni "tröstis" i övrig kommentar. Så får ni ett paket med Tröstis-plåster.

Johanna.