Kolared

Kolared

31 juli 2012

Mera fynd.

Blev lite mer fynd på lindex idag, jag bara älskar halva reapriset.

Johanna.

30 juli 2012

Innemys och en massa regn.

I eftermiddags när Elsa hade vaknat ville jag gå ut, Elsa likaså. Men när vi stod i hallen och hade tagit på oss kom det en skur så vi fick tänka om och göra lite inneaktiviteter, först blev det att leka med lera. Men sen tog jag fram lite "pärlor" som jag och Elsa satt och pärlande på en platta och hade roligt!



När klockan hade blivit halv fyra och det var en dryg timma till pappan skulle komma hem, tog vi på oss skorna och gick ut för då hade det hållt upp en bra stund. För det var ändå ganska skönt ute. Elsa cyklade och så tittade vi på små grodor som hoppade här på vägen. Tills jag sa att vi kunde gå en sväng för att se om vi kunde hitta några smultron. Elsa var inte sen att hänga på så vi gick och hämtade en spann att plocka i. Elsa ville först inte gå åt det hållet jag ville, men när hon fick syn på traktorn längre ner så sprang hon.. när vi gått ca 100-200 meter kom det en STÖRT SKUR, så det var bara att ta Elsa under armen och börja springa hem... Elsa skrattade och tyckte det var jätte roligt att det regnade, jag kunde inte heller annat än att skratta!


Detta var nog dagens höjdpunkt om du frågar Elsa, behövs inte mycket att glädje min lilla älskling!

Johanna.

Bus och lek!

Igår kväll fick jag ett ryck att skicka lite sms till mammorna i mammagruppen för att fråga om dom ville komma hit på fika. Och 3 av 5 kunde så idag klockan 10.00 kom dom hit och fikade.

Även om vädret är lite grått och tråkigt idag tog vi på våra barn och begav oss ut, studsmattan blev en succé, Elsa hoppade för fullt och skulle visa.



Så nu sover Elsa gått efter lek med kompisarna och lite mat i magen.

Johanna.

29 juli 2012

Panta mera!

Elsa har nu fått sin tredje premie i pantaletare 2012, där Elsa både tjänar pengar och får fina premier. Har du inte registrerat er än, så finns det fortfarande chans för det pågår i ca 1 månad till. Låt då gärna Elsa värva er så får hon en biobiljett. Ge mig bara er mailadress så kommer mer info. Första premien får man från första pantade kronan.

Johanna.

Säljer lite kläder!

Lägger ut lite kläder jag har till salu här på bloggen innan det läggs ut på tradera, om nån är intresserad.

Morgonrock stl 80, 60:-
T-shirt med saftglas från polarn o pyret stl 86, 25:-
Me&i tunika, med geisha stl 74/80, 50:-
Mössa frithiof Åre 40:-
Långärmad tröja från polarn o pyret med prickar stl 86, 30:-
Långärmad tunika/ klänning från me&i stl 86/92, 50:-
Långärmad klänning från cupcake stl 86, 60:-

Lämna en kommentar, maila eller ring ni som känner mig om intresse finns.


Johanna.

Lekplats.

På mormors lekplats och leker då vi sovit här inatt, efter lite kalas igår.

Johanna.

27 juli 2012

Gott och blandat!

Här kommer en riktig blandning på kort från dagen. Elsa vid frukosten, jag, stranden ( Tylösand ) , och lite av shoppingen. Nu är jag helt slut och gårhär och pillar, kommer bli sängen tidigt idag. Haft det riktigt bra på vår lilla resa.

Johanna.

26 juli 2012

Helsingborg.

Mer bilder från ett underbart Helsingborg som ikväll levererar, fint väder, festival, och go stämning!

Johanna.

Elsa trivs.

Elsa trivs på Marina Plaza.

Johanna.

25 juli 2012

Målat naglarna.

Målat naglarna här ikväll mellan all packning och tvätt. Nått jag gör för sällan, för visst är det snyggt med målade naglar?

Johanna.

Mera bad.

Blev en eftermiddags tur med bad och lek för Elsa och mig igen, bara bytte badställe.

Johanna.

Bad.

Idag på förmiddagen åkte jag och Elsa till stranden. Blev 2 timmars sol och bad, härligt!

Johanna.

24 juli 2012

Fika och bad.

Solen och värmen som hittat hit är såå välkommen, förmiddagen bestod av bad i poolen och jag hann med en sväng i solstolen medans Elsa sov middag. Sen packade vi in oss i bilen för ett litet äventyr till vår strand på andra sidan sjön. Hade med oss gofika och Elsa fick bada, men hon frös allt lite grann.. så det blev en kort sväng.




Nu blir det grill.. underbart. NU är äntligen sommarn här.

Johanna.



Vinbär.

Plockat vinbär som ska frysas in, ska försöka komma ihåg känslan av 25 graders värme när jag i vinter tar upp lite ur frysen. Underbart att solen och värmen äntligen har kommit!

Johanna.

Familjesmycken.se

Det är sällan man får ett smycke eller köper ett som man verkligen gillar och bär på varje dag. Jag har just en sån favorit, för 2 år sedan fick jag ett Darlings numbers- halsband av Martin i förlovsningspresent från familjesmycken.
Där bär jag med mig min nummer ett i livet, ELSA! Men min nästa "vill ha" är ju det fina armbandet i samma serie, det kan bli ett nytt favoritsmycke som både är personligt och otroligt vackert. Dags att börja bearbeta sambon kanske.. ha ha..


Johanna.


23 juli 2012

Chokladbollar.

Gjort lite chokladbollar så här på kvällskvisten.

Johanna.

Kläder.

Idag kom lite fina kläder till Elsa som jag beställt väldigt billigt. Tex munktröjan från Nike har kostat 479:- jag betalade 29:-, det kallar jag fynd!

Johanna.

22 juli 2012

Sova.

Dags att släcka lampan och sova gott! Natti natti!

Johanna.

Slog halft ihjäl mig.

Haft en riktig bra dag i blåbärens tecken, för det har jag eller vi plockat en del idag. Har nog blivit lite drygt 1½ liter ialla fall. Gott att kunna frysa in. Mormor och morfar har vart på besök men även farmor kom en stund på eftermiddagen. Elsa har vart hel spidad och haft jätte roligt!

När Elsa hade somnat ikväll gick jag ner för att fixa lite i köket, jag snubblade på en leksak och trodde f-n att jag skulle slå ihjäl mig. Min fot är helt öm, och jag blev helt omtumlad. Jag hade tänkt ta hand om disk och tvätt.. men blev soffan. Och sängen är inte heller långt borta.

Johanna.

Plockat blåbär.

Vart ute och plockat blåbär med mamma. Blev några burkar att frysa in.

Johanna.

21 juli 2012

Målat.

Igår fick Elsa måla sina tånaglar, hon är så stolt!

Johanna.

Lördag.

Igår kväll var vi hembjudna till goda vänner, hade super trevligt. Och barnen busade till dom nästan stupade säng. UNDERBART!

Vi sov inatt hos farmor men jag och Elsa åkte hem ganska tidigt. För hon var helt slut och kunde inte komma till ro att somna igen så nu sover Elsa.. men borde nog snart vakna och få lite mat.

Själv små fixar jag inför kvällen. Då vi får besök. Blir att grilla. MYS!

Johanna.



19 juli 2012

Leos lekland.

Haft en rolig eftermiddag på Leos lekland med mycket skratt och bus. Hanna och Judith var också med. Så nu sover Elsa gott.

Johanna.

18 juli 2012

VECKANS VARA

Nu är jag äntligen tillbaka med veckans vara från www.minimango.se. Denna vecka är en vara jag själv skulle vilja ha till Elsa. En rolig 2-hjuling i trä utan pedaler som de minsta kan susa runt på både inne och ute. Perfekt att lära sig hålla balansen och göra sig redo för en riktig cykel. Med hjälp av benen sparkar man sig fram och det är även så man bromsar. De barn som använt en springcykel kan utan problem sen växla över till en riktig cykel med pedaler utan att man behöver springa en meter bakom och hålla koll. Suveränt!
Med en fin och stabil design blir det ännu roligare. Sadeln är dessutom justerbar och därför kan cykeln användas i flera säsonger upp till ca. 6års ålder. Läs mer på www.minimango.se


Minimango har även ett riktigt bra sommarerbjudande, skriver man "tröstis" vid sin beställning får man ett paket med tröstis-plåster. Gäller hela sommaren eller så långt lagret räcker. Ni kan även läsa mer om dessa plåster på deras hemsida.

Johanna.




Nytt och mysigt.

Elsa kommer sova gott inatt med nytt täcke, kudde och påslakarn med Hello Kitty. Ser super mysigt ut.

Johanna.

I skogen.

Elsa i blåbärs skogen.

Johanna.

BLÅBÄR.

Elsa sover och jag fixar och donar, för efter lunch blir det en liten tur till Kinna, blir nog att ta med fik till mariebergsparken och plocka blåbär med mamma. Elsa tycker det är super kul att plocka balåbär, och inte minst att äta dom.

Bjuder på en bild från gårdagen med en nöjd tjej med blåbär runt hela munnen!


Johanna.

Lera.

Jag och Elsa sitter och leker med lera.

Johanna.

17 juli 2012

Paj.

Ikväll blir det köttfärspaj. Måste ha en grill fri dag för att sen älska det igen!

Johanna.

16 juli 2012

Vanlig dag.

Vår dag har vart ganska "vanlig" men mysig. Vart hos farmor i eftermiddag och jag har vart och handlat. Inte så mycket att berätta om men jag bjuder på en härlig bild på en härlig tjej!



Kan även tillägga att vi har bokat en natt i helsingborg till nästa vecka, blir att sova på Marina Plaza. Blir mysigt.

Johanna.

Rom & cola!

Avnjuter en rom och cola framför tv:n. Så gott!

Johanna.