Kolared

Kolared

29 juli 2009

Bus Flugan och jag. Flugan har va

DSC00796.JPG

Bus Flugan och jag. Flugan har vart ute idag utan koppel i 20min. Han sprang runt och hade skoj..

28 juli 2009

Tjuvtjock?!

Så har jag mått sedan i söndags. Vet inte vad det är men jobbigt är det. Får hoppas på bättring..


Igår hade vi besök här utav min faster Diana och min kusin Sandra. Var roligt att dom hörde av sig och ville hälsa på. Dom hade ju inte vart här tidigare.


Var även på lite ärrenden i Kinna igår också.. sen blev det bingo med Lotta. Martin vann en ny lott. Så det blir väl att spela nästa vecka också.


Idag vet jag inte vad vi ska hitta på.. ser ju ut att vara rätt okej väder trots allt.., först blir det kaffe och fruktstund.


Johanna.

26 juli 2009

25 juli 2009

Grillkväll igår.

Igår kväll hade vi lite grillkväll här med Johan, Elin, Yasin och Stina. Roligt att träffas. Blir tyvärr ganska sällan man träffas.


Flugan höll låda här och sprang här mellan alla och både skulle gosa och busa.


Idag sov vi ganska länge, sitter vid frukostbordet än. Har precis ätit upp. Idag har jag väl inte så mycket på tapetern så att säga.. Margareta kommer hit en sväng i eftermiddag. Sen har vi fått låna nya wallander filmen av mamma och pappa så den ska vi kolla på ikväll.


Johanna.

23 juli 2009

Remmalag!

DSC00782.JPG

Remmalag!

Fika time i Hökerum!

DSC00781.JPG

Fika time i Hökerum!

Vi var på Mord till maten igår. K

DSC00780.JPG

Vi var på Mord till maten igår. Kan jag verkligen rekomundera. God mat, duktiga skådisar.. Och det bästa av allt var att jag hade redan hittat mördaren i akt 2. Så vid vårt bord var dom imponerade av att jag klurade ut det så snabbt. Snart åker vi till Gränna, men först och främst dags för frukost.

22 juli 2009

Var i Borås igår.

Igår så hörde min kära vän Elin av sig och undrade om jag hade lust att åka med till Borås,.. GÄRNA! Behövde komma iväg lite och träffa lite folk. Var jätte trevligt, köpte mig en skjorta på Gina, och lite blommor... sen var vi på Viskans cafe och fikade och snackade skit.


Idag ska vi ner till VBG på nått som heter Mord till Maten. Ska bli jätte roligt. Börjar vid 19-tiden och så serveras det 3-rätters. Ska bli så jävla gott. Åker nog i eftermiddag nån gång för vi ska på lite andra ärrenden/ställen innan.


Har ev lite planer på att åka till Gränna imorrn eller på fredag, beror på vädret säger dom (Martin och hans mamma) men jag säger att det är nog pest eller kolera vilken dag man än åker om man ska titta på vädret.


Johanna.

Denna vattenflaska har redan gjor

Denna vattenflaska har redan gjort underverk, nu räcker det jag visar den när han är påväg upp på köksbordet.

DSC00778.JPG

21 juli 2009

Regn.

Vad vaknade man av idag mer eller mindre, jo att regnet öser ner. Är detta svensk sommar? Jag undrar när jag kan vakna upp och vara glad och nöjd med vädret, när det är så där härligt lagom varmt, runt 25 grader. Det längtar jag efter. För jag tycker inte ens att det känns som sommar och semester som det är nu.


Martin har precis åkt iväg, skulle hjälpa sin farbror med en sak.. så här är det bara jag och Flugan.


Igår spelade vi som sagt bingo, vann hela 50:-, så det är ju insatsen tillbaka ialla fall.


Nä, om jag skulle försöka göra nån nytta här..


Johanna.

20 juli 2009

Allsång..

Idag har vart en ganska tråkig dag, vart i Kinna på lite ärrenden. Sen har jag bara gått här hemma och gjort saker som måste göras, men som inte är så roliga. Så som att diska, tvätta, röja.. m.m


Men när jag var i Kinna tidigare idag så passade jag på att köpa två bingo-lotter till allsången ikväll. Blir lite roligare att titta då när man även är med på bingot. Så det är vad som händer här ikväll..


Johanna.

19 juli 2009

Flugan ute på upptäcksfärd!

DSC00777.JPG

Flugan ute på upptäcksfärd!

Dagens skörd med svamp. Var ute p

Dagens skörd med svamp. Var ute på en lång skogspromenad tidigare med Margareta och hittade dessa.

DSC00775.JPG

Vi kom iväg igår..

..till Kärradal och VBG trots det dåliga vädret. Åkte väl här ifrån runt 4-tiden. Fösrt åkte vi till Stellan och Siv och fikade lite. Sen blev det pizza på fyren.. och sedan vidare in till stan för att gå en liten sväng och kolla på bilarna som cruisade runt i stan och så han vi med ett besök på Harrys också.


Flugan hade klarat sig bra här hemma alldeles själv, men vad jag saknade han.. imorse när jag kom upp var han hel till sig och visste inte hur han skulle göra för han var så glad att se mig. För igår när vi kom hem gick vi ju och la oss nästan med en gång..


Idag blir det nog ganska lungt, Martins mamma kommer hit en stund på eftermiddagen bara och fikar lite. Har väl funderat lite på att gå på Rolandz på Lygnevi... men jag vet inte hur det blir. Troligen inte.


Johanna.

18 juli 2009

BUS!

Här har det vart bus hela förmiddagen.. Flugan är överallt... helst där han inte ska vara. Han rev ner Martins trådlösa mus och tangentbord innan. Då var han inte populär... men som tur var gick det inte sönder.. men vi trodde det först!


Nu har han äntligen lugnat ner sig lite, han ligger i soffan här brevid mig.


Jag och Martin ska åka till VBG/Kärradal sen i eftermiddag. Ska först en sväng tills hans pappa och sen åker vi nog in en sväng till stan och kollar läget. Skönt att komma ut lite med.. har bara gått här hemma hela veckan. Blir spännande att lämna Flugan själv i eftermiddag, men vi kommer ju hem sen så det ska nog gå bra.. bra att han får öva på att vara lite själv.


Nu ska jag duscha och fixa mig lite, sen ska vi äta.. och efter det nångång åker vi nog.


Johanna.


 

Till frukost blir det gröt med ny

Till frukost blir det gröt med nyplockade blåbär.

DSC00771.JPG

17 juli 2009

Vetrinären, naglar och nytvättad bil!

Idag var jag med Flugan hos vetrinären, gick jätte bra, blev en spruta och en genomgång av han att han var frisk. Ska tillbaka igen om ca en månad för en ny spruta... sen blir det en om året.


Sen efter det var det dags att snygga till mina naglar. Så nu är som fina igen efter har vart hos NagelBirgitta.


När jag kom hem åt vi och sen gick jag upp och la mig brevid Flugan och sov.. det var mysigt!


Jag kände att jag var tvungen att göra nån nytta idag med så jag har tvättat min bil som ni kanske såg på bilden tidigare.


Nu är jag nyduschad med nyrakade ben (underbart).. så var det snart dags för mat igen.. blir till att grilla idag mé. Inte fel..


Johanna.

Gröna Torsen har fått se solljuse

DSC00770.JPG

Gröna Torsen har fått se solljuset efter ca 20år. Om allt går som det ska är vi av med den i mitten av nästa vecka.

Nytvättad och vacker. Gjort allde

DSC00769.JPG

Nytvättad och vacker. Gjort alldeles själv. Riktig nöjd!

16 juli 2009

Intervju, jobb och besök.

Intervjuen kändes okej idag men svårt att säga. Tog bara 10minuter, dom ska träffa typ 100 personer. Är man intressant hör dom av sig igen och vill ses nångång V31. HOPPAS!


Sen har jag jobbat, lite folk nu på sommarn så det är allt lite segt att jobba men det går.


Nu väntar jag på att mamma och pappa ska komma upp, dom ska titta på lå Flugan, och fika lite.


Ikväll blir det att grilla, jag Martin och Stellan (Martins pappa). Blir grillspett. GOTT!


Johanna.

Köpte mig en ny tidning innan när

Köpte mig en ny tidning innan när jag handlade. Ska läsa en stund sen dax att sova så jag orkar upp imorrn.

DSC00765.JPG

15 juli 2009

Min dag i korthet.

Hade ju som sagt besök här tidigare. Var kul, Maja sprang efter Flugan och verkade ha jätte roligt. Efter vi hade busat färdigt med Flugan begav vi oss ner till sjön, vi badade allihopa. Var inte så skönt men uppfriskande.


Se åkte jag och handlade på willys, tänkte att det var lika bra, så slipper jag det imorrn, när jag bara vill hem till mina älsklingar.


Idag den 15 juli skulle min pappa fyllt 50år. Var inne med mamma i fredags och satte en massa fina blommor på graven...


Önska mig lycla till imorrn på min intervju..?! Ska bli spännande.


NU ska jag gå och busa och gosa med min underbara katt innan han trampar sönder min data.


Johanna-

Mysig gårdags kväll.

Igår ikväll åt vi god mat och drack gott. Sen hade vi det jätte mysigt och beundrade våran lilla Fluga. Han är helt underbar! Älskar han!


Idag får vi lite besök. Efter lunch ungefär kommer Linda, Jörgen, Maja, Svea och Sigge hit och vill kolla på våran lilla tok.


Mer än så har jag inga planer idag. Imorrn ska jag på arbetsintervju och så ska jag jobba några timmar på spelhölan. Så då får mina killar klara sig själva halva dagen.


Johanna

13 juli 2009

Flugan är helt bedårande!

Han springer runt och utforskar överallt nu. Men han verkar må bra han har redan gått i kattlådan och han både äter och dricker bra.


Efter vi hade ätit mat så var jag helt slut efter att jag kollat in vad han gjorde så jag sa till Flugan att vi skulle gå och vila. Han gick med mig upp till soffan, först gick han runt ett par varv sen la han sig brevid mig så låg vi och sov i över en timma. MYSIGT!


Jonte åkte precis, han har vart här och fikat och kollat på Flugan.


Fick ett roligt samtal här nu innan också. Ska på arbetsintervju på torsdag. För ett arbeta jag verkligen vill ha.


Nu, går flugan i föstret och kollar läget.. bäst jag tittar till honom!


Johanna.

Här har vi busiga Flugan.

DSC00750.JPG

Här har vi busiga Flugan.

12 juli 2009

Varma mackor ska vi äta nu efter

Varma mackor ska vi äta nu efter en storstädning i allt fr sovrummet till toan och fixat kattlådan och tagit fram leksaker m.m till Flugan. Sen åker vi in till Borås på bio.

DSC00746.JPG

Städa.

Idag ska det städas och fixas inför att lilla Flugan ska flytta in. Ska bli så spännande. Har redan slängt in våra lakarn i tvättmaskinen så vi ska bädda rent idag mé. Gott.


Sen ikväll ska vi in till Borås och titta på bio. Johan Falk- GSI.


Johanna.

11 juli 2009

Ikväll blir det taco och film-kvä

DSC00745.JPG

Ikväll blir det taco och film-kväll. Vi har hyrt 'Vi hade i alla fall tur med vädret IGEN!'

Idag har vi vart i djuraffären oc

DSC00744.JPG

Idag har vi vart i djuraffären och köpt mat, kattsand, klösbräda och koppel inför att Flugan flyttar in på måndag.

6 juli 2009

Nu ska vi spela bingo.

Nu ska vi spela bingo.

DSC00735.JPG

Nu ska vi äta julskinka. Julen va

DSC00732.JPG

Nu ska vi äta julskinka. Julen varar än till Juli..

Dags att packa..

Ja, då var man mätt i magen igen. Har precis käkat kyckling, med ris och sås. Jordgubbar till efterrätt. GOTT!


Nu tänkte jag ev. ta en liten siesta innan jag börjar på med att packa inför Norge-trippen.


Johanna.

Kalas.

Idag fick vi gå upp i tid då vi var bjudna på lite bjudning/kalas i Väröbacka hos Margaretas bror med familj. Nästan hela deras familj var på plats, Christan var hemma (yngsta sonen på 19år), Maria som bor i Östersund som vi firade för hon fyllde 30år för ca en månad sedan, sen var även Ulrika som är 35år på besök från England med sina två barn Ted 3år och Svea ½år gammal. Bara den äldsta brodern som inte var på plats. Så vi fikade och åt god mat där.


Sen tog vi 3 (jag, martin och margareta) oss en tur i varberg så vi kom hem här för en halvtimma/timma sedan.


Nu är det snart dags för sängen..


Johanna.

5 juli 2009

Idag har vi (jag, martin och jann

Idag har vi (jag, martin och janne) vart ute på sjön och solat, badat och fiskat.

DSC00002%20%281%29.JPG

2 juli 2009

Varberg.

Idag efter jobbet åkte jag, mamma och min bror ner till Varberg för att sola och bada. Var så jävla gött. Är röd som en kräfta nu, syntes kanske inte så bra på kortet tidigare men det känns och syns i verkligheten.


Nu har jag precis duschat och rakat mina ben så nu är jag ren och härlig!


Då ska man bara jobba imorrn med så har man semester, känns så jävla konstigt. Fast jag ska jobba på lördag med hos pappa, men det är ju bara 4 timmar så det går bra.


Så nästa vecka ser ut så att på tisdag  åker vi till Norge och kommer hem åter på torsdag, sen i slutet utav den veckan eller början på V29 ska vi hämta FLUGAN, ska bli jätte spännande!


Johanna.

Gissa vad jag gjort idag? Solat o

Gissa vad jag gjort idag? Solat och badat i varberg med mamma och Jonte.

DSC00730.JPG

1 juli 2009

Tjejerna och bad.

Igår hade jag som sagt besök utav mina tjej-kompisar. Elin och Lisa. Var trevligt att få träffas och snacka lite skit. Jag bjöd på kall paj (receptet läggs ut här på bloggen inom kort) , sen blev det kladdkaka med grädde. Mums, men mådde nästan illa sen efter kladdkakan och grädden.


Idag har jag bara slöat, men har fått en ett dopp i det blå. Jag, mamma och Jonte åkte till Hanatorp och tog oss ett dopp. Var svalkande. Får se om vi ev. skulle åka till Varberg imorrn. Vore skönt att bättra på brännan lite och att bada. Var även ett par ärrenden i Kinna idag också, köpt en förbandskudde till min bil bla. Och så var jag på Lindex och köpte lite barnkläder till Ted och Svea som vi ska träffa på söndag. (Martins kusin barn som bor i England)


Nu ska det snart ätas här, blir varma smörgåsar idag.


Johanna.